Alonso: "Schimbarea pneurilor a decis titlul mondial"

de Daniel Popescu
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că decizia Pirelli de a reveni la structura pneurilor utilizate anul trecut a decis practic titlul mondial în acest sezon.

Când s-au schimbat pneurile, am spus la revedere titlului.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Pirelli a hotărât să revină la structura pneurilor utilizate în sezonul trecut după o serie de pene suferite în Marele Premiu al Marii Britanii, iar acest lucru a coincis cu o ascensiune majoră a celor de la Red Bull Racing.

Echipa britanică a câştigat atât cursa din Germania, cât şi ultimele trei etape din Belgia, Italia şi Singapore, lucru care i-a permis lui Sebastian Vettel să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul general. Aflat la 60 de puncte în spatele său, Fernando Alonso consideră că noile pneuri au jucat un rol decisiv în lupta pentru titlul mondial, în condiţiile în care Ferrari nu a mai fost capabilă să repete victoriile înregistrate în prima parte a sezonului în China şi Spania.

Esential 4 victorii in cinci curse a obtinut Red Bull Racing dupa revenirea la pneurile de anul trecut
"Cred că am început într-un mod bun, am fost competitivi în Australia, poate nu în calificări, dar în cursă gestionam pneurile foarte bine, la fel ca şi Lotus.
Am câştigat în China, am câştigat în Spania şi apoi a părut că pierdem un pic de performanţă, în special când au revenit pneurile din 2012. Probabil că acela a fost punctul decisiv în campionat. Când s-au schimbat pneurile, am spus la revedere titlului"
, a declarat spaniolul.

Alonso speră însă ca sezonul 2014 să fie unul mai bun şi crede că Ferrari va pleca practic de la zero în contextul noului regulament tehnic care prevede introducerea motoarelor turbo V6 de 1.6 litri.

"Anul viitor cred că începem de la zero. Trebuie să ne punem toate speranţele în 2014, pentru că dacă începem de la zero avem cea mai bună oportunitate să reducem diferenţa faţă de toate echipele de top. Într-un fel, acest an a reprezentat o continuitate", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (14)

  • GrosJan
    hahaha
    11 30
  • "Când s-au schimbat pneurile, am spus la revedere titlului"

    Alonso spune de vreo doua trei ori pe cursa adio titlului. Cam cand intra la boxe si se schimba pneurile :))))
    20 24
  • simaciu
    lasa moh talentosule ca nu meritai nici doua daramite trei titluri
    20 32
  • Corect !
    Ce s-a intamplat in F1 a fost schimbarea regulilor in timpul jocului.
    Lotus si Ferrari erau echipele care si-au adaptat masinile cel mai bine pneurilor anuntate pt 2013.
    Odata cu revenirea la cele din 2012, Red bull este de neoprit ici colo ceva Mercedes.
    Este cel putin regretabil !
    44 11
  • se spargeau vere, trebuiau schimbate
    14 23
  • Redbulanu'
    Sigur ca se spargeau, ca nu erau folosite corespunzator si erau acolo o bordura acu' sunt bune, nu se mai sparg ca redfools au titlurile in mana
    8 3
  • SE SPARGEAU PENTRU CA ERAU FORTATE PROSTESTE CEEA CE FACEAU MERCEDES SI INTR-O MAI MICA MASURA RED BULL PRINTR-O APASARE LA SOL FOARTE MARE.DE CE LA LOTUS SI LA FERRAFRI NU SE SPARGEAU?
    8 4
  • IN MOD NORMAL SE ADAPTEAZA PERFORMANTELE MASINII LA PNEURILE DIN ACEL AN SI NU INVERS CUM ESTE CAZUL ANUL ASTA.NU STIU CAT A INFLUENTAT ASTA LUPTA LA TITLU(MA REFER LA PROCENTAJ) DAR SIGUR A INFLUENTAT-O SI BENEFICIARII DIRECTI SINT CEI MENTIONATI MAI SUS.
    6 2
  • SCUZE, CIND MA REFER LA CEI DE MAI SUS VROIAM SA SPUN MERCEDES SI RED BULL
    4 2
  • nu e corect ca in timpul meciului sa schimbi regulile jocului.. ferrari de departe castigau anul aceste ambele titluri..
    redbull cum sa iasa in pierdere...
    mercedes de ce n-a patit nimic in urma testului ilegal...
    de ce la alte echie nu se spargeau penurile, numai la redbull si mercedes..
    totul parca a fost facut special ptr newey...
    rory byrne in perioada 99-04 l-a bagat in buzunar, nu au avut replica mclaren si ceilalti..bmw, toyota, honda..
    in 2014 revine acasa...
    6 5
  • ...........parca si lui massa i s-a spart pneul in marea britanie, deci si ferrari a vrut sa se revina la specificatiile de anul trecut, iar vettel va fi campion mult mai devreme pana se va termina campionatul.
    5 1
  • Singaporezul
    A gasit Falonso motivul(trebuia sa le lase asa "romaneste",banu sa iasa restul nu mai conteaza) . Asta e baiat "destept" educat de Don Briatore.E de patru ani la Ferrari si numai SUFERINTA.Cand o sa vina Vettel la Ferrari in maxim 2 ani iese campion mondial si atunci o sa-si de-a seama de adevaratul motiv pt. care nu a mai castigat nici un campionat.Sanatate
    5 6
  • Lasa ca si Marele Schumacher a suferit 4 ani la Ferrari, si nici macar n-a pierdut titluri in ultimele curse.
    2 2
  • Singaporezul
    Da,probabil va castiga 5 campionate consecutive ca Schumi,daca a suferit in primii patru la Ferrari!!!(dar eu spun ca nu va mai castiga niciunul)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru