Alonso regretă absenţa duelurilor spectaculoase din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.05.2012
Fernando Alonso regretă că aerodinamica nu mai permite piloţilor să aibă dueluri spectaculoase precum cel dintre Gilles Villeneuve şi Rene Arnoux din 1979.

Regulamentul tehnic din ultimii ani, care pune un accent major pe aerodinamică, a diminuat semnificativ spectacolul din Formula 1.

Acest lucru este regretat de numeroşi piloţi din actuala generaţie, iar Fernando Alonso şi-a adus aminte de acest aspect cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la moartea lui Gilles Villeneuve.

Canadianul a fost implicat într-un duel celebru cu Rene Arnoux pentru locul doi din Marele Premiu al Franţei din 1979, iar pilotul Scuderiei Ferrari crede că acest gen de dueluri nu mai există în Marele Circ.

"Ştiu despre Gilles Villeneuve doar din filme şi, evident, episodul pe care mi-l amintesc cel mai bine este duelul pe care l-a avut cu Arnoux la Dijon. Din păcate, în zilele noastre, nu mai vedem acest gen de luptă pentru că există mai multe dificiltati: monoposturile sunt dominate de aerodinamică, iar astfel de depăşiri nu mai sunt posibile", a declarat spaniolul pe site-ul Scuderiei Ferrari.

În plus, Alonso susţine că respectul dintre piloţi a dispărut aproape complet, făcând o paralelă cu faptul că Villeneuve şi Arnoux erau foarte buni prieteni.

Dublul campion mondial crede că principala explicaţie pentru unitatea piloţilor din trecut era pericolul foarte mare la care se expuneau în Formula 1.

"Cu siguranţă era mai mult respect atunci decât acum între noi, piloţii, parţial pentru ca ei ştiau că, în acele maşini, îşi riscau vieţile. Nu vreau să spun că în prezent lucrurile nu se fac corect, dar cred că nu mai exista acel respect reciproc, cel puţin nu din partea tuturor, care exista atunci. Este o problemă care ajunge până în categoriile de juniori şi cred că a venit timpul să încercăm să readucem respectul", a adăugat el.

Via | Ferrari

Comentarii (2)

  • Cum .....nu?!?
    Fetita cand s-a dat Rosberg cursa trecuta la ea striga in gura mare .......cum nu?!?
    6 6
  • Wiliams
    Nu e chiar asa
    Adica Rosberg chiar l-a scos de pe pista si ma mir ca comisarii l-au scos basma curata. Si mai fetita dintre cei doi este Rosberg daca ajungem aici. Uitativa pe youtube sa (re)vedeti luptele dintre senna si prost, mansel, piquet, schumacher. Unde mai e f1 ala de atunci? am vazut si inca un manager meserias pe net la f1manager.ro; are si premii ceva dar eu joc de placere si acolo
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru