Alonso: "Orice se poate întâmpla în Abu Dhabi"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.11.2010
Fernando Alonso consideră că lupta pentru titlul mondial este deschisă oricărui rezultat după rezultatele din Marele Premiu al Braziliei.

Avansul lui Fernando Alonso în fruntea clasamentului general s-a redus de la 11 la 8 puncte în urma cursei de la Interlagos, însă spaniolul rămâne principalul favorit la titlul mondial, chiar dacă trebuie să găsească o metodă pentru a se infiltra între cele două monoposturi Red Bull.

Totuşi, pilotul Scuderiei Ferrari avertizează că orice este posibil în cursa de peste numai 6 zile şi admite că weekendul din Abu Dhabi va fi foarte stresant pentru toţi candidaţii la titlul mondial.

"Pentru a fi campion, am nevoie de locul 2 dacă Webber câştiga sau de locul 5 dacă Vettel câştiga, aşa că vom vedea ce se va întâmpla. Am văzut cât de uşor se pot schimba lucrurile, iar dacă faci o alegere greşită în momentul neptotrivit poţi fi pe 8 sau 9 şi titlul este pierdut. Va fi un weekend stresant pentru noi toţi, dar aceasta este F1 şi orice se poate întâmpla în weekendul viitor. Vom începe cu toţii de la zero şi vom vedea cine va face o treabă mai bună", a declarat el.

Calculele pentru cursa indică faptul că Red Bull va fi nevoită să apeleze la ordine de echipa în Abu Dhabi dacă în ultimul tur ordinea va fi Vettel - Webber - Alonso, însă spaniolul considera ca austriecii ar trebui să-şi sprijine în mod egal piloţii până la finalul sezonului.

"Red Bull a propovăduit timp de 3 luni despre egalitate, aşa că ar trebui să continue cu aceeaşi filosofie", a adăugat el în carul unui interviu acordat publicaţiei El Pais.

Via | Autosport | GMM

Comentarii (27)

  • Spartanu
    Alonso
    da,se vede ca este matur alonso,si prin faptul cum vorbeste.nu se considera campion.are dreptate,orice se poate intampla.sper sa nu se ajunga la supraincalzirea motorului pt ca merita sa fie campion.
    22 10
  • cat de ipocrit ...
    "Red Bull a propovăduit timp de 3 luni despre egalitate, aşa că ar trebui să continue cu aceeaşi filosofie", a adăugat el în carul unui interviu acordat publicaţiei El Pais.
    Adica..eu am avans de 8 pct din cauza ca Massa mi-a cedat locul dar voi ar trebui sa nu favorizati pe nimeni (a se citi Webber) ca sa castig eu.
    In general nu prea comentez dar asta e nesimtire.
    22 37
  • ```
    sper sa ajunga campion. forza alonso. daca motorul nu va ceda sau sunt foarte mari sanse. dar no nu se stie ce se poate intampla
    21 13
  • @mclaren
    nu stiu cat de ipocrit e Alonso dar stiu sigur ca tu nu ai inteles nimic din declaratia asta...omu zice bine ca RBR au sustinut ca ei nu vor recurge la ordine de echipa dupa scandalul din Germania...deci ar fi si normal sa se tina de cuvant. nu vad ipocrizia in aceasta declaratie...
    22 10
  • pt fanul meclada
    Alonso are acelasi discurs ca inainte cand era pe locul 5 si are perfecta dreptate.Orice se poate intampla in Abu Dhabi.Totul porneste de la zero, si cine se va pregati mai bine si va fi mai inteligent va castiga.Fan meclada, n-ai inteles nimic si nu ma mir.Horner l-a atacat cu virulenta pe Alonso tocmai pt acel "ordin de echipa".Ar fi ciudat ca dupa ce vii si iti dai cu caramida in piept ca nu accepti ordine de echipa sa te sucesti la final.Macar Ferrari au recunoscut ca folosesc aceasta strategie.Nesimtire inseamna sa spui una si sa faci alta, @fan meclada
    20 10
  • @McLaren
    nu,nu e ipocrizie,e un adevar.Daca dupa depasirea din germania(si pe parcursul intregului sezon) rbr se bate cu pumnul in piept despre egalitatea pilotilor lor,atunci mi se pare normal sa continue cu egalitatea pana in ultima cursa.La fel cum Ferrari nu s-au ferit niciodata de ordine de echipa si nu au negat(cel putin nu prea vehement).
    Asa ca este o continuare a liniei adoptate de fiecare echipa pe parcursul sezonului,ca sa nu mai zic o strategie de a-i starni pe cei doi unul impotriva altuia.Vorba ceea ...cand doi(tauri) se-mpung....castiga ala mic si rosu!
    14 10
  • @McLaren
    Bolovaneee, casca ochii si citeste textul articolului cu atentie.Ori nu stii ce e aia nesimtire, vai de nadragii tai cu matele tale cu tot.
    14 16
  • User>Mclaren
    Tin sa te atentionez ca nu ti se va da o diploma prin faptul ca vorbesti vulgar , si ca sa te trezesc acest site este un site civilizat pentru fanii F1. Daca stai sa te gandestesti, chiar crezi ca aceste vorbe te vor face sa iti creasca aripi pe spate?.
    13 8
  • stresant
    a punctat foarte bine Alonso...acest sfirsit de campionat chiar este foarte tensionat, fiecare incearca sa faca calcule....vom vedea pina la urma ce o sa iasa...
    p.s. cu siguranta, vor avea cistig de cauza cei care vor fi mai calmi si mai concentrati pe aceasta cursa.
    12 2
  • Hamilton are un favorit.Alonso!:)
    Iata cum Hamilton si Alonso ingroapa securea..Poate gaseste Daniel stirea si ne-o da si noua:)
    14 2
  • @Mclaren
    sa sti ca nu sunt de acord cu cele afirmate de tine, intradevar ii ataca putin pe cei de la RBR cu propriile lor arme ei au afirmat ca nu sunt de acord cu ordinele de echipa ba chiar afirmau ca ar fi o rusine daca ar deveni Alonso campion facand referire la cursa din Germania. Ar fi culmea ca Vettel sa termine pe primul loc si Weber pe locul II .
    11 1
  • Marian0904
    Sosza
    Nu cred ca Ferrari a recunoscut ca a folosit ordine de echipa. Daca ar fi recunoscut, ar fi fost sanctionati. FIA nu a sanctionat Ferrari pt ca nu au avut dovada ordinului de echipa.
    4 7
  • Marian0904
    Di Montezemolo a recunoscut ca a fost un ordin.Ferrari chiar a pledat pentru reintroducerea ordinilor de echipa, si au fost sustinuti de unele echipe printre care si Brawn.In versiunea oficiala nu au recunoscut, neoficial da.Ce vrei mai mult.
    8 4
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Ferrari nu numai ca au recunoscut dar au fost sustinuti si de cei de la William si Sauber... adica de un sfert din echipele din Formula 1. Red Bull nu au cum sa schimbe pozitiile pilotilor, nu pentru ei si nu de dragul lor. Ci doar pentru ca tot timpul au spus ca ordinele de echipa sunt urate si ca ei nu apeleaza la asa ceva. Iar o aripa data unui pilot este mult sub nivelul manevrelor folosite de Ferrari si McLaren. In Brazilia, Button se tinea dupa Hamilton fara sa incerca macar odata sa-l depaseasca, doar doar... sigur nu erau ordine de echipa la McLaren :PPPP
    9 6
  • @EndlessDarkness
    te contrazic,o aripa data unui pilot nu este mult sub nivelul manevrelor pe care le invoci,nu atunci cand aripa respectiva este o evolutie(deci timpi mult mai buni pe un tur) si nu atunci cand o iei pe cea apartinand coechipierului pentru ca tu ai avut una identica dar ai troznit-o!
    7 1
  • Alonso
    Il apreciez pentru acest ultim interviu prin care da dovada ca este cu picioarele pe pamant si este constient ca orice se poate intampla in aceasta ultima cursa, ca totul va tine in mare parte de norocul fiecaruia, dar nu pot sa nu-l taxez pentru ultima fraza: "Red Bull a propovăduit timp de 3 luni despre egalitate, aşa că ar trebui să continue cu aceeaşi filosofie" . Pe langa faptul, ca si din punctul meu de vedere a fost cam ironic, i-a intepat rau de tot pe cei de la RBR. Stie sa bage galceava in familia altuia...parca-ar fi romanas >:)
    14 1
  • Kane, tu stii ce parere are mai nou Lewis al tau despre Alonso?:)
    9 2
  • HAM si ALO in love :))
    http://www.planetf1.com/news/18227/6495096/Hamilton-Alonso-could-be-one-of-the-greats
    5 0
  • :))
    In urma declaratiei lui Hamilton, le dedicam fanilor McLaren melodia: http://www.youtube.com/watch?v=n-AB7RJpOjY All for Love! Se vede ca e final de sezon...
    3 1
  • BăTată
    sigur ....
    aţi văzut ce îi rânjea mustaţa (lui Alonso) când a realizat că RBR nu a profitat de legalizarea ordinelor de echipă. În sinea lui ... "ce proşti sunt şi ăştia!", da las' că aşa ajung io campion ....
    3 5
  • vetel 1 alonso 4 cine castiga weber out
    1 0
  • marian0904
    Sosza
    Montezemolo nu putea "recunoaste neoficial" ordinul pt ca el este presedintele Ferrari si ce spune el este oficial. Repet: Ferrari nu a recunoscut ordinul de echipa. Ferrari insa a declarat ca este (in principiu) de acord cu ordinele de echipa.
    Dupa mine Vet a facut bine ca a castigat in Brazilia pt ca RB au 2 masini cu care se bat contra uneia sau, cum a sugerat cineva inainte, doua motoare contra unuia in termeni de fiabilitate.
    Din pacate pentru Ferrari Massa a ramas o mana moarta si nu l-a ajutat mai deloc pe Alonso (cu exceptia cursei din Germania).
    1 1
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Motorul nu mai conteaza in ultima cursa, pentru ca Alonso va avea un motor foarte putin folosit comparativ cu restul care sunt cam la limita. Eu cred ca Alonso a fost incetinit de Hulkenberg si mi se pare normal ca intervine cineva in lupta dintre pilotii care se bat la titlul. Dar Alonso l-a depasit prea tarziu, ritmul lui de dupa a fost bun, iar cel de dupa SC foarte bun dar prea putine ture. Sa speram ca in Emirate nu o sa fie la fel, pentru ca acolo este posibil ca Alonso sa forteze cu adevarat si sa puna masina pe cat posibil in fata celor de la Red Bull. Este doar o idee, vedem dupa antrenamente. Oricum este foarte avantajat de motorul "nou" (sa zicem, este foarte putin folosit :P). Massa nu stiu daca il poate ajuta dar sa vedem daca o sa poata misca ceva.

    P.S. Cred ca aici Di Monte spune foarte clar ca au fost ordine de echipa:

    "http://formula1.automarket.ro/stiri/montezemolo-critica-ipocriziile-de-la-hockenheim-32077.html"
    2 0
  • mobius
    de partea cui ipocrizia?
    Daca ipotetic vorbind (fiindca in realitate Alonso are dreptate, se poate intampla orice), in ultimul tur la Abu-Dhabi ordinea va fi Vettel Webber Alonso, asa cum recunostea chiar Horner, Vettel ii va ceda locul lui Webber si atunci ma intreb, astea nu vor fi ordine de echipa si cine este de fapt ipocritul. Alonso stie ca este normal sa se intample ce am spus mai sus in situatia prezentata dar i-a raspuns taios (asa cu de altfel merita), lui Horner la atacul pe care i l-a adresat zic eu cu nesimtire. Spun cu nesimtire, tocmai pentru ca nu ma asteptam la o astfel de atitudine din partea sa, macar si pentru faptul ca, pe tot parcursul sezonului, el si echipa, nu au facut altceva decat sa-l favorizeze pe Vettel. Alonso nu are nevoie la Abu-Dhabi, decat de un motor fiabil, care sa suporte de data asta si suprasolicitarile de care cu siguranta va fi nevoie, va avea, sunt convins, puterea sa lupte cu cei doi adversari de la Red Bull. Mult succes si noroc Alonso, sunt convins ca vei reusi. As mai spune ca nu cred in "darurile" de la Hamilton (sper ca nici Alonso). La final de campionat, ma mai intreb un lucru, acceptand prin absurd ideea ca Massa i-a facut cadou lui Alonso sapte puncte la Hokenhaim, ce ar fi facut el cu ele acum.
    5 0
  • motorul lui Alonso
    Este acel motor un avantaj ?
    Daca imi amintesc eu bine, acel motor a fost dat jos de pe masina in Bahrein, din ratiuni de siguranta. Aceste masuri de precautie se iau canbd ceva nu e in regula. Acuma a devenit in regula ? Au desfacut motorul si au rezolvat problema de fiabilitate? ca au fost autorizati de FIA sa intervina la motoare.
    Este o loterie
    Eu ma astept si de la cei cu taurii sa aiba probleme, lor nu le pica prea bine caldura, vezi ca si in Brazilia pe temperaturi decente au avut probleme.
    1 0
  • Diesel
    popicul
    Da, a fost remediata problema la toate motoarele atunci cand FIA a permis, inclusiv la primul motor, cel schimbat in Bahrain din motive de siguranta.Deci, cu ala va alerga Alonso in Emirate.
    0 0
  • Prevad o reeditare a cursei din Singapore.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru