Alonso: "Red Bull are trei luni în faţă la aerodinamică"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 26.06.2011
Fernando Alonso consideră că Red Bull are un avantaj de trei luni în termeni de aerodinamică comparativ cu Ferrari.

Red Bull Racing rămâne în continuare imbatabilă în calificări după ce Sebastian Vettel a obţinut un nou pole position pe circuitul de la Valencia. Performanţa campionului mondial a venit în ciuda noilor modificări ale regulamentului tehnic, iar Fernando Alonso consideră că austriecii au oricum un avans de până la trei luni din punct de vedere al performanţei aerodinamice comparativ cu Ferrari.

Tocmai de aceea, dublul campion mondial avertizează că este greu de anticipat dacă Scuderia va reuşi să-şi ajungă rivalii din urmă. "Munca de dezvoltare la monopost decurge bine, dar suntem mult în urmă în termeni de aerodinamică care, dacă ar fi convertită în timp, ar însemna două sau trei luni. Nu va fi uşor să-i ajungem din urmă, dar vom da totul pentru a reuşi", a declarat spaniolul la finalul calificărilor de sâmbătă, pe care le-a încheiat pe locul patru.

Ferrari a început deja să producă schimbări în programul de dezvoltare pentru monopostul 150 Italia, în special după promovarea lui Pat Fry în funcţia de director tehnic.

Principalul obiectiv este obţinerea unor idei creative care să contribuie la progresul echipei. "Încercăm să modificăm modul în care lucrăm. Sunt mulţi oameni inteligenţi la Ferrari. Încercam doar să le oferim spaţiu pentru a încerca să vină cu idei şi să fie mai creativi. Încercam să analizăm cum să utilizăm tunelul de vânt, iar schimbările vor veni în următoarea săptămână sau ceva de genul ăsta. În plus, vom modifica utilizarea instrumentelor de simulare pentru a vedea ce metodă este mai bună", a explicat Fry.

Via | Reuters | Autosport

Comentarii (4)

  • @pt sprancenatu
    asa si, te oftici tare ? =))))
    9 20
  • Andrei Alexandru
    @KalEl
    Singurul care se oftica se pare ca esti tu. Poate ne scutesti cu rahaturile pe care le scrii. Sincer acuma, grow up.
    16 5
  • -
    Mie nu mi se pare ca s-a ofticat cineva..multi cer explicatii in momentul de fata..cum de sunt RBR atat de rapizi si Ferrari nu,de exemplu,stiind mai ales ca ei au avut probleme cu aerodinamica inca de la inceputul sezonului.De aceea cred ca el a vrut doar sa arate..care e realitatea si sa ii informeze pe ceilalti cum sta situatia in cadrul acestui..subiect.
    14 0
  • Face curse foarte bune. Ferrari pe un curs ascendent, incep sa functioneze si la capitolul strategie. Din pacate-i cam tarziu pentru 2011.
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru