Alonso rămâne încrezător în şansele la titlu

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.09.2010
Fernando Alonso crede că dacă va obţine podiumuri în toate cele şase curse care au mai rămas din 2010 poate rămâne în lupta pentru titlul mondial.

Fernando Alonso a coborât la 41 de puncte în urma liderului Lewis Hamilton după abandonul suferit în Marele Premiu al Belgiei, diminuându-şi astfel şansele la titlu.

Spaniolul admite că următoarele două curse sunt cruciale în acest sens, însă consideră că dacă va reuşi să termine pe podium fiecare dintre ultimele şase curse atunci va avea şanse reale să cucerească al treilea titlu al carierei.

"Poate că în acest weekend nu ne jucam ultima şansă, dar una dintre ultimele şanse va fi aici sau în Singapore pentru a recupera câteva puncte bune. Mai sunt şase curse şi sunt încrezător că dacă eşti pe podium în fiecare dintre ele şi câştigi unele dintre ele este posibil să fii în lupta pentru titlu în ultima cursă. Suntem mai mult sau mai puţin calmi în privinţa şanselor noastre, dar ştim că Monza şi Singapore sunt curse importante. Un alt abandon sau o altă problemă reprezintă probabil ultima şansă sau rămas bun campionatului", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari în paddock-ul de la Monza.

Spaniolul este încurajat şi de informaţiile pe care le-a primit de la ingineri, aceştia din urmă afirmând că au remediat problemele pe care Ferrari le-a întâmpinat în Marele Premiu al Belgiei din urmă cu două săptămâni.

"Ar trebui să fim competitivi aici.

Spa nu a decurs aşa cum ne aşteptam, iar performanţa nu a fost atât de bună pe cât am vrut. Am făcut câteva schimbări şi câteva analize privind ce s-a întâmplat la Spa şi cred că înţelegem unele dintre probleme, iar aici sosim cu un pachet care se potriveşte pentru Monza", a mai precizat el.

Via | Automarket

Comentarii (18)

  • sanse
    daca se anuleaza cursa din koreia este foarte greu de recuperat 41 de puncte in 5 curse, practic alonso are nevoie de o victorie si un loc 2 si 2 abandonuri ale lui hamilton, plus ca intre el si hamilton mai sunt si alti pilotii in clasament care nu ar trebui sa puncteze mult.
    10 14
  • Alonsoou
    recunosc
    masina ar cam fi, a fost si la Spa, a fost tot campionatu' . Pilot mai trebe. Cu unu' chior si unu' mai bun ca Piquet .....
    10 13
  • Etern Fan Ferrari
    gataa!
    sunt fan Ferrari si m-am bucurat ca vine Alonso la Ferrari. Dar am fost mereu dezamagit. Sa se duca dreaq de unde a venit sau la Hispania ca acolo este locul lui. Sau sa faca echipa cu Villeneuve, alt fost patetic. Nu face decat sa declare ca avem pachet competitiv, sanse la titlu etc. dar in cursa e varza si aia murata. Daca nu reuseste unu sa-l pocneasca sa-l scoata din cursa iese singur.
    Eu m-am saturat pana peste cap. Un campion face galop de sanatate cand are masina si nu se multumeste cu locul 5, pomana sau mai rau. Mi-e dor de Schumi. Alonso nu-i ajunge nici la calcai. Adios Alonso. O sa va saturati si voi cat de curand.
    14 21
  • patetic
    M-a inebunit baiatu asta cu sansele lui la titlu. E patetic, a fost hilar tot sezonul.Era clar de acum 3 curse ca Ferrari nu se paote bate cu sanse reale la titlu in mare parte datorita pilotilor: Massa nerefacut iar Alonso sub asteptari si cu ifose in cap. Asta e.
    14 15
  • fernando a.
    Asa este, trebuie sa fi in crezator si lupti pana la ultima sansa. Un fan adevarat trebuie sa ramana alaturi de favoritul sau pana la capat, nu numai atunci cand castiga sau este in plina glorie.Bafta Alonso.
    14 14
  • Etern Fan Ferrari
    @fernando a.
    te inteleg ca esti fanul lui. Eu sunt insa fan Ferrari nu Alonso si nu-mi convine ca asist la decaderea echipei din cauza lui Alonso in primul rand.
    Raman alaturi de Ferrari dar nu am de ce sa-l inghit pe nevalorosul Alonso. A fost campion in205, 2006 cand a avut o mare oportunitate ca si Button acum un an. Dar au trecut 4 ani si Alonso a demonstrat ca nu este un pilot de prim calibru, de nasul lui Ferrari.
    Este vina si a lui Domenicalli ca-l pastreaza inca pe Massa cand nu mai e cazu.
    11 16
  • Corneliu
    Inteleg sa te bati pana la capat, problema este ca trebuie sa o faci pe pista, nu in declaratii la fiecare 5-7 zile ca ai sanse la titlu, ca esti bun, ca il iei, ca [injuratura], insa pe pista ba iti bagi masina in parapet (spa), ba te doare in cot de cursa, tu il intrebi pe inginer de sanatatea lui Hamilton, ba trebuie Mas sa iti faca loc...
    Cat despre maretele updateuri Ferrari de anul aceste, au dat-o in bara cu fiecare, cel mai mult dintre echipele care considera ca au sansele la titlu; de fiecare data cand auzeai ca le introduc faceau fix un fas, ceilalti erau mai rapizi. Asa ca nu vad cum de data asta ar imbunatati brusc masinile cu cateva zecimi sanatoase de secunda, ca macar sa ii mai tina pe fani in vise cu "avem sanse dom'le" pret de inca 2-3 curse... ca de titlu nu se pune problema.
    8 11
  • salutare
    si eu sunt increzator ca am sa ma culc cu Claudia Schiffer,asta nu inseamna si ca o sa se intample!
    8 13
  • @etern fan ferrari
    Mi-as dori sa iti spun tare mult unde sa te duci tu. Destept esti tu si toti ceilalti cand spuneti ca alonso e praf. De ce dracu nu va cheama astia de la Ferrari pe voi manageri? Daca echipa nu merge bine cateva sezoane gata tu te-ai saturat....ca la fotbal...nu castiga campionatu din primul an DEMISIA!!! Ce ati vrea sa faca? sa renunte la lupta? Are sanse si merge inainte.
    Cand am aflat prima oada de site-ul asta am vazut comentarii care mi-au placut, se putea discuta normal fara fustrati ca tine...eram satul de toti prostii care comentau pe prosprt si pe gsp....incepeti sa le luati locul...si cu asta si bucuria de a purta o discutie civilizata cu cineva care se pricepe cu adevarat la F1.
    15 3
  • Nea Constatatoru
    se agita apele la Ferrari
    veniti useri sa vedeti !
    Paruiala in familie. In cel mai pur stil acasaTv.
    4 12
  • @ nea constatatorul
    Gresesti...nu e cearta intre fanii ferrari....el se presupune a fi un fan ferrari iar eu sunt doar fan Alonso si indiferent de rezultat tot fanul lui raman...atat s-a putut in cursa respectiva trecem peste si speram la mai bine...am fost fanul lui din primul an in care a concurat pt renault si ma bucuram cand se clasa in primii 8 sa ia si macar un punct...a muncit ca sa ajunga acolo si acum vin tot felul de persoaneca nu e bun...pai sa spuna ei altu' mai bun pe care puteau sa il ia ferrari...marii specialisti ai F1...
    14 3
  • Etern Fan Ferrari
    prostia
    Vam intepuit ca de fapt sint fan hamilton. Sa moara Alonssou si Ferrari!
    3 15
  • @etern prost ferrari
    Tu nici macar fan F1 nu esti mah agramatule! Puslamale ca tine vedem pe stadion si auzim la stiri ca v-ati batut si v-ati omorat! Te-ai tradat singur prin expresia : "Sa moara Alonssou" .Deci baga mare pe Cartoon Network si relaxeaza-te cu Dexter , nimicule!
    4 4
  • ptr. "etren fan ferrari"
    Se pare ca habar nu ai ce inseamna sportul, in loc sa te bucuri ptr. rezultatele lui Hamilton al carui fan spui ca esti (desi eu cred ca nu esti fanul nimanui) te bucuri de insuccesul altora, se pare ca nu meriti atentia celorlalti, pacat de Hamilton ca are asemenea fani (daca este adevarat ce susti). Sunt intru totul de acord cu Bogdan 197. Ptr. fani Ferrari speranta moare ultima , sa le tinem pumni la Monza, daca nici acasa nu fac o figura frumoasa poate sa-si ia adio si de la locul doi
    8 0
  • Sanse la titlu
    Fernando are fani si, din fericire unii sunt chiar seriosi. Sansele lui la titlu sunt infime, dar, fiind pilot Ferrari va fi ultimul care va recunoaste acest fapt. Bafta, si curse bune in continuare.
    7 1
  • Alonso...
    Nu este un lucru rau ca este optimist...dar cred ca doar matematic Alonso si Ferrari mai au sanse la titluri anul acesta. Din pacate pt. fanii Ferrari venirea spaniolului in echipa cu eternul perdant Massa nu a adus nimic bun la echipa; dupa mine tb pastrat Kimi in locul brazilianului dar salariul mare si managerul lui Massa au inclinat balanta spre plecarea finalndezului. Tare mult as fi vrut sa vad dueluri de toate felurile intre iceman si toreador.
    Vise taica vise...oricum FORTZA FERRARI!
    3 0
  • @sam
    Dar nu e singurul care face asta. Daca te uiti la comentariile date la ultima cursa, cu exceptia primului, toti se bucurau de abandonul lui alonso si apoi de rezultatul lui Hamilton.
    2 0
  • Etern Fan Ferrari
    ce sa le ceri ....?
    ba voi sunteti idioti cu totii ? Eu am postat ultima data ieri la 20: 49. Era greu de tot sa intelegeti ca oricine putea posta cu acest nume. Ala si-a batut joc de voi nu eu. A, si in legatura cu Alonso eu sunt doar printre primii care accepta realitatea.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru