Alonso nu se teme să fie coechipier cu Vettel

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.12.2010
Fernando Alonso susţine că nu se teme de perspectiva de a fi coechipier cu Sebastian Vettel la Ferrari, întrucât nu a fost învins de niciunul dintre foştii săi coechipieri.

Sebastian Vettel este sub contract cu Red Bull Racing până la finalul sezonului 2012, însă germanul ar putea opta pentru un transfer la Ferrari după expirarea înţelegerii, echipă care l-ar primi cu braţele deschise după titlul mondial cucerit în acest an.

Întrucât Fernando Alonso s-a integrat rapid la Ferrari şi tinde să devină pilotul de bază al echipei pentru următorii ani, şansele de a deveni coechipier cu Vettel sunt nu pot fi neglijate.

Totuşi, spaniolul susţine că nu se teme de această perspectivă şi aduce ca argument rezultatele obţinute pe parcursul carierei în comparaţie cu coechipierii săi. "Nu mă tem deloc de Vettel. Dacă va veni la Ferrari într-o zi nu va fi nicio problemă, nu am nimic de spus despre asta. Dar nu mă tem să înfrunt niciun coechipier, pentru că niciodată nu m-am temut de ei. Niciunul dintre coechipierii mei nu a făcut cu un punct mai mult decât mine, aşa că nu văd de ce ar trebui să mă tem de cineva", a declarat el.

Alonso a ratat titlul mondial în ultima etapă a sezonului precedent, însă este convins că Ferrari îi va furniza în 2011 monopostul potrivit pentru a termina pe prima poziţie a clasamentului general.

"Nu am niciun dubiu că anul viitor voi avea monopostul pe care îl vreau. Ferrari trebuie să aibă ca obiectiv titlul mondial datorită prestigiului pe care l-a avut întotdeauna", a adăugat el.

Via | Autosport

Taguri: Alonso, Ferrari, Vettel

Comentarii (29)

  • Alonso_ferrari
    'Da pentru ca echipa lucreaza pentru mine'
    31 22
  • toreador023
    Fernando Alonso
    hai sa fim seriosi:)....dar ce sa mai zic de "perioada McLaren" cind Alonso s-a duelat cu Hamilton?
    38 12
  • alonso si cochipierii
    Alonso a fost batut de Trulli in 2004 la Renault pana cand acesta a fost dat afara de Briatore spre finalul sezonului, iar in 2007 Hamilton a fost in fata sa in clasament
    39 20
  • Dacă singurul argument al lui Alonso este că nu a făcut niciun coechipier un punct mai mult ca el ... adică Hamilton nu s-a străduit să egaleze campionul în 2007. Nuuu, s-a coborât de fapt la nivelul punctelor lui Alonso, greşind prea des. Dar mai mereu când ambii terminau cursa Hamilton îşi surclasa coechipierul în viteză pură.

    Dar nu cred că Vettel este mai bun decât Alonso. Dar Kubica, Hamilton, şi poate alţi câţiva din pluton care nu se văd deocamdată din cauza materialului de concurs, da.
    17 41
  • nu se poate sti decat dac cei doi sunt coechipieri? cine ar fi crezut ca montoya va fi dominat asa rau de raikkonen? sau cinredea ca massa il va bate pe raikkonen, mai ales in calificari? totusi depinde si de echipa, si de masina care se potriveste sau nu unui pilot etc. sunt convins ca daca massa s-ar fi dus la McLaren si l-ar fi avut acolo coechipier pe raikkonen s-ar fi comportat cam ca si montoya!
    dar alonso are o trufie impinsa la paroxism. bernd are dreptate. sunt cel putin doi pilot care l-au dominat din postura de coechipier (nu spun ca sutmai buni, dar l-au dominat): TRULLI si HAMILTON!
    29 17
  • ctlnmihai
    Eu cred că Alonso s-a referit la perioada când a concurat împotriva lui Nelsinho Piquet şi Giancarlo Fisichella..Pe de altă parte e greu să -l învingă vreun coechipier pe Alonso când de la boxe i se ordonă coechipierului acestuia să intre în vreun parapet sau când i se transmite mesajul,,Fernando ,is faster than you"...Anyway Alonso rămâne un mare,,caracter"
    34 25
  • iulian
    scurt la subiect alonso e un ratat ham ham e mai mare de un ratat e greseala naturi !!!!!!!!!!!!!!!!
    7 22
  • curajosul
    baiatul asta e NEINFRICAT.De aia a plecat de la Mclaren.Il facea Lewis tambal !
    34 27
  • ambii sint buni...Ferrari spre asta tinde!...contractul lui Massa expira odata cu al lui Vettel.
    Ferrari il vrea pe Vettel, iar el viseaza sa ajunga acolo...probabil dupa expirarea contractului va pleca acolo. As vrea sa fie acolo, are talentul si e tinar iar intre timp capata experienta la RBR. La dueluri mai are de invatat ceva insa la capitolul VITEZA eu cred ca e acolo iar in ceea ce priveste spusele acestui laudaros pin aici e clar cum a fost...cu viitorul asteptam cu totii sa vedem, pare ceva interesant, mai ales cui i se va transmite "mesajul"...
    Exista un "dar"...ramine de vazut daca Vettel il va lasa pe Newey...
    25 15
  • La Ferrari nu sunt cainii cu covrigi in coada. Daca Newey va ramana la RBR atunci Vetel nu va face nicio afacere.
    19 23
  • mobius
    eu il respect
    Alonso are perfecta dreptate in ce spune, in 2004 Trulli nu a terminat campionatul la Renault, iar in 2007, Hamilton nu a avut nici un punct mai mult decat el, fiind in fata sa in clasament cu un pol-pozition, si acela i-a fost furat de propria echipa la masa verde in cursa de la Hungaroring. La Ferrari, dupa doi ani in care s-a vazut ce au facut Massa si Raikonen si aici ma refer la contributia lor in dezvoltarea monopostului, anul acesta in a doua sa parte, a fost foarte clar un progres al masinii si asta numai datorita contributiei lui Alonso. Vettel este talentat si in ce priveste tehnica de pilotaj se apropie de Alonso, dar in pregatirea monopostului, cel putin deocamdata, nu prea are nimic de spus. Este foarte probabil ca Vettel va ajunge mai devreme sau mai tarziu la Ferrari, dar eu nu cred ca Alonso va munci sa-i faca lui Vettel un monopost bun, nici nu va putea dealtfel. Anul acesta RBR, beneficiind de serviciile unui tehnician inspirat a reusit o masina cu mult superioara celorlalte si totusi Alonso cu o masina de locul trei (este adevarat si datorita lui Massa), a pierdut titlul in ultima cursa din cauza unor gafe in strategia echipei. In plus pentru cine a uitat sau nu vrea sa tina cont de asta, Alonso este dupa Schumacher cel mai titrat pilot de pe grila.
    24 32
  • Ferrari
    Ferrari, ca sa mai repete performanta 2000-2004 ,trebuie sa.l aduca pe vettel impreuna cu newey si horner si coechipier pe petrov. Parerea mea.
    22 21
  • toreador023
    mobius
    imi pare bine cind vad un comentariu obiectiv. Dispretuiesc "copilasii" care se imbata cu apa rece si scriu timpenii.
    17 12
  • Fernando
    cum ar fi sa auzi de la boxe ca Seb is faster than you, please confirm? :))
    27 17
  • mircea
    off topic
    Daniel Topescu, cine este fatuca din reclama care tot apare la voi?
    3 8
  • Fernando
    Imi place spiritul lui, un spirit care l-a ajutat sa ajunga de 2 ori consecutiv campion mondial, spirit care, fara indoiala il va ajuta sa se bata inca o data si sa castige un alt titlu mondial.A fost mereu peste coechiperii sai, a terminat la egalitate cu un Hamilton care era copilul de casa al lui Mclaren. Este cel mai bun pilot de pe grila, iar cand masina va fi pe masura talentului va invinge la pas.Integrarea la Ferrari a fost rapida si totala. Asteptam noi victorii, anul asta au fost 5 cu Ferrari, sper ca la anul sa iasa campion mondial.Succes Fernando si un an mai bun cunoscatorilor si iubitorilor F1 si Automarket care, fac o treaba foarte foarte buna.Si nu doar in sectiunea de F1.Felicitari!Sarbatori frumoase tuturor!
    19 25
  • fani Ferrari
    Ii salut cu gandurile cele mai bune pe fanii Ferrari:).Pumni stransi pt monopostul F11!
    15 26
  • corectura
    @mobius

    Revirimentul lui Ferrari de pe final de campionat a coincis cu venirea unui inginer de la McLaren, sa spui ca se datoreaza totul numai lui Alonso nu este doar exagerat ...

    Monopostul din 2010 a fost făcut cu Alonso si s-a vazut ce bun a fost pana sa vina acel inginer. Dealtfel, Alonso nu a dezvoltat nici la Renault cum trebuie monopostul din 2002, 2003, 2004, 2008, 2009. Si asta pentru ca tine mult mai mult de inginer decat de pilot.
    O descoperire importanta a inginerilor te face sa prinzi o mare sansa la victorie. Vezi Williams in 2006, McLaren 1998, Ferrari 2001, Renault 2005, Brown 2009, RBR 2010. Din aceste 6 exemple 3 sunt pe seama lui Newey.
    27 16
  • HaHaHa
    @mobius
    "Alonso este dupa Schumacher cel mai titrat pilot de pe grila"

    cu 2 titluri ...... comparativ cu 1 ale altora si comparativ cu ..... 7 (sapte) ale lui Schumi. Plus ca Schumi a dominat mai mult de 10 ani F1.

    Deci 2, e mai aproape de 7 sau de 1? Poate ca ai bagat deja de seama ca spunand asta, creezi o discrepanta intre Alonso si Schumacher si nu intre Alonso si ceilalti cu 1 titlu. De aceea ma bucur ca ai pus problema titlurilor.
    25 16
  • @mircea
    de unde să stie Daniel cine e fatuca aceea?

    E doar o poza pentru un site si atat. Doar nu ai crezut ca, chiar ea te intreaba si tu esti amabil. Doar ai auzit de marketing.
    10 3
  • coechipieri ...
    alonso o sa zboare direct din echipa daca vine vettel. ce coechipieri sa fie ?
    24 17
  • Anubis
    prostii de fan distrus
    Ce de prostii debitate aici, Alonso va sterge pe jos cu Vettel.Asta sigur.Daca Webber a reusit sa puna probleme serioase atunci ce sa mai spunem de Alonso.Alonso integrat intr-o echipa de f1 si un monopost performant nu are adversari.Pe stilul lui Schumacher.
    18 28
  • Mircea
    Tore
    scuza-ma tore. pe daniel l-am intrebat si tu te bagi in seama cu niste raspunsuri in care vrei sa pari destept.
    3 2
  • @mircea

    iarta-ma ca m-am bagat, insa nu-mi pare rau ca am facut asta deoarece am facut lumina intr-o problema ce te framanta inutil.
    1 4
  • @anubius
    Vettel ar putea la fel de bine sa stearga pe jos cu Alonso, un pilot dominat de Trulli...
    21 8
  • mircea
    tore
    tore. tu crezi ca ai fac lumina. eu cred ca nu ai inteles intrebarea. intrebarea era: cine este fata.
    daca tot vrei sa explici ce nu am intrebat, cum functioneaza acel script pe care nu este doar o poza ci si un form cu niste butoane niste linkuri etc esti liber sa o faci. sper sa nu fie prea greu pentru tine. an nou fericit!
    3 2
  • Anubis
    @bern
    Daca mai mereu invoci istoria f1 fa-o cum trebuie, complet si obiectiv.Selectezi cu grija doar ce-ti trebuie tie pt a-ti sustine povestea.Trulli era la Renault din 2002, un pilot titular nr.1.Alonso in 2003, primul an la Renault castiga la Hungaroring.Spune-mi, cate curse a castigat Trulli pt Renault in 2003?Intr-adevar in 2004 a avut o prima parte a sezonului mai buna ca Alonso insa asta e explicabila in prisma experientei pe care o avea.In final a capotat.Vettel n-are cum sa stearga pe jos cu Alonso, acolo nu va mai fi Newey.In plus e mult prea labil, caracteristica pe care Schumacher nu-o avea.
    8 20
  • mobius
    anubis
    "bern" mai face o gresala (voita), in 2004 Alonso a terminat pe locul 4 iar Truli pe locul 6, ceeace inseamna ca avea in anul invocat un punctaj mai mare decat Truli. Despre cazul Hamilton am facut precizarile (sustinute si de "diesel08"), mai sus. Pacat cu mai multa sinceritate am putea avea un dialog mai util.
    4 20
  • @mircea
    La multi ani si tie.

    Nu este prea greu pentru mine sa iti explic. Numai ca va fi nevoie de acel script pe care un admin inteligent nu il face public din motive de securitate. Dar la modul general se poate spune cum functioneaza un script, foarte probabil php care sa faca o banala pagina cu butoane si ce mai vrei.

    Iti faci un deserviciu daca lasi sa para ca te-a enervat interventia mea. Poate ca ti s-a parut cool intrebarea ta dar nu ai fost atent la gradul ei de naivitate. Si da, eu nu m-am putut abtine, da mi s-a parut si mie cool interventia mea. Dar sunt inofensive ambele posturi, putin haioase, zau ca n-ai de ce sa te superi.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru