Alonso, precaut înaintea calificărilor de sâmbătă

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.06.2010
Fernando Alonso preferă să rămână precaut înaintea calificărilor din Canada, în ciuda rezultatelor bune obţinute în antrenamente.

Fernando Alonso a terminat pe locul 2 a doua sesiune de antrenamente libere de la Montreal, fiind cu numai o zecime mai lent decât liderul Sebastian Vettel.

Performanţa a venit ca urmare a faptului că circuitul Gilles Villeneuve se potriveşte mai bine caracteristicilor monopostului Ferrari comparativ cu Turcia, însă pilotul spaniol evita să facă predicţii pentru calificări.

"Maşina a fost bună, dar la Istanbul am fost pe 4 sau 5 în antrenamentele de vineri, iar în calificări am fost eliminat în Q2. Aşa că trebuie să rămânem concentraţi pentru sâmbăta, pentru că totul se poate schimba când toată lumea forţează în calificări", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari.

Alonso a minimalizat astfel importanta timpilor din antrenamente, la fel ca şi îngrijorările rivalilor săi privind degradarea accelerată a pneurilor supersoft. În schimb, spaniolul crede că situaţia acestora se va îmbunătăţi până la cursa de duminică.

"Pneurile nu sunt o surpriză.

Cele supersoft sunt mai rapide, cu performanţe mai bune şi degradări mai accentuate, dar ştim că în mod normal situaţia se îmbunătăţeşte duminică, condiţiile pistei fiind mai bune. Aşa că nu anticipez probleme mari pentru cursă", a încheiat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru