Alonso, "ruşinat şi frustrat" de motorul de "GP2" de pe monopostul McLaren

de Daniel Popescu
Luni, 28.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a intrat într-un conflict cu Ron Dennis după comentariile negative făcute la adresa motorului Honda în timpul cursei de la Suzuka, când a afirmat prin radio că este "ruşinat şi frustrat" de performanţele de "GP2" ale unităţii de propulsie.

Sunt depăşit pe linia dreaptă ca un monopost de GP2. Este ruşinos, foarte ruşinos". Motor de GP2, motor de GP2.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Fernando Alonso a avut câteva comentarii acide la adresa motorului Honda pe parcursul Marelui Premiu al Japoniei. Pilotul echipei McLaren a afirmat că este "depăşit pe linia dreaptă ca un monopost de GP2. Este ruşinos, foarte ruşinos". Motor de GP2, motor de GP2".

La finalul cursei pe care a terminat-o în afara punctelor, spaniolul şi-a explicat ieşirea nervoasă prin faptul că piloţii rivali îl depăşeau cu uşurinţă pe liniile drepte.

"M-am simţit ruşinat când concuram pentru că este frustrant să vezi că alţi piloţi fac greşeli, ies de pe traiectoria ideală, iar apoi, când te uiţi în oglindă pe linia dreaptă, sunt deja roată la roată cu tine. Deficitul pe care îl avem la putere este ca şi când ar fi un motor dintr-o altă categorie", a declarat el.

Iată comentariile făcute de Alonso în timpul cursei:

Comentariile făcute în timpul cursei au atras nemulţumirea lui Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group, care a confirmat că va avea o discuţie privată cu Alonso pe marginea acestui subiect. "Alonso este în monopost, este frustrat, iar remarcile sale la adresa echipei tehnice nu reprezintă un mod constructiv de comunicare.

Eu rezolv problemele cu piloţii prin (directorul de curse) Eric Boullier sau eu însumi. Indiferent ce voi face, va rămâne o problemă internă a echipei", a explicat el.

Declaraţii contradictorii şi în privinţa contractului

Nu ştiu ce a vrut să spună prin acel comentariu. Am vorbit mai devreme cu Alonso, are contract şi înţelege contractul. Sunt surprins de comentariul său.

Ron Dennis
CEO McLaren Group
Alonso are contract cu McLaren până la sfârşitul sezonului 2017, însă la finalul cursei a făcut câteva declaraţii contradictorii cu privire la respectarea acestuia. Mai întâi, el a afirmat că nu este sigur dacă anul viitor va rămâne la McLaren. "Nu ştiu, mai sunt cinci curse şi cred că trebuie să îmbunătăţim situaţia şi să ne asigurăm că suntem competitivi". După numai câteva minute, el şi-a schimbat radical declaraţia şi a afirmat că va rămâne alături de McLaren. "Ne uităm spre anul viitor, iar intenţia mea este să rămân şi să câştig", a explicat el.

La rândul său, Dennis s-a arătat surprins de comentariile iniţiale făcute de Alonso şi insistă că spaniolul va rămâne la echipă. "Nu ştiu ce a vrut să spună prin acel comentariu. Am vorbit mai devreme cu Alonso, are contract şi înţelege contractul.

Sunt surprins de comentariul său", a adăugat el.

Daniel Popescu spune că...

Era doar o chestiune de timp până când Alonso va începe să-şi exprime în public nemulţumirea pentru lipsa de performanţe a motorului Honda. Un pilot temperamental, spaniolul pare că a ajuns la capătul răbdării cu numai cinci curse înainte de finalul sezonului, iar un nou conflict cu Ron Dennis ar putea avea consecinţe dramatice pentru echipa McLaren.

Nimeni nu a uitat experienţa turbulentă a lui Alonso la McLaren în 2007 care, deşi a avut cauze diferite, explică cel mai bine ceea ce se întâmpla în prezent în cadrul echipei. Dennis nu este nici el departe de tipul de personaj confictual, iar frustrările legate de incapacitatea celor de la Honda de a progresa vizibil contribuie semnficativ la creşterea tensiunii în cadrul echipei.

În ciuda numeroaselor asigurări date de cele două părţi şi în ciuda contractului care expiră abia în 2017, nu ar trebui să fie o surpriză majoră dacă Alonso va abandona complet Formula 1 la finalul acestui an pentru o experienţă la Le Mans. Bunul său prieten Mark Webber îl aşteaptă cu braţele deschise...

Via Motorsport, Autosport

Comentarii (37)

  • king of spa
    Foarte tare ultima cu "gp2 engine" si apoi racnetul, a rabufnit complet spaniolul. Probabil ca nu vede o evolutie pozitiva pe termen scurt a motorului, in ciuda promisiunilor japonezilor care s-au intrecut in declaratii optimiste pe parcursul anului. Totusi eu cred ca va ramane si in 2016 la Mclaren. Ori, poate alege Renault.
    22 0
  • ion 01
    Sunt enorm de multi bani la mijloc! La varsta lui risca enorm sa nu onoreze contractul! Altcineva nu poate oferi nici o patrime din ce primeste acum
    (aparent singurile locuri disponibile sunt la Lotus si la Hass). Exista si posibilitatea ca in 2016 sa le mearga jucaria si un Magnusen sau altul din GP2 sa rupa norii...
    12 2
  • Gestul lui Alonso e foarte urat...
    Motoarele de GP2 sunt mult mai fiabile, suna mai bine si au cel putin lafel de multa putere.
    34 6
  • Mclaren F1
    Ce e urat? Si-a exprimat off-ul, asa cum si alti mari piloti au facut-o de-alungul vremii cand ceva nu mergea bine. In plus sint oameni nu roboti. Nu cu mult timp in urma Ron Dennis i-a cerut lui Arai sa demisioneze. Ala nu e un gest urat?
    30 8
  • Cred ca ar fi cazul ca constructorii care intra in primul an in Formula 1 sa aiba ceva mai multa libertate la dezvoltarea unitatii de propulsie.
    22 0
  • Poate acum se conving fraierii de la Mc Laren ca au platit regeste un om fara caracter .... daca nu are masina cea mai buna si un coechipier care sa loveasca balustrada , e doar un biet frustrat ! Locul lui nu mai este de foarte multi ani in F1 .....
    11 33
  • @Mclaren F1 Zici ca nu e un gest urat, ca e si el om. De a fi o echipa ai auzit? Daca atunci cand un pilot iese in decor echipa ar intra pe team radio gen "you lost the car again?! you amateur! Amateur! AAARRGGGHH" ti s-ar parea ok?
    13 19
  • O fi, n-o fi urat gestul lui... eu unul compar Alonso-ul din acel moment cu un Seneca (filosof roman n.4 i.Hr.- d.65 d.Hr.) care spunea: "prefer sa deranjez cu adevarul decat sa fac pe plac cu lingusiri!". Inainte sa va suparati pe el amintiti-va ca fara presiune nu se formeaza diamantul si ca o sculptura nu se realizeaza decat prin lovituri de ciocan in dalta unui sculptor priceput! Putem spune in cazul nostru ca "lovitura" a venit din partea unuia fara experienta? Ba din contra!
    35 7
  • Tipic........................ALONSO. Alte comentarii sunt de prisos.
    10 27
  • @FanF1 Prin lovituri de ciocan se realizeaza sculptura? Seriously, asta-i argumentul tau?
    4 26
  • pai dude, vrei si bani si noroc si masina de titlu si tratament preferential. A fost, nu trebuie sa fie mereu asa

    ciocu mic, iei o caruta de bani
    12 21
  • rasfatatii anului 2005, fostii boboci alonso si kimi doar ne mai amuza prin ce debiteaza in timpul cursei, trebuie sa iasa si ei cu ceva in evidenta
    5 30
  • Asta e si adevarul. Am vazut Mclaren anul asta la Hungaroring. Niste pocnitori. Nici dracu nu ma mai prinde prea curand la un mare premiu..imi pare rau ca am dat banii pe bilet. Motoarele se aud ca o vidanja de la salubrizare.
    21 3
  • Daca tu, in mod obiectiv, compari actualul motor-masina Mclaren Honda cun pilotajul lui Alonso....si-ti iese egal inseamna ca trebuie sa-ti schimbi criteriile. Sau esti hater. Si-atunci inteleg. Dar da, daca un pilot iese de atatea ori in decor de cate ori au abandonat Alonso si Button din cauza motorului in 2015 o echipa nu ar trebui doar sa faca ce a facut Alonso ci trebuie sa-l arunce afara din monopost dupa cursa. Obiectiv.
    10 2
  • Panarama de ham a pierdut la Singapore si imediat si-a taxat echipa, are totusi o masina de castigat campionatul la pas. Cand era la Mclada il auzeam rafuindu-se urat cu echipa, Alonso e parfum pe langa el!
    25 5
  • daniel
    gigel taica
    Cum e aia "daca nu are masina cea mai buna si un coechipier care sa loveasca balustrada" ... Ce spui tu aici? McLaren nu e cea mai buna "masina"? Pai ca si performante e e doua de pe grila. Mda, e adevarat ca a doua din spate.
    Urat gestul lui Alonso? Poate!
    Dar in cursa de ieri colegul de echipa al spaniolului a fost depasit pe linia dreapta cum demult nu am mai vazut: unul pe stinga iar celalalt pe dreapta. Fara nici o sansa sa se apere!
    Asta nu e urat? Cine e de vina pentru asta?
    Pe linia dreapta nu pilotii au vina ci lipsa de putere a motorului!
    Acum vre-o 2-3 saptamani Arai spunea ca motorul Honda are aceeasi putere cu Renault si e aproape de Ferrari. Serios? Cred ca comparatia era cu masini de serie de la cei doi contructori!
    26 2
  • Florin
    Are dreptate Alonso. Honda a venit in F1 cu surle si trambite. Dupa un sezon au cel mai slab motor...cred ca o masina din GP2 trece pe langa un McLaren ca rapidul prin Fetesti....
    22 1
  • Sunt de acord cu Alonso, din pacate ceea ce se intampla cu Mclada nu am vazut de 23 de ani, de cand ma uit la F1. Shame sa ai asa un motor de cacao.
    Fortza Ferrari!
    11 3
  • neaMarin
    a mers la ei pentru salar, are salar. Case closed.
    11 7
  • culeanalui
    Kimi pilota pentru Lotus fara sa-si incaseze banii, atunci sa-l aud pe Alonso ce mai zice
    10 7
  • Grigore
    Urletul lui Alonso a facut toti banii! Exact cum face un lup cand gaseste staulul fara capre!!!! Mai ales ca nu e prima data cand o pateste anul asta :)
    16 0
  • GP2 engine!! GP2 engine!!
    Sincer mi-e mila de Alonso, vreti sau nu sa acceptati are potential omul, uite asa se va stinge de tot in F1, pacat, mare pacat.
    21 3
  • Kimi avea masina macar, mai nea parjoala! Si inca una foarte buna. Ala cu case closed, esti militianu ala care nu-si poate lua licenta la drept, ca ai aceleasi apucaturi orale.
    7 5
  • Singaporezul
    Are dreptate Alonso.Chiar imi pare rau pt. el si Button!PROBABIL CA LA ANUL SE VOR BATE PT. PUNCTE ASA CA MAI BINE PLEACA LA LOTUS!
    12 1
  • Button
    Jenson spunea acelasi lucru dupa cursa dar cu alte cuvinte. Cica se simte precum un Samurai fara sabie :). Iar altcineva, de la Mclaren,(stiti voi cine) le spunea japonezilor c-ar trebui sa-si ceara scuze de la piloti. Cred ca din 2017 Mclaren isi schimba furnizorul de motoare.
    12 0
  • Eu zic ca e pacat si de Alonso si de Button, doi piloti care ar trebui sa fie in top 3, dar e pacat si de Mclaren. O mare echipa. Dar, asa e, cand n-ai motorul tau.
    14 0
  • Mclaren F1
    Ron Dennis gives reason to Alonso: "We are all discouraged". daca pana la final de an nu se intampla nimic bun cu motorul ala cred ca se despart de Honda. Japonezii nu doar ca sunt prosti la motoarele astea de F1 dar refuza orice ajutor. Deci si fuduli. Auzi la ei, la nivelul Ferrari :))))
    14 1
  • nu am fost niciodata fan alonso desi e un pilot fff bun.In fond de ce atata indignare?ce a facut? a avut o iesire nervoasa extrem de corecta.Hamilton care are o masina net superioara dupa o singura cursa proasta ,cea din Singapore, a inceput sa se vaite .Alonso a avut o reactie absolut normala de pilot ,nu l confundati cu Massa,Rosberg,Button ,Rosberg.Nu prea am vazut pe nimeni comentand de ce dracu radea Rosberg fix ca un prost pe podium dupa ce,Hamilton il mai umileste inca o data daca mai era nevoie
    19 1
  • serios? n-ai fost niciodata fan alonso? lasa ca mai tine minte lumea cum te luai la tranta pentru imaginea lui alonso pe automarket; de fapt, si acum faci acelasi lucru; asta cu "nu am fost niciodata fan" ar trebui sa denote obiectivitate?
    2 2
  • mobius
    Daca iubesti pe cineva, daca respecti pe cineva, daca iti pasa de acel cineva, atunci trebuie sa-i spui adevarul, chiar daca acest adevat doare. Alonso a suferit o spitalizare din cauza deficientelor unitatii de propulsie si de 14 curse nu spune nimic cu speranta ca lucrurile se indreapta conform promisiunilor. Din 14 curse a terminat jumatate, daca nu ma insel, iar alte vreo trei nici macar nu le-a inceput (ce se poate spune despre fiabilitate?, mai nimic), in una din curse a obtinut totusi un loc patru. Avenit la McLaren la dorinta japonezilor, ei ii platesc salariul si tot lor li s-a adresat, pentru ca pentru un om cu bun simt este frustrant sa iei un salariu atat de mare si sa nu poti sa faci nimic (cauzele nedepinzand de tine) pentru a justifica acesti bani. In momentul cand a hotarat sa mearga la McLaren am spus ca Ron Denis (eu nu voi putea uita niciodata ca a sacrificat interesele echipei in 2007, pentru a-l sustine pe Hamilton) ii va face probleme si iata ca a gasit (la o iesire absolut normala), un bun pretext, considerat de el bun, pentru a-l pune la punct. Cu siguranta Alonso nu-l va lua in seama, are variante pentru 2016, prima fiind Lotus. Actualmente Lotus fara a fi o echipa de uzina, cu pilotii pe care ii are, amandoi mult sub Alonso, lupta pentru puncte bune. Ma gandesc ca daca l-ar fi ascultat pe Briatore, anul acesta ar fi avut mai multe satisfactii. Anul viitor daca Renault va lua echipa Lotus, este foarte probabil sa-l vedem pe Alonso acolo. As dori sa-l vad ca se bucura si ca mai castiga macar un titlu asa cum spunea ca isi doreste, cu siguranta va fi un titlu muncit, nu cum se castiga in ultimi ani.
    17 4
  • @mobius
    ce duios incepi tu postarea. Dar adevarul e asta: Alonso are un contract, e platit prea bine iar Honda pierde bani cu iesirea pe care nu si-a controlat-o Alonso. Pentru ca il depaseau racanii din F1 si tinea mortis sa arate ca nu e vina lui, dar daca ne aducem aminte anul trecut la Spa era chinuit de Magnussen avand o masina mai buna, un Ferrari
    3 5
  • Agree mobius!!
    7 4
  • Am vazut ca mai posteaza cineva cu acelasi nickname.Te asigur ca nu sunt fan alonso si daca te uiti atent in urma o sa vezi ca sunt fan kimi.Am povestit de n ori cum alonso a castigat acele titluri si pe ghinionul lui kimi in fine.Pe viitor o sa mai schimb eu ceva la nikname sa se faca deosebierea
    1 0
  • @@mobius
    Anul trecut Mclaren aveau motor Mercedes iar in a doua parte a sezonului chiar terminau in fata Ferrari unele curse. Tu pe Alonso il poti compara cu Kmishor care nici macar nu prindea top 10 cu aceeasi masina.
    5 0
  • Daca tot are motor de gp2 sa concureze in gp2 :))
    3 2
  • @mobius
    pai hai sa-l comparam cu Kimi. In cursa aia de care ziceam (Spa 2014) in care Alonso era chinuit de Magnussen, ei bine, Kimi era mult in fata lor ...
    Ideea e ca are si Alonso prestatii mai slabe din cand in cand, nu e mereu doar vina masinii
    1 2
  • da, e posibil sa posteze mai multi sub acelasi nickname anonim. Dar tradeaza palavrageala pro alonso
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru