Alonso: "Pirelli şi-a cerut scuze pentru atacul la adresa mea"

de Daniel Popescu
Marti, 08.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a dezvăluit că Pirelli şi-a cerut scuze pentru că i-a sugerat pilotului Ferrari să-l întrebe pe Sebastian Vettel cum să gestioneze corect pneurile.

Având în vedere sezonul pe care îl are Pirelli, este ciudat că tocmai ei vorbesc, dar şi-a cerut scuze.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a criticat dur noile pneuri furnizate de Pirelli după penele înregistrate la Silverstone, afirmând că piloţii nu mai au posibilitatea de a concura la capacitate maximă pentru că trebuie să prelungească durata de viaţă a cauciucurilor.

Producătorul italian i-a transmis spaniolului prin intermediul directorului de motorsport Paul Hembery să-i ceară sfaturi lui Sebastian Vettel, prin prisma dominaţiei germanului din ultima perioadă.

Alonso a dezvăluit însă că Hembery şi-a cerut scuze pentru această declaraţie şi oferă ca argument în favoarea criticilor sale faptul că şi Force India şi Sauber au performanţe diametral opuse după schimbarea pneurilor.

"L-am invitat pe Hembery la o discuţie. A acceptat, a venit, şi-a cerut scuze, iar acum ne înţelegem unul pe altul. Având în vedere sezonul pe care îl au, este ciudat că tocmai ei vorbesc, dar, aşa cum am spus, şi-a cerut scuze.

Acum, şi cei de la Force India se luptă pentru puncte. Îmi aduc aminte că şi Sauber se chinuia să treacă de Q1, iar acum se lupta în fruntea cursei", a declarat el.

În schimb, Stefano Domenicali, şeful Ferrari, preferă să rămână neutru şi consideră că nu este drept ca Pirelli să fie criticată atât de mult.

"Este important să luăm în calcul criticile piloţilor pentru a-i ajuta pe cei de la Pirelli să facă o treabă mai bună. Dar înţeleg şi poziţia Pirelli, pentru că nu este corect să criticăm dacă ei nu au ocazia să testeze", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (6)

  • concluzia
    simulatoare mai bune ca nu o sa va lase nimeni sa testati. Poate sa se inventeze in viitor o formula paralela retro cu benzina si teste cand toate celelalte formule vor fi electrice si computerizate

    Vina cui ii apartine?
    Consumatorului de F1. El a vrut "spectacol cu orice pret". Asta e pretul.
    6 5
  • Asta e unul din motivele pentru care spectacolul din F1 se va duce de rapa, Schumi spunea mai demult ca prestatiile pilotilor sunt compromise din cauza pneurilor, care nu-i lasa pe piloti sa concureze la capacitatea lor maxima. Ce inseamna asta? Daca ai o masina buna care nu-ti macina pneurile in timpul cursei atunci, pilotul este doar o marioneta. Nu minimalizez calitatea vreunui pilot, nu oricine poate ajunge in Marele Circ asta e sigur, nu e sigur insa ca cel care castiga si devine si campion merita cu adevarat. Sau meritul este mai mult al masinii !!??
    17 2
  • Fernando e frustrat, nu stiu cine n-ar fi in locul lui. Dar nu Pirelli sunt de vina aici, ei fac pneurile pe care le vrea Bernie, Marko, FIA, inainte si in timpul sezonului.
    12 8
  • concluzia
    si Bernie vrea pneurile pe care le-a cerut consumatorul de f1 cand nu a inteles prin spectacol si altceva decat depasiri multe
    5 2
  • Uitete in ochii lui? Ce spun ei ?
    Dar gura?
    1 3
  • ochii lui spun: "Nenea, nenea, dai si mie un leu? Daai? Daai?"
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru