Alonso: "Primul tur va fi mai spectaculos decât startul"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.10.2010
Fernando Alonso consideră că primul tur din Marele Premiu al Coreei de Sud va fi mai spectaculos decât statul în sine al cursei.

În mod tradiţional, startul a reprezentat unul dintre elementele cheie ale curselor de Formula 1, în special în cazul circuitelor unde şansele de depăşire sunt minore.

În opinia lui Fernando Alonso, lucrurile vor fi diferite în cursa inaugurală din Coreea de Sud, când evenimentele din primul tur ar putea fi mai interesante decât startul propriu-zis. Motivul este legat de faptul că primul sector al circuitului este format din trei linii drepte foarte lungi la capătul cărora se pot efectua depăşiri, în special dacă piloţii echipei McLaren vor pleca din spatele rivalilor de la Red Bull şi Ferrari, întrucât britanicii deţin un avantaj competitiv pe liniile drepte.

"Cred că putem avea o cursă spectaculoasă. Există cel puţin două locuri unde depăşirile par posibile, în special în zona de frânare din virajul 3 de la sfârşitul liniei drepte de peste 1 km. Ar trebui să fie multă acţiune acolo un primul tur, mai multă decât vom vedea la start", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Spaniolul a ajuns în această dimineaţă pe circuit şi a fost impresionant de configuraţia acestuia, chiar dacă cunoştea aspectele de bază din testele efectuate în simulator.

"Nu sunt mari suprize comparativ cu ce am văzut în simulator în ultimele săptămâni.

Pare un circuit foarte interesant, distractiv de pilotat, în special în ultimul sector. Cu ce circuit seamănă? Primul sector îmi aminteşte mult de Bahrain: linii drepte lungi cu zone de frânare brusca care conduc în viraje de 180 de grade. Al doilea este similar cu Turcia, în special virajul 11 care te face să te gândeşti la la virajul 8 din Turcia, în timp ce ultimul este similar cu al treilea sector din Abu Dhabi", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (3)

  • Spartanu
    Alonso
    Sper sa castige Alonso cursa din Coreea de sud.chiar m-as bucura.
    23 9
  • mobius
    titlul mondial
    M-as bucura foarte mult sa castige Alonso acest campionat. Este cel care, cel mai probabil ar putea sa-l detroneze pe Webber (ma gandesc la experienta, talent si determinare). Gandesc insa ca lui Webber ii va fi destul de usor ca in cele trei curse ramase sa castige opt puncte. I-ar fi suficiente clasari in spatele celorlalti pretendenti la titlu.
    11 8
  • Pole
    Eu cred ca o sa fie multe incidente de cursa in Coreea, chiar in primele ture, deci zice ceva Alonso.
    Mare avantaj pentru cel care porneste din pole Duminica.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru