Alonso: "Nu trebuie să mă gândesc la titlul mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.07.2011
Fernando Alonso susţine că nu se gândeşte la cucerirea titlului mondial în acest sezon, din cauza diferenţei care îl separă în prezent de Sebastian Vettel.

Fernando Alonso a obţinut duminică prima victorie pentru Ferrari din acest sezon, la capătul mai multor etape în care Scuderia a demonstrat că a înregistrat permanent progrese.

Cu toate acestea, în condiţiile în care Sebastian Vettel continuă să se claseze constant pe podium, şansele la titlu ale spaniolului rămân limitate, acesta confirmând de altfel că cele 92 de puncte care îl separă de lider îl obligă să nu se gândească la cucerirea trofeului.

"Această victorie nu va schimba abordarea noastră în următoarele curse. Trebuie să fim realişti, pentru că suntem la 92 de puncte în spate în clasament şi este o diferenţă foarte mare! Vom aborda fiecare cursă la timpul potrivit şi vom încerca să câştigăm cât mai multe. Asta va implica asumarea mai multor riscuri şi poate că vom plăti un preţ mare pentru asta, dar nu există alternativă. Cu siguranţă nu renunţăm, dar nu trebuie să ne gândim la titlu. Aşa cum Luca di Montezemolo a spus ieri la Maranello, rămânem cu picioarele pe pământ", a declarat Alonso pe site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Astăzi se împlinesc 60 de ani de la prima victorie a Scuderiei Ferrari în Formula 1, care a fost relatată pe larg de Automarket în cadrul unui feature publicat miercuri.

Pentru a marca evenimentul, Alonso a pilotat înaintea cursei de la Silverstone monopostul cu care Jose Froilan Gonzalez a trecut primul linia de sosire în 14 iulie 1951, iar spaniolul a rămas impresionat.

"Cu siguranţă ai nevoie de ceva timp pentru a te obişnui cu aranjamentul diferit al pedalelor, pentru că cea de acceleraţie este în stânga, iar frână în dreapta. Puterea motorului raportată la aderenţa pneurilor este complet opusă comparativ cu maşinile pe care le pilotăm astăzi. Trebuie să-ţi schimbi stilul de pilotaj pentru a fi rapid, dar a fost o experienţă minunată. Cu siguranţă, pe atunci, piloţii nu trebuia doar să fie incredibil de talentaţi, ci şi să aibă o doză bună de nebunie!", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (10)

  • Rosa
    FORZA NANDO FORZA FERRARI!! Bate taurii!!
    8 6
  • Poti! la anul!
    5 7
  • atunci de ce te gandesti? Sau vorbesti fara sa te gandesti ...
    4 9
  • Te-ai obisnuit prea mult cu ham ham...e grele
    5 5
  • @offtopic pentru Admin
    Inca o rugaminte referitoare la reclame... reclama cu Orange care a acoperit in sfarsit niste teritorii importante din romania acopera textul stirii de mai sus... se poate va rog redimensiona fereasta ca sa putem si noi citi asa cum trebuie?!? Multumesc.
    2 0
  • @ccmax
    instaleaza-ti un browser in care sa ai dezactivat JavaScript-ul (ca sa nu trebuiasca sa faci manevra de fiecare data cand intri pe automarket - de aceea un browser separat) si ai scapat complet de orice reclama. Nu vei mai putea vota, dar ce mare paguba...
    In plus se incarca rapid paginile, poti sa adaugi commuri.
    3 0
  • Eu nu le vad. Care reclame?
    0 1
  • admin, alta-i problema. Pe saitu ista nu mere bara de jos de derulare. Si la rezolutii de 800x600 sau mai mici nu se vede toata pagina. Stiu, cati mai au rezolutii mici (eu am) dar e un mare neajuns pentru orice site cu pretentii....
    0 0
  • vettel
    vettel si alti amatoriii de placaje
    2 1
  • @Conu
    Multumesc de sugestie. Pe langa "confortul" de a citi usor textele scrise, scopul mesajului a fost si de a da un feedback catre admin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru