Alonso: "Nu mă interesează să fiu respectat, ci să câştig trofee"

de Daniel Popescu
Luni, 23.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că nu este interesat să fie respectat pentru performanţele pe care le obţine cu un monopost necompetitiv şi că ar prefera să câştige titluri mondiale.

Esential 5 este locul obtinut de Fernando Alonso in Marele Premiu al Austriei, cel mai bun dintre pilotii fara motor Mercedes
4 este locul ocupat de Fernando Alonso in clasamentul general
Fernando Alonso s-a evidenţiat în Marele Premiu al Austriei drept cel mai bun pilot al echipelor care nu utilizează motoare Mercedes, după ce a terminat cursa pe locul cinci.

De altfel, spaniolul a fost singurul pilot din primii şapte care nu a utilizat motor Mercedes, o situaţie asemănătoare fiind întâlnită şi în cursele precedente. Acest parcurs a generat numeroase aprecieri pentru pilotul Ferrari, mai ales că a obţinut de aproximativ patru ori mai multe puncte decât coechipierul său, Kimi Raikkonen. Alonso afirmă însă că nu este interesat de acest aspect şi că ar prefera să câştige trofee.

"Există satisfacţie când toată lumea crede că obţii performanţe la cel mai înalt nivel.

Există respect din partea piloţilor, şefilor de echipă şi a fanilor pentru munca pe care o depun. Dar prefer să nu fiu respectat şi să câştig mai multe trofee", a declarat dublul campion mondial, care a câştigat titluri în 2005 şi 2006.

Prefer să nu fiu respectat şi să câştig mai multe trofee.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso se gândeşte deja la sezonul următor, atunci când anticipează că echipele care au avut probleme în acest an, aşa cum este Ferrari, va înregistra progrese mai mari decât echipele din fruntea clasamentului.

"Multe se pot întâmpla într-un an şi mă aştept ca în 2015 să existe un mare pas înainte din partea tuturor, inclusiv Mercedes. Cu toţii vom fi mai bine, dar echipele care pleacă de jos au mai mult loc pentru îmbunatăţiri şi ne vom apropia sau vom fi la nivelul Mercedes. Asta speram şi asta intenţionam să facem", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (14)

  • 2015 este departe atata timp cat cei de la Ferrari sunt intr-o bezna totala din care nu isi doresc sa iasa. Faptul ca nici in ziua de astazi nu-s in stare sa vad ce nu merge la masina, tot aduc piese care nu functioneaza este cel putin "comic" pentru o echipa de talia lor. Adevarul este ca departamentele isi vad fiecare de treaba lor si evident, produsul final iese foarte prost atata timp cat cei care se ocupa de modelul din tunelul de vant si cei care lucreaza cu modelul in CFD realmente nu se pun pe aceasi lungine de unda. Si asta o discutam de vreo 3 ani... poate este timpul s-o rezolve cumva?
    12 4
  • Ha,ha,ha...
    Daca nu o sa se "dezghete" dezvoltarea motoarelor,in urmatorii ani ne vom uita la curse pentru locurile 3,4,5,6.....!Asta in primul rand,dar cei de la Ferrari mai au probleme si legate de stabilitate,controlul in viraje....parerea mea din ce am vazut in curse.In fine,e putin probabil sa se schimbe ceva major fara sa se umble la regulament....
    8 0
  • Test Driver 01
    @Ha, ha, ha: De curiozitate stii unde este problema celor de la Ferrari, cel putin legata de motor? Asa ca fapt divers, pentru ca multi discuta si se tot intreaba care-i problema dar nici unul nu s-a stresat sa se gandeasca macar o clipa de ceea ce nu merge la acest motor Ferrari si unde-i buba.
    4 8
  • o sa castgi trofeul pentru pilotul care termina constant pe locul 4 !!! Problema Ferrari e *soferul bancii* care habar nu are sa dezvolte masina ... hai cu *minusurile* !!!
    8 7
  • Ha,ha,ha...
    @Test Driver 01

    Las deoparte ironia din intrebarea ta,aceste lucruri sunt discutate,chiar spuse de tehnicieni si de catre piloti,nu am sa copiez link-uri unde se discuta pe larg aceste probleme,ar fi fara rost!Nu am nici pe departe pretentia de a fi "specialist",dar dupa atatia ani de F1,cred ca sunt destui cei care observa chinul unora cu monopostul in viraje,pe franare....etc.Si repet,sunt si "discutiile" radio,ultima cea a lui Kimi,cand "cerea" putere...!?

    Si despre motor...ce problema mai mare poate fi decat puterea mai scazuta fata de Mercedes (cel putin) si lipsa de fiabilitate?Cu fiabilitatea sunt ok,dar nu sunt singurii,dar cu puterea?!Ce sa i faca acum,din "soft"?!Asta incearca si Renault,si e mai rau ca inainte!Pentru putere mai mare,pura,trebuie reconstruit,regandit in mare parte...fara garantia ca vor si reusii.Parerea mea ca pentru Ferrari se anunta o perioada dificila,"secetoasa" in rezultate...din pacate !
    4 3
  • "Nu mă interesează să fiu respectat, ci să câştig trofee"

    nasol, nu ai parte nici de una nici de alta
    6 3
  • Test Driver 01
    @Ha,ha,ha... Domnu, lasati ce spun alti ca-s fraieri si prin alte parti, care isi dau cu parerea asa ca n-au ce face. Daca stii care-i problema acelui motor si de ce nu au rezolvat-o inca, da-i inainte si spune-o. Daca nu o stii, nu te mai stresa sa postezi pentru ca-i pacat sa mai descoperim un prost care nu stie despre ce vorbeste. Si asa sunt prea multi pe aici oricum lol, dar desi romanii sunt vazuti prost peste tot, eu cred ca in vreo 20 de generatii o sa fim poate o natie mai buna. Asta daca generatiile viitor se vor pune cu burta pe care si nu se vor mai concentra pe furat/bagat in seama/dat cu parerea asa de dragu de a o face. Sau poate nu mai voteaza gunoaie ca Basescu cine stie...

    Dar ca fapt divers, motorul Ferrari are o problema foarte clara, pe care ei au explicat-o de multe ori, fara sa spuna direct ce nu merge, pentru ca deh... sunt secrete de aparat. Idea este ca o anumita parte a trenului motor are probleme si la ele se lucreaza de ceva timp. Si se fac din soft nu tin de parte mecanica. Daca nu te-ai prins... eh nici nu ma asteptam la asa ceva lol. Spor acolo cu ignoranta, fugi de cunoastere pana nu te prinde si te mananca.
    1 10
  • bernie
    @test driver...Bai lupule moralist din ceea ce spui tu se pare ca noi muritorii de rand daca ne spunem si noi parerile si nu sunt pe placul tau suntem prosti cu toti...Daca esti tu atat de "inteligent"si ai depistat adevaratele probleme la ferrari de ce nu te duci tu ma sa le faci o masina buna la aia???Tu ti-ai citit ultimul post bai baiatule???TRENUL MOTOR!!!LOL!!!EU STIAM CA EI AU DECLARAT CA AU PROBLEME CU TRENUL DE RULARE IN SPECIAL KIMI...Taci dreaq din gura daca nu stii despre ce este vorba ca te faci de ras bai pacaliciule...AUZI LA EL!!!TRENUL MOTOR!!!DOAMNE MARE TI-E GRADINA TA CU PROSTI!!!
    11 1
  • bernie
    De aia merge falcosul ca un marfar...Din cauza trenului motor!!!
    6 1
  • bernie
    Stau si ma intreb cat de nesimtit poti sa fii sa postezi ceea ce a postat userul test driver 01 in ultimul sau comentariu.Exista o veche vorba romaneasca care spune cam asa:Prostul pana nu e fudul parca nu e prost destul...As completa eu si nesimtit...Mai concret specimenul asta are o parere foarte buna despre el si foarte proasta fata de alti useri.Din pacate ptr el realitatea este exact inversa.Este plin de el si de prostia din el este foarte superficial in idei tocmai ptr ca nu stapaneste deloc anumite subiecte pe care le abordeaza.Nu cunoaste intelesul unor termeni tehnici ale unor tehnici de lucru si cu toate astea isi permite sa dea lectii altora. Isi permite total gresit sa fie arogant cand este constient de faptul ca este complet idiot si nu cunoaste faptul ca daca vrei sa faci o aroganta cu cineva trebuie sa ai o minima educatie si cel putin atata cultura si cunostinte in anumite domenii pe care le abordezi.Face morala altora cand el insusi jigneste la greu alti useri.Si cu toate aceste mari lacune pe care le are este foarte mandru si plin de el.Si ar mai fi cateva dar nu are rost sa-mi pierd timpul ptr caracterizarea mai detaliata a unui asemenea specimen in care urla prostia si nesimtirea...
    8 1
  • Ha,ha,ha...
    @Test Driver 01

    Imi pare rau ca in naivitatea mea credeam ca am un dialog cu "cineva",dar userii de mai sus au spus cam tot ce era de spus despre "domnia voastra",asa ca....imi pare rau ca tocmai tu vorbesti de romanii vazuti rau peste tot,nu ma mira daca aceia sunt ca tine !!!!
    3 0
  • Alonso e cel mai bun pilot de dupa Schumacher. Este opinia majoritatii celor implicati in F1. Nu trebuie sa-l aprecieze toti fanii, ar fi chiar ciudat. Fanii sunt...fani.
    2 5
  • @ bernie
    Nu stiu de ce dar dupa stilul arogant si semidoct al postarilor sale mi se pare ca nu ar fi imposibil ca de fapt Test Driver asta sa fie Mafia...
    3 0
  • mai ceteste. Dupa opinia majoritatii celor implicati in F1 Hamilton e cel mai bun momentan. Din toate timpurile sunt discutii si mai aprinse, ca o fost Schumacher, Senna...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru