Alonso: "Rivalii mei nu-şi permit să mai facă greşeli"

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că este avantajat în lupta pentru titlul mondial de faptul că "cei cinci rivali la titlu" nu-şi permit să mai comită greşeli în ultimele curse ale sezonului.

Esential 24 de puncte trebuie sa apere Alonso pana la finalul sezonului pentru a deveni pentru a treia oara campion mondial
Avansul lui Fernando Alonso în clasamentul general s-a redus de la 40 la numai 24 de puncte în urma abandonului suferit în Marele Premiu al Belgiei, însă pilotul rămâne încrezător în şansele sale de a cuceri primul titlu mondial în combinezul Scuderiei Ferrari.

Spaniolul anticipează că Ferrari, McLaren şi Red Bull îşi vor împărţi frăţeşte victoriile în ultimele opt curse ale sezonului şi considera că rivalii sai nu-şi mai pot permite să comită greşeli dacă aspira la trofeul suprem.

Noi ne permitem o greşeală, putem avea o cursă proastă, dar ceilalţi nu pot.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
"Cred că ordinea va rămâne mai mult sau mai puţin aceeaşi. Este dificil să recuperezi toată diferenţa în ultimele două luni, dar trebuie să avem un monopost constant.
Ştim că în unele curse vor câştiga cei de la McLaren, în altele poate vom fi noi puternici şi vom avea posibilitatea să câştigăm, în altele va fi Red Bull. În această combinaţie de diferiţi câştigători poate putem avea un avantaj, pentru că noi ne permitem o greşeală, putem avea o cursă proastă, dar ceilalţi nu pot. Aşa că presiunea este pe ceilalţi în acest moment"
, a declarat el în cadrul unui amplu interviu acordat postului american de televiziune CNN.

Cu toate acestea, pilotul Scuderiei Ferrari consideră că în prezent există şanse piloţi care pot câştiga titlul mondial la finalul campaniei, însă crede că după câteva curse doar trei dintre ei vor mai rămâne în cursa cu şanse reale.

"Cred că în acest moment pentru titlu luptă cei doi piloţi McLaren (n.r - Lewis Hamilton şi Jenson Button), cei doi de la Red Bull (n.r - Sebastian Vettel şi Mark Webber), Kimi Raikkonen şi eu. Cred că în acest moment suntem şase. Dar este adevărat că în următoarele două sau trei curse vor rămâne doar doi sau trei pretendenţi, nu mai mulţi.

Aşa că acum este o parte crucială a campionatului", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (8)

  • Ar trebuie sa-i fie teama de Kimi, pentru ca tace si face :) ( vine tare rau din urma) .
    13 12
  • 2012 & 2011
    http://www.youtube.com/watch?v=E6a2bSH_lqQ
    http://vimeo.com/48695838
    anul trecut nu s-a facut atata tam-tam precum anul asta ca ar da clasa cineva altcuiva...
    1 4
  • marian
    pai normal k nu s-a facut atata tam-tam pt nu era schumacher cel depasit .e un lucru mare sa-l depasesti pe schumacher in acel loc ,nu manevra in sine:))prin asta se vede cat este schumacher de apreciat,le ridica cotele altora
    6 3
  • marinescu
    Schumahcer nu mai ridica cota la nimeni
    5 6
  • marian
    asta crezi u,dar faptele te contrazic
    5 3
  • GrosJan
    Cat tupeu si cinism pe alonsito...
    Pai cine mai e in situatia lui sa nu aibe coechipier practic?
    Button ii ia puncte lui Hamilton si invers. Webber face la fel cu Vettel iar Mercedes i Lotus nu sunt deloc favorite. Daca Alonso avea un Hamilton coechipier avea jumatate din punctele pe care le are acum. Halal valoare ... e doar o iluzie. Dar nu tine mult ...
    5 8
  • mobius
    Sunt perfect de acord cu Alonso, este un punct de vedere pe care l-am exprimat deja intr-un post anterior. Eu sper sa nu mai aiba un ginion precum cel de la Spa, asa cum am spus in postul respectiv sper ca pentru el s-a spart ghinionul si in final sa triumfe, devenind CM.
    2 1
  • grosjan
    Mai GrosJan-la ce competitie te uiti mataluta...nu cumva la POLO?Alonso cat si KIMI sunt singurii piloti-parerea mea -din fruntea clasamentului de anul acesta care isi merita 100% toate punctele-sunt singurii care nu sunt ajutati de coechipieri si te tehnologia masinilor!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru