Alonso: "Pole-ul obţinut cu noroc pe ploaie nu demonstrează nimic"

de Daniel Popescu
Duminica, 08.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso rămâne precaut după pole position-ul obţinut la Silverstone, afirmând că norocul a fost un factor important şi că acesta nu demonstrează că Ferrari a redus diferenţa faţă de rivali.

Trebuie să obţinem un pole pe uscat pentru a putea spune că am redus diferenţa faţă de cei mai buni

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a obţinut sâmbătă primul pole position al Scuderiei Ferrari după o aşteptare de 32 de Mari Premii, însă performanţă a venit la capătul unei sesiuni de calificări desfăşurate pe ploaie şi după o întrerupere de peste 90 de minute din cauza ploilor torenţiale.

În acest context, spaniolul avertizează că Ferrari nu a demonstrat încă apropierea de echipele rivale de top şi crede că norocul a jucat un rol important în obţinerea acestui rezultat.

"Pole position-ul a fost o surpriză, pentru că niciodată nu ştii ce se poate întâmpla în astfel de condiţii. Dimineaţa, pe circuit uscat, monopostul a fost foarte bun, dar pe ploaie putea fi foarte diferit, chiar dacă F2012 a demonstrat că nu este prea rău pe ploaie, dacă ne gândim la (victoria din) Malaysia sau la testul de la Mugello.

A trebuit să fim în locul potrivit, la momentul potrivit şi cu pneurile potrivite, iar pentru a realiza asta ai nevoie şi de puţin noroc. Totuşi, trebuie să obţinem un pole pe uscat pentru a putea spune că am redus diferenţa faţă de cei mai buni", a declarat dublul campion mondial la finalul calificărilor.

Întrucât pleacă de pe prima poziţie a grilei de start, Alonso şi-a exprimat speranţa că va avea parte de o cursă lipsită de evenimente pentru a putea trece primul linia de sosire. "Sper să avem o cursă plictisitoare duminică, având în vedere că plec din faţa tuturor", a mai precizat el.

Totuşi, meteorologii au anunţat că există şanse foarte mari ca cel puţin o parte a cursei să fie afectată de ploaie, aşa cum s-a întâmplat şi în calificări sau în cursa suport de GP3 de duminică dimineaţa.

Via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru