Alonso nu regretă depăşirea lui Kubica de la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.07.2010
Fernando Alonso susţine că nu avea de ales decât să-l depăşească pe Robert Kubica la Silverstone, deşi acest lucru l-a costat o penalizare de tip drive-through.

Fernando Alonso concura pe locul patru în Marele Premiu al Marii Britanii în momentul în care a primit o penalizare de tip drive-through. Pilotul Scuderiei Ferrari a fost penalizat pentru depăşirea lui Robert Kubica prin tăierea unei şicane cu câteva tururi în urmă şi a terminat în cele din urmă doar pe locul 14.

Totuşi, acesta afirmă că nu avea altă soluţie în momentul respectiv, întrucât nu avea pe unde să treacă, motiv pentru care nu consideră că a greşit.

"Cred că am făcut ce a trebuit să fac şi nu aş schimba nimic. Vor fi multe opinii din partea oamenilor care se uita la TV în timp ce beau o bere, spunând că ar fi trebuit să-l las imediat pe Kubica să treacă când de fapt nu puteam face nimic. Dacă acolo ar fi fost un zid în loc de iarbă aş fi avut accident şi cel mai probabil l-ar fi penalizat pe Kubica. Aşa că depinde de modul de abordare. Am crezut că a fost bine. Au trecut câteva tururi şi nu au fost informaţii. Dacă am fi vrut să-l lăsăm pe Kubica să treacă nu am fi putut schimba nimic, pentru că deja abandonase", a declarat Alonso pentru jurnaliştii spanioli prezenţi în paddock-ul de la Silverstone.

Alonso s-a confruntat cu o nouă controversă în privinţa deciziilor comisarilor de cursă după experienţa de la Valencia, însă nu crede că aceştia au ceva împotriva sa.

"Criteriul este acelaşi pentru toată lumea.

Comisarii analizează atent toate incidentele unei curse şi întotdeauna iau decizia pe care o considera corecta", a mai precizat el. .

Ferrari nu a câştigat niciun punct în ultimele două curse, însă Alonso este mulţumit de performanţele monopostului şi rămâne încrezător în şansele sale la titlul mondial.

"47 de puncte par multe, dar noi nu privim lucrurile aşa. Pe de altă parte, înainte de a veni la Silverstone am crezut că pot lupta pentru titlu, dar trebuia să confirmăm ca monopostul are performante bune pe acest circuit. Iar acum, după Silverstone, exceptând punctele pe care le-am pierdut, monopostul zbura în cursă şi cred că putem câştiga titlul mai mult decât credeam înainte", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (29)

  • Alonso
    Mi-e mila de fanii Ferrari ( care merita bineinteles) cand citesc cate o declaratie de-a lui Alonso.Aroganta acestui tip nu cunoaste margini ,la fel ca frustrarea lui de altfel.Mi se pare inadmisibil sa faci asemenea declaratii.Auzi "daca acolo ar fi fost un zid" :))=)) Pai bai Fonso,"DACA"...dar nu era niciun zid si tu nu aveai niciun motiv sa reactionezi asa.Totusi,cred ca tocmai datorita nervilor pe care ii avea,alonso nu mai judeca bine lucrurile pentru ca noi,astia care ne uitam si noi ca prostii la cursa (si bineinteles habar n-avem noi de F1,poate ne invata domnul Alonso una alta inainte sa ne bata ca indraznim sa-i comentam gesturile) cu sau fara bere,ne-am putut da seama imediat ca depasirea lui Kubica mai putea astepta si cu siguranta alonso ar fi luat si el mai multe puncte decat a luat... Tind sa cred ca Alonso nu are un viitor prea stralucit la Ferrari daca va continua in acelasi fel ca pana acum.Si inca ceva,acum a iesit la iveala cat de "puternic" din punct de vedere psihic e Alonso...
    22 18
  • dmd
    da da.cum de ai ghicit cat am baut?esti un geniu trebuie sa recunosc.Ai tu vreo problema cu varsta mea,sau?;) Te rog stai in banca ta ca nu am zis nimic la adresa ta si nici nu ma intereseaza sa aflu detalii despre tine.O zi buna in continuare!
    12 5
  • completare
    Referitor la stire...Alonso zicea ca dupa depasirea lui Kubica a trecut ceva timp fara niciun fel de informatii.Oare a uitat ca i-a zis inginerului sau de cursa si anume Adrian Stella ca nu mai vrea nicio convorbire radio pana la finalul cursei?Probabil de aia nu a avut el informatiile conform carora era sub investigatie :))
    11 6
  • Alexandra1710
    Ei lasa cu comentariile penibile, esti fan Raikkonen, atunci ar trebui sa te prezinti ca unul (Iceman) si uita-te si tu la WRC unde eroul tau a dat in bara ca nu l-a ascultat pe navigatorul sau. Alonso are nevoie de Ferrari si Ferrari are nevoie de el si nu mai trebuie sa sariti la el ca nici MSC nu a fost campion in primul an la Ferrari! Da trecem printr-un moment greu dar echipa deja a facut progrese asa ca FORZA FERRARI!!!
    17 14
  • alexandra
    Eram doar curios..vad ca esti sustinatoarea lui Kimi..pacaqt pt el! Ai postat gresit. Acum e in WRC daca nu stiai..sau poate berile alea sunt de vina. Deci pozitionezi mouse-ul pe MOTORSPORT si dai click pe WRC!
    10 12
  • Gresiti preteni...
    Citesc aici de ceva vreme cum ca Alonso asa si pe dincolo. Chiar nu stiu de ce e asa de blamat acest pilot, cand toata lumea stie ca nu asta e potentialul lui...a demonstrat-o de nici numai stiu cate ori. Ca e antipatic unora e cu totul altceva, dar sa spui ca numai atat stie cat a demonstrat in cele cateva curse ratate de el, asta arata cam cat inteleg unii despre F1. Asa e, a gresit si poate va mai gresi, dar cine nu greseste la nivelul asta. Numiti-mi numai un singur pilot de top care n-a gresit anul asta sa nu merg mai departe. Deci pentru cei care cred ca un campionat sta in doua sau trei curse vreau sa-i linistesc si sa aiba un pic de rabdare si cu Alonso, pentru ca nu asta e potentialul sau si dupa parerea mea inca de anul asta va mai produce "surprize", ar zice unii. Pentru mine va fi ceva normal. O zi buna va doresc. Bafta Renault!
    15 11
  • @jolerto
    Sunt fana Raikkonen si voi fi intotdeauna si stii?Sunt mandra de asta pentru ca Raikkonen nu s-a comportant niciodata atat de josnic,iar de declaratii din astea rasuflate nici nu poate fi vorba.Ca vor unii sa-l faca alcoolic sau mai stiu eu cum e problema lor strict personala.Insa faptul ca stii tu sau altii ca sunt fana a lui Kimi,nu iti da tie niciun drept sa ma repezesti sau sa zici ca n-am ce cauta aici,clar? Comentez cat am chef si mai ales,de fiecare data cand am ceva de spus ,iar la asta adaug faptul ca nu ma intereseaza ce parere ai tu despre mine sau despre comentariile mele baiete :) Si stii ceva,Schumacher nu a fost campion in primul an la ferrari insa stii cine a reusit asta?Da,ai ghicit : Kimi Matias Raikkonen ;)
    9 10
  • dmd
    As spune pe ce trebuie sa apesi tu,dar ma abtin pentru ca nu ma cobor la nivelul tau :) Si,sa stii ca mi-ar placea sa ma ignori.Multumesc pentru intelegere !
    9 5
  • Falonso
    Pana aici, chiar voi nu aveti ce face nu vreau sa bag in seama dar chiar exagerati,lasati domne pilotii in pace ca nu esti tu in aceea masina ca sa consideri tu ca este gresit sau nu,ca nu primesti tu forteleG din aceea masina.Sa admiram F1 asa cum este si fiti domni respectosi :P
    6 5
  • iuliann
    ALFONZO NU GRESESTE NICIODATA???
    Baaa Alfonzo, daca ai recunoaste vre-o data ca gresesti. Tu esti un sperzeu si noi suntem niste fraieri gainari ce habar nu avem, dar comisarii NU. Esti o mizerie pt Ferarri.
    Iti bati joc de sponsori,echipa, F1, fani F1 in general si fanii tai.
    11 6
  • Alexandra1710
    Da, tu stii cu ce masina a reusit, cu a lui Schumacher!
    6 10
  • @jolerto
    Da,de fapt cred ca era schumacher in masina si nu Kimi.Hai sa nu fim patetici,bine?
    7 6
  • Niciodata
    nu mi-a placut alonso ca om,insa ca pilot trebuie sa recunosc ca are valoare.Nu o fi asta valoarea lkui adevarata,dar mi se pare ca este cam frustrat la ora asta,ar fi vrut omu sa fie campion si nu-i iese!probabil din cauza asta e cam nervos si ,sincer,subscriu partial la ceea ce spunea iuliann,ca isi bate joc de fani cu declaratii din astea.Pana la urma,cu ce suntemm noi de vina ca ne uitam la f1 intr-o zi torida de vara cu o bere in fata???Credeam ca asta urmaresc si pilotii din f1,intr-o oarecare masura...se pare ca alonso nu.
    7 0
  • Alexandra1710
    "Hai sa nu fim patetici,bine?"
    Asta zic si eu =))))))))))))))))))))))))))
    6 9
  • @jolerto
    Nu incerca sa faci aluzii la adresa mea ca nu iti iese.Auzi ce chestie."masina lui schumacher".Tu vrei sa faci pe smecherul cu mine dar probabil uiti cine a fost preferat la ferrari in perioada Kimi-massa? Si daca chiar ar fi existat "masina lui schumacher" cu siguranta aceea ar fi intrat in posesia lui massa care mereu l-a pupat pe schumacher unde a fost nevoie in timp ce pe Kimi il durea undeva de el si de sfaturile lui de 2 bani :) Asa ca sa spui ca masina aceea era "a lui schumacher"... suna jalnic.Si mai bine te opresti aici pentru ca nu vei iesi cu mine la capat din moment ce tu insati nu vezi sau nu vrei sa vezi anumite chestii :) Discutia asta nu-si are sensul,dar daca am fost,sunt si voi fi fana Kimi,nu-ti da nici tie nici altora dreptul de a ma repezi sau a ma jigni pentru ca nici eu nu fac asta daca nu sunt provocata si cu atat mai mult pentru alonso care in opinia mea e un om de 2 bani :)
    6 7
  • Alexandra1710
    "Tu vrei sa faci pe smecherul cu mine"
    Eu?! Nu.....:))))))))
    ""in opinia mea e un om de 2 bani :)" (poate de 2 titluri) :P
    6 10
  • @jolerto
    Esti patetic.La revedere
    9 7
  • Daca
    acolo era un zid, te prapadeai dragutule Nando! Si ne scuteai de explicatii si declaratii penibile. Un proverb romanesc , ce e drept, spune ca daca taceai, filozof ramaneai, doar ca tu nu stii ce insemna asta.
    6 3
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Mah baiati ignorati fetele (daca sunt fete evident :P) si nu le bagati in seama... doar nu va intereseaza altceva nu?

    Deci daca ele cred ca au dreptate, oricum nu exista nici un argument prin care sa le combateti.

    Pur si simplu au o idee fixa in cap si nimic mai mult.

    Va prindeti de restul, daca citit comentariile.

    In cele 5 comentarii postate la victoria lui Webber, anumite persoane s-au contrazis de 4 ori, iar la postarile de mai sus, s-au mai contrazis de 2 ori.

    Deci... ignore si lasati-le in pace.

    Intr-o zi o sa radem oricum de prostiile scrise de toti (eu sunt primul care scrie oricum de dragul de a trece timpul) dar este bine ca ne distram :)

    Totusi, la Ferrari problema este Domenicalli care a gresit rau de tot.

    Practic pierderea titlului din 2008 este mai mult vina lui decat a pilotilor, prostiile facut in 2009 sunt mai mult vina lui dar in 2010, se pare ca vrea sa recupereze. Pacat pentru ca masina are potential dar se pare ca nu stie sa discute cu pilotii. Vad ca si Horner are exact aceasi problema si de aici... apar problemele. La McLaren exista deja un pilot nr.1 si celalalt stie cum sta treaba, la Ferrari si Red Bull inca nu se stie. Evident totul se poate rezolva cu o simpla discutie amicala. Sa vedem cum se vor descurca echipele pe viitor, pentru ca repet.... problema nu este masina ci strategia curselor sau managementul curselor daca vreti.

    Totusi eu ma mir ca acesti comisari nu i-au dat 10s la boxe lui Alonso, pentru ca asa ma asteptam. Exista multe reglementari in Formula 1 dar de cateva curse numai unii sunt penalizati. Si asta mai ales daca imi aduc aminte de celebrul scandal de la cursa Spa 2008 la care mama ce injuraturi mi-am luat de la fanii McLaren care vezi Doamne, o caracatita le-a spus lor ca penalizarea a fost incorecta (nu caracatitul Paul :))), alta caracatita... poate o femela cine stie P).

    Dar va repet, prostia este a voastra. Ignorati ce spun fanii McLaren (saracii au probleme de mult cu scleroza si probabil multi sufera de diferte probleme psihice), ignorati ce spun si fetele astea care viseaza ca intr-o zi anumiti piloti le vor face fericite. Se plictisesc si ele acasa, singure si in timpul liber se viseaza in compania acestor piloti (sau avocatii lor ma rog... era un comentariu pe tema asta, acum ceva timp :P).

    Este bine sa intelegi sincer odata... "NU VA PUNETI CU PROSTII". Nu exista nimic mai periculos decat prostia umana in universul nostru... si daca nu stiati... "Orice spui poate si va fi folosit impotriva ta" ---> asta este un drept :)

    Oricum masina evolueaza, incepe si echipa sa aiba incredere in dezvoltari si asta este ceea ce conteaza. Dupa plecarea unui pilot care pilota doar de amorul artei, macar inlocuitorul lui se lupta si motiveaza echipa tehnica iar asta conteaza. Nu se pot intampla minuni intr-un sezon dar comparativ cu 2009, 2010 este pur si simplu senzational. Sper sa ca final totusi sa ne aflam pe prima pozitie in cel rau caz pe a doua pozitie in ambele campionate. Deci tot raul spre bine.
    8 10
  • ala rau
    @ally
    Maestre, te rog frumos sa nu-l mai vorbesti de rau pe alfonso, nu vezi cum sar fanii lui? Vrei sa te ia la tinta Jolerto si dmd?
    8 3
  • rayn380
    Alonso
    Citez ceva din declaratia acestuia: "exceptând punctele pe care le-am pierdut, monopostul zbura în cursă şi cred că putem câştiga titlul mai mult decât credeam înainte"

    M-am prapadit de ras, evident la faza cu zburatul in cursa. Cum poti sa afrimi asa ceva cand sti ca RBR iti da fum clar si doar faptul ca trage ca nebunu(vedeti desele greseli de anul asta) de masina Ferrari, il face sa fie apropiat de "actuala" masina McLaren.

    Zic actuala si ma refer la masina McLaren de pana mai ieri, intrucat din Germania, McLaren chiar le va da fum rau de tot, dupa ce vor seta masina corespunzator ca urmare a upgrade-urilor pregatite inca de cursa trecuta.

    Chiar daca Lewis este mai tanar decat ALonso, a fost si inca mai este copil, este mult mai copt decat acesta.

    Lewis tot timpul a fost impresionat de masina RBR, de ritmul acestora, inclusiv la interviul acordat catre BBC in ziua de ieri, era foarte impresionat de ritmul lui Weber si niciodata, anul asta n-a zis ca masina McLaren zboara, tot timpul s-a limitat a afirma ca trebuie sa continue dezvoltarea agresiva, pentru a-i prinde si depasi pe cei de la RBR.

    Pe langa toata fazele pe care le-a facut la aceasta ultima cursa, tot continua sa impresioneze prin frustrare, ingamfare.


    Evident ca este talentat, dar anul asta, daca n-a avut cea mai buna masina, dinpotriva, a avut si are partea de o concurenta acerba din toate punctele de vedere, plus faptul ca are un salariu foarte mare pe care trebuie sa-l justifice, are pe Santander cu banii in spate pe care trebuie sa-l onoreze, plus ca a promis celor de la Ferrari ca va lua titlul anu acesta. Toate acestea, pe langa multe altele, il fac asa nervos....
    5 5
  • ma plictiseam si eu....
    Neo

    "Este bine sa intelegi sincer odata... "NU VA PUNETI CU PROSTII". Nu exista nimic mai periculos decat prostia umana in universul nostru... si daca nu stiati... "Orice spui poate si va fi folosit impotriva ta" ---> asta este un drept"

    Adevarat graiesti!
    4 0
  • NeoGalaxy
    Eu ma plictisesc , asa cum o faci si tu. Doar ca eu sunt mai scurta si concisa, nu am chiar atata vreme ca tine. Daca te ajuta mai mult, poti sa ma ignori si sa treci peste postul meu ca si cum nu ar fi acolo. Sincer, as fi mai satisfacuta, nu bucuroasa!
    @ala rau - sunt maestra :)) pot fi tinta oricui... but who cares? Atata timp cat am audienta, inseamna ca inca nu mi-am pierdut abilitatile:)
    3 1
  • ctlnmihai
    Alonso
    Daca te loveai de zid, nu era nici o problema, venea Kimi inapoi. Ferrrari era in castig.
    3 3
  • @Mihai
    Doamne fereste sa mai dea Kimi in viata lui peste asa oameni ! Decat asa,mai bine in WRC unde e respectat si apreciat la adevarata valoare :)
    4 4
  • ctlnmihai
    Alonso nu regretă depăşirea lui Kubica de la Silverstone
    O analiza pertinenta (de data asta )despre greselile facute de Alonso la Silverstone:
    -ratarea completa a startului
    -incercarea de depasire lui Massa si acrosarea acestuia in conditiile in care Massa era un pilot de depasit lejer..Putem spune ca Alonso fi pierdut timp pretios in spatele lui Massa dar Alonso a fost tinut mult timp de catre Kubica si Rosberg pe care nu i-a putut depasi ..pe kubica l-a depasit dar stim cum..
    -scurt-circuitarea sicanei cand l-a depasit pe Kubica..De aproape 1 an Fia a atras atentia pilotilor ca orice incercare de a taia sicana se va pedepsi.La experienta lui Alonso acesta trebuia sa cunoasca lucrul acesta..In cazul acesta vina este si a echipei care nu l-a sfatuit sa cedeze inapoi pozitia
    _duelul cu Liuzzi ptr. o pozitie care nu aducea niciun punct s si la 3 tururi de finalul cursei cand Alonso si-a ciupit pneul si a fost silit sa intre la boxe .
    Prea multe greseli intr-o cursa si ce este foarte grav este ca Alonso prin declaratiile sale nici macar nu si-a facut autocritica
    2 0
  • ctlnmihai
    Alonso nu regretă depăşirea lui Kubica de la Silverstone
    *Alonso ar fi pierdut timp pretios
    0 0
  • popicul
    2 laps later, Alonso is handed a drive through penalty, which frankly is a very harsh judgement for what happened with Kubica.
    asta puteti citi aici :http://www.f1technical.net/news/15129 referitor la ce este in discutie.
    Si cand va ganditi ca nu e scris de spanioli sau italieni.
    Eu m-am asteptat la o pedeapsa asa ca un mesaj pentru Alonso sa nu se puna cu Stewarzi ca ei este stapanii circuitelor.
    0 0
  • mobius
    comentariile,
    de mai sus, nu fac altceva decat sa dovedeasca, pe de o parte ca foarte multi il apreciaza pe Alonso (si o merita din plin), iar pe de alta, ca cei care au alti piloti preferati il vad pe Alonso ca pe un pericol pentru preferatii lor. Important pentru Alonso este faptul ca se discuta despre el si ca lumea este interesata de ce spune sau de ceeace face el. Asta nu inseamna altceva decat ca este in top.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru