Alonso nu va participa la prima sesiune de teste de la Jerez

de Daniel Popescu
Vineri, 25.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso va fi absent la prima sesiune de teste din această iarnă pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică înaintea noului sezon.

Esential 5 zile va testa Alonso noul monopost Ferrari in aceasta iarna, cu una mai putin decat Massa
Ferrari a anunţat joi seară programul piloţilor pentru toate cele trei sesiuni de teste din această iarnă, iar marea surpriză este absenţa lui Fernando Alonso din prima şedinţă de evaluare, care va avea loc în perioada 5-8 februarie pe circuitul de la Jerez.

Ferrari a justificat această decizie prin faptul că la începutul lunii februarie Alonso îşi va intensifica programul de pregătire fizică cu scopul de a fi cât mai bine pregătit, în condiţiile în care primele curse ale anului vor fi solicitante.

"Alonso îşi va intensifica antrenamentele fizice în pregătirea primei părţi a sezonului care, ca de obicei, va fi foarte solicitantă din cauza distanţelor lungi parcurse între Marile Premii şi din cauza condiţiilor meteo variate întâlnite de la Melbourne la Sakhir, cu Sepang şi Shanghai între ele", precizează Ferrari într-un comunicat de presă.

Alonso îşi va intensifica antrenamentele fizice în pregătirea primei părţi a sezonului.

Ferrari
Comunicat de presa
Prin urmare, coechipierul său Felipe Massa va testa în primele trei zile la Jerez înainte ca noul pilot de teste Pedro de la Rosa să debuteze oficial în ultima zi.
Strategia îi va permite spaniolului să se aclimatizeze cu noul monopost, în condiţiile în care ulterior va munci preponderent în simulator la dezvoltarea acestuia.

Alonso va urca pentru prima oră în monopost în 19 februarie la Barcelona şi va rămâne în cockpit până în 21 februarie, Massa urmând să piloteze doar în ultima zi. Cei doi piloţi vor avea însă câte două zile de teste în ultima sesiune de la Barcelona din perioada 28 februarie - 3 martie. În total, Massa va fi la volan şase zile de teste, în timp ce Alonso va acumula cinci zile în ciuda absenţei de la primul test.

Via Ferrari

Comentarii (2)

  • bernie
    Oricum tot lesinat va fi spre finalul curselor.Kimi si beat sau mahmur dupa o noapte pierduta tot e mai bine pregatit fizic si mental decat alfonzo.
    10 21
  • mobius
    nu trebuie lasat totul in grija pilotilor,ca anul trecut,cand desi a fost cucerit titlul la piloti de catre Alonso,indecizia unor papa-lapte de a contesta magaria lui Vettel,a ruinat toata munca pilotilor
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru