Alonso: "Red Bull rămâne favorită la titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.10.2010
Fernando Alonso consideră că Red Bull rămâne principala favorita la titlu, deşi a preluat conducerea clasamentului după victoria din Coreea de Sud.

Fernando Alonso a preluat conducerea clasamentului general cu numai două curse înainte de final, în urma victoriei obţinute duminică la Yeongam.

Succesul i-a revenit însă după abandonurile succesive suferite de cei doi piloţi care au plecat din faţa sa de pe grila de start, Mark Webber şi Sebastian Vettel, iar spaniolul admite că a avut parte de noroc. Pe de altă parte, acesta consideră că Red Bull Racing rămâne principala favorita la trofeu, sugerând că echipa austriacă beneficiază de un monopost mai rapid.

"Evident, aceste (n.r - abandonuri) au fost de mare ajutor pentru şansele noastre la titlu, dar norocul demonstrează că Formula 1 nu este doar matematică. Acum mai sunt 50 de puncte în joc, iar Red Bull este încă favorită, dar vom continua să facem tot ce putem şi să terminăm întotdeauna pe podium. Maşina s-a îmbunătăţit foarte mult în a doua jumătate a sezonului datorită update-urilor. Poate că am obţinut mai mult decât ne aşteptam, dar ştim că situaţia se poate schimba de la un weekend la altul.

Totuşi, echipa merită pe deplin aceste rezultate şi visul meu este că toată lumea să fie fericită", a declarat spaniolul în cadrul unui comunicat de presă.

Coechipierul său Felipe Massa a terminat cursa pe locul 3, contribuind la micşorarea diferenţei pe care Ferrari o are de recuperat în clasamentul constructorilor în faţa celor de la Red Bull şi McLaren.

Via | Ferrari

Comentarii (11)

  • mobius (cel autentic)
    continuitate
    Din nou un comentariu de bun simt, ca de obicei. Bafta Alonso in continuare. Iti doresc motoare fiabile si inca doua podiumuri. Mult succes, il meriti pe deplin.
    13 6
  • ctlnmihai
    alonso
    un comentariu care să justifice un eventual eşec pe care sper să-l aibă
    4 28
  • Fernando
    Spunea candva, nu demult ca "vom fi campioni mondiali".Acum e aproape si sper sa-si atinga tinta.E cel mai bun si sunt convins ca va invinge.Bafta Fernando!
    13 5
  • De acord cu mobius.
    Tinem pumnii pentru Alonso. Referitor la cursa trecuta felicitari celor de pe podium, imi pare rau pentru Red B., dar functioneaza si norocul si ghinionul. NU? Ghinionul unora, norocul altora. Nu-i doar matematica si talent.
    12 3
  • Alonso
    cel modest.....Anyway, un comentariu de bun simt si cam are dreptate, avand in vedere performanta monoposturilor celor 3
    14 1
  • @mihai
    Adu-ti aminte proverbul cu sapatul gropii pentru altul , sau in cazul tau speranta ca el sa o pateasca . Se intoarce ca bumerangul .

    Alonso a facut o cursa de mare campion in Korea , calculat si fara greseala , eroii au platit cu masinile distruse .

    E un sezon asa cum a visat Bernie , foarte interesant pana la final.
    10 2
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Alonso a pierdut vreo 6 secunde din cauza unei piulite, care a vrut sa vada cum arata standurile si a pornit intr-o "vizita" de relaxare :) Ca fapt divers... masinile alea sunt mai apropiate de avioane decat de masinile de strada :), sa vedeti cum arata F-Duct-ul celor de la Torro Rosso vineri :) Zici ca era un "intake" folosit de avioanele cu "tri engine" cu al treilea motor montat central pe aripa spate :)))
    3 0
  • Spartanu
    F1
    Alonso chiar daca a castigat cursa,nu se considera campion cum o fac altii,el nu-si subestimeaza adversarii.si de cand s-a anuntat revenirea lui schumacher,transferurile lui alonso(la ferrari),lui button(la mclaren) am zis ca sezonul acesta va fi un sezon mai interesant si asa si este.asa imi place cand lupta pt titlu se da pana la finalul sezonului.
    4 0
  • Miki2
    Practic acest Mihaictlcnvm nici macar nu ar exista in aceste comentarii daca nu ar afisa cu o ura de invidiat aversiunea fata de Alonso. Este unic, trebuie sa recunosc, in toate comentariile, chiar daca sunt de proasta calitate si multe dintre ele "din putzul gandirii" adica nule. El, saracul, inca nu a realizat ca pilotii sunt oameni ca noi toti, nu sunt perfecti (decat el probabil) si ca in F1 e importanta calitatea pilotului si nu cursa din singapore 2008 sau cadoul facut de echipa la hockenhaim fara sa realizeze ca si altii, sub alta forma, poate nu atat de direct ca ferrari, au aplicat ordine de echipa, cei in tema stiu foarte bine.
    Totusi, este distractiv, comentariile lui sunt unice. In tabloul penibilitatilor e alaturi de comentariile lui Miki si mai nou a slugii Bonifaciu.
    4 0
  • iulian
    condoleante
    imi place la maclarenisti faptul ca nu isi pierd speranta insa ce spun idoli lor sunt doar minciuni si imagini de marketing condoleante maclarenistilor sa terminat pentru voi mereti la mamica voastra si plangeti putin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    4 1
  • multa bafta
    imi place ca nu se imbata cu apa rece si realizeaza ca in Corea norocul a fost de partea lui, dar daca ramane la fel de cerebral eu cred ca va reusi sa devina campion este greu dar nu imposibil, oricum cei de la Rd Bull acum realizeaza ca au gresit si din acest motiv acum sunt in dificultate
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru