Alonso: "Prioritatea este să termin cursa"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.10.2010
Fernando Alonso susţine că cel mai important lucru este să termine cursa de duminică, pentru a avea în continuare şanse la titlul mondial.

Fernando Alonso a obţinut locul 3 în calificările pentru Marele Premiu al Coreei de Sud, deşi a fost foarte aproape de un pole position înainte ca acestea să fie acontat de Sebastian Vettel în ultimul tur rapid de cursă.

Pilotul Scuderiei Ferrari consideră că a obţinut un rezultat bun, în contextul în care calificările nu reprezintă punctul forte al monopostului F10.

"Cred că pentru noi am fost nişte calificări bune şi liniştite. Am fost puţin mai rapizi şi am intrat în ritm cu pneurile mai dure. Monopostul a fost foarte, foarte rapid. Şi încă o dată, acesta a fost potenţialul nostru maxim astăzi, ceea ce într-un fel este foarte bine deoarece calificările nu reprezintă punctul nostru forte al weekendului şi aici suntem aproape de Red Bull", a declarat spaniolul la conferinţa de presă de după calificări.

Chiar dacă pleacă de pe locul 3, Alonso poate fi avantajat de faptul că monopostul Red Bull nu este foarte competitiv pe liniile drepte din primul sector.

Totuşi, dublul campion mondial nu se gândeşte la victorie şi spune că esenţial este să termine cursa, chiar dacă este la 14 puncte în urma liderului Mark Webber.

"Trebuie să rămânem calmi şi să terminăm cursa. Poate că mâine toţi cei 5 (n.r - candidaţi la titlu) termină cursa. Nu pot fi unul dintre aceia care nu termină. Trebuie să câştigăm puncte în fiecare cursă şi sunt sigur că vom fi bucuroşi să facem asta", a adăugat el, menţionând totuşi că circuitul Yeongam beneficiază de "două-trei" oportunităţi pentru depăşire".

Via | FIA

Comentarii (9)

  • mobius
    Succes Alonso
    Ca intotdeauna un comentariu de bun simt, din care rezulta totusi o unda de ingrijorare, cu siguranta pentru pozitia in care se afla pe grila, inchis de trei piloti cu sanse la fel de mari la titlu si care (mai putin Webber) sunt dispusi sa faca orice pentru a castiga. Daca nu va putea profita de diferenta de reactie la start, dintre Webber si Hamilton, atunci probabil ca va prefera sa piarda un loc la start, pentru a nu forta motorul si pentru a nu fi acrosat. Mult succes Alonso.
    16 6
  • Andrei
    Ferrari
    Daca nu ar fi avut problemele la motor Alonso ar f campion de pe acuma.Oricum pt mine e ca si campion
    11 8
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Sa fie atent la motor, am o presimtire ca maine Hamilton va abandona. Oricum psihic, Alonso sta foarte bine, exact diametral decat Hamilton, deci lucrurile stau bine pentru baietii de la Ferrari :P
    11 9
  • Presimtire
    Am si eu o presimtire ca Alonso va intra direct in parapet la start :)) Sa nu fiti tristi ca oricum nu iese campion mondial .. Apropos, stiti cat de mult il iubesc spaniolii pe Alonso? Il cred cel mai mare figurant posibil! De ce oare??
    9 16
  • Webberu
    ham crashchamp
    bogdanel tata mult mai mult decat britanicii pe englezul de Hamy..la capitolul abandonuri hami e campion mondial deja, are capacitatea necesara sa confirme asta.bafta la DNF LEWIS!Baciu Webber e in fata lui;), atentie mare fani ham!
    13 5
  • maine castiga LEWIS! asa k ciocu mic ku ALONSO SI FIAT -UL lui
    3 6
  • un basc
    de ce nu renault ?
    In toate situatiile in care apare denumirea Red Bull Racing este specificat Renault (in alte tari,nu la noi),deci corect se scrie Red Bull Racing Renault.Acest lucru se observa chiar in anunturile oficiale din timpul cursei.De ce nu si la noi ?Pe cine deranjeaja motoristul de exceptie care este Renault?
    5 1
  • alonso daca iesi in decor sau bubui masina ai o bere de la mine. valabil si pentru pilotu care il scoate din cursa. sper sa citeasca postu meu ... =)
    1 6
  • ha, ha, ha
    sper sa-l faca praf cei de la redbull, se vede pe fata lui ca e disperat si nu stie de ce
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru