Alonso nu neagă conflictul cu directorul tehnic de la Ferrari

de Daniel Popescu
Joi, 01.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a minimalizat conflictul cu directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, însă nu a negat existenţa unui dezacord major cu acesta după calificările din India.

Presa italiană a relatat la începutul acestei săptămâni că Fernando Alonso a intrat în conflict cu Pat Fry, directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, după ce acesta din urmă a declarat la finalul calificărilor din India că spaniolul ar fi putut obţine o clasare mai bună pe grila de start decât locul cinci.

Ajuns în Abu Dhabi pentru antepenultima cursă a anului, dublul campion mondial nu a negat conflictul cu Fry, însă a lăsat să se înţeleagă că presa a exagerat.

"A fost o intenţie foarte frumoasă din partea presei italiene. A fost foarte creativă, sincer să fiu. Cred că acum sau mai târziu voi vorbi cu Fry pentru a înţelege un pic mai mult cum s-a ajuns la aceasta imaginaţie. Ştim că este frustrant şi este un lucru dovedit că suntem mai lenţi decât Red Bull. Cu toţii ştim asta", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, Alonso a sugerat că Ferrari nu va fi capabilă să lupte de la egal la egal cu Red Bull nici în acest weekend, întrucât timpul scurt de la Marele Premiu al Indiei este prea scurt.
Totuşi, el este încurajat de o serie de update-uri care vor fi introduse pe monopost.

"Există câteva părţi noi care vor veni şi pe care va trebui să le verificăm vineri. Nu credem că vom suprima imediat diferenţa care ne separă de Red Bull şi că la cinci zile după India vom concura cu ei cui acelaşi nivel de performanţă. În Formula 1 nu există niciun buton magic, iar update-urile nu vor schimba complet monopostul din negru în alb. Dar încercăm să ne apropiem şi să punem presiune. Cred că au avut patru curse foarte uşoare, aşa că au un avantaj confortabil şi pot face unele greşeli fără să fie penalizaţi", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • Cum ati ajuns la concluzia ca nu a negat conflictul ?
    "A fost o intenţie foarte frumoasă din partea presei italiene. A fost foarte creativă, sincer să fiu. Cred că acum sau mai târziu voi vorbi cu Fry pentru a înţelege un pic mai mult cum s-a ajuns la aceasta imaginaţie."
    Presa a fost foarte creativa sau sa vedem cum s-a ajuns la aceasta imaginaţie, ce inseamna ? Ca ceea ce s-a scris in presa este adevarat sau ca e un articol de cancan ? Sau poate "stirea" este fabricata de vre-un departament de la Redbull.
    Oricum, "scandalul" nu-i ajuta cu nimic. Chiar daca ar fi fost adevarat conflictul nu cred ca un director tehnic, fie el si Pat Fry, are cunostinte de pilotaj in asa maniera incit sa stie cind se scoate maxim din masina si cand nu. Poate ca timpii lui Alonso din Q3 din India puteau fi ceva mai buni avand in vedere ca Felipe a facit un intermediate 1 mai bun decit Vettel dar a terminat pe 6 turul iar Alonso pe 5. Poate fi diferenta de setare la masina. Sau poate Felipe a prins un tur mai bun. Sau poate ... sint foarte multi de poate.
    Sa vedem ce au adus in Abu Dhabi si daca au mai facut un pas inainte sau nu.
    23 4
  • "englezul"
    "It was quite creative to be honest - but it is all history. Now or later I will speak to him [the journalist] to understand a little bit better how he came up with this imagination. citat de aici http://www.autosport.com/news/report.php/id/103914
    .........daniele, daniele cum le intelegi tu frate treburile astea din F1
    20 2
  • Andrei
    Un monopost superior inseamna ca poate fi usor de setat si ca raspunde foarte bine la acestea. F2012 nu este acolo, dovada ca cei doi piloti ferrari au de dat lupte serioase sa gaseasca balansul potrivit. Mai sunt 3 curse.Orice se poate intampla.Vettel este favorit, Alonso e imediat dupa el.Rezultatul este o lupta frumoasa din care au de castigat adevaratii fani ai F1 nu scuipatorii de seminte care se amuza batjocorind sportivi sau colegi de postare. Ala e alt "sport".
    22 2
  • @"englezul", probabil o avea aceeasi pipota ca a lu' GrosJan, pipota ce-l determina sa interpreteze lucrurile total pe dos astfel incat sa-i fie patata imaginea lui Alonso inclusiv a celor ce dau mana cu el (cei din cadrul echipei Ferrari).
    5 4
  • Ce seamana campionatul asta cu sezonul 2010, doar ca rolurile acum sunt inversate. :D
    Alonso si Ferrari sunt doua enigme. Caci in cazul primului nu-ti poti imagina cum de obtine rezultate cu monopostul ala, si in cazul celor de la Ferrari nu-ti poti imagina cum o echipa de seama lor nu reuseste sa revina serios in lupta chiar atunci cand trebuie s-o faca.
    9 3
  • @englezu, ieri iti scrisesem ceva despre Daniel insa disparitia mesajului pe acest site defineste, ba chiar demonstreaza caracterul lui. :))
    7 2
  • Refritor la ce spune englezu,spun ca nu va mai dura mult, pana cand acest site v-a deveni un site ireal de f1.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru