Alonso: "Sezonul 2012 a fost perfect pentru mine"

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că a avut un parcurs "perfect" în sezonul 2012 şi anticipează că Ferrari va avea un debut de sezon mai bun în 2013.

Fernando Alonso a ratat titlul mondial în acest sezon după ce a fost surclasat de Sebastian Vettel cu numai trei puncte.

Spaniolul consideră însă că a avut parte de un sezon perfect în care a obţinut trei victorii şi 13 podiumuri, mai ales în condiţiile în care Ferrari i-a oferit un monopost mai puţin competitiv decât cel pe care Vettel l-a avut la dispoziţie din partea celor de la Red Bull Racing.

"Pur şi simplu ai sentimentul că în unii ani ai făcut o treabă bună şi alţi ani în care simţi că ai pierdut ceva sau vrei să schimbi ceva pentru a îmbunătăţi performanţele anul următor. Cred că a fost un an perfect şi va fi aproape imposibil să repet un astfel de sezon în cariera mea", a declarat el în cadrul unui eveniment la Madrid.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Alonso anticipează că Ferrari va avea un start mai bun în sezonul 2013, după ce echipa a început acest an cu un monopost necompetitiv, departe de cel furnizat de restul echipelor de top.

"Un start mai prost este imposibil.

În testele de la Jerez eram la două secunde şi jumătate de lider, aşa că este aproape imposibil să fie mai rău de atât. Prin urmare, mă aştept la un start mai bun. Dar nu există niciun dubiu că Red Bull va fi favorită la start. Au terminat sezonul cu o performanţă destul de bună, iar regulile sunt mai mult sau mai puţin aceleaşi. Au avut un avantaj de şapte-opt zecimi, aşa că trebuie să reducem diferenţa în următoarele două luni, ceea ce nu este uşor. Va fi mult de mult, dar punctul de plecare va fi mult mai bun decât în acest an", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (21)

  • individul asta vroia sa castige campionatul cu 3 victorii, ma mir ca nu aminteste nimic de grosjean, marii campioni mondiali de pe timpuri se rascolesc in morminte vazand ca obositul de alonso vrea sa fie campion cu numai 3 victorii, oare ce ar zice Ayrton Senna daca ar trai si ar iesi campion cu 3 petarde de victorii si alea obtinute unul pe ploaie si doua din abandonurile lui hamilton si vettel??? la anul obositul de alonso nu o sa mai aibe norocul asta si va fi surclasat de departe de massa care destul pe final de sezon nu a avut drept de a aduna puncte pentru ca avea interzis in a-l depasi pe obosit..
    20 55
  • burghila
    Daca Alonso a considerat ca sezonul in care a pierdut titlul in ultima cursa a fost perfect, trag concluzia ca nu-si mai doreste inca un titlu
    13 10
  • De la unii de aici nu am asteptari mari in ale comentariilor,dar vad ca sunt unii care ar trebuii sa fie mai "copti"prin prisma varstei,degeaba,comentariile lor nu sunt departe de ale pustilor care au deschis ochii la F1 doar de cand castiga Vettel !Si sa fim seriosi,care pilot in afara de Alonso si Lewis au luptat cu monopostul si cu un monopost inferior ca si performana fata de Redbull?Fara masina aia Vettel era plutonist si atat,punct !Cand va avea un monopost (legal) si va avea de muncit,atunci sa si arate valoare,ca cei,cel pe care il tot desconsiderati voi.Fara monopost bun urla prin radio la echipa sa faca ceva si era cu boticul pus...va venii vremea sa demonstreze si ce pilot este,pentru mine e doar unul ce are o jucarie buna,asa cum s-a intamplat si cu altii in ultimii ani,deci nu e el chiar un fenomen !Asa ca...una peste alta,echipa l-a facut campion,meritul lui e ca a condus fara greseala (e mai greu sa gresesti cand nu te incurca nimeni,pentru ca altfel...ati vazut cel putin in ulima cursa cand a mancat noroc cu polonicul),restul pilotilor chiar au luptat,si da,au reusit lucruri remarcabile...AU MUNCIT SI EI,NU DOAR ECHIPA !!!
    23 9
  • @X-Zone...daca ar fi sa ma iau dupa tine as putea spune ca nici Vettel nu ar fi meritat sa castige campionatul. Cel care intradevar il merita este Hamilton. Majoritatea curselor castigate de Vettel sunt din abandonurile lui Hamilton asa ca nu ar trebui sa ne ambalam. Recent am vazut pe un site ca Hamilton a fost cel mai rapid pilot din acest an, cu cele mai multe pole-uri, probabil ar fi avut cele mai multe curse castigate daca nu ar fi abandonat de 5 ori in 6 curse...
    29 8
  • wtf?! Ce inseamna "sezon perfect" pt omul asta? Adica... n-am vazut eu bine si a castigat toate cursele si campionatul?!
    10 9
  • Cauza acestui om este faptul ca este prea corect fata de unii, trebuia dupa cursa din spa sa faca apel catre FIA in legatura cu pilotul problema, nu sa inchida ochii chiar daca este dublu campionat mondial. Este vorba buna: In viata uneori pierzi si cand esti cel mai corect.
    3 4
  • Vettel isi cere scuze ca are cel mai bun monopost din F1. De vina e RedBull, cel mai mare producator de motoare si masini din istoria automobilismului.
    10 9
  • @laurentiu0250
    Inainte de vacanta de vara, RBR au avut o masina slabuta. Si acolo s-a vazut adevarata valoare a lui Vettel, terminand cateva curse pe 7-8, niciodata mai sus :).
    6 6
  • Miro RedBull nu e nici producator de motoare nici producator de cutii de viteze. RBR sint echipate cu motoare si cv Renault.
    Ironia sortii: Alonso a castigat doua titluri cu Renault iar acum un "individ" care are o motorizare Renault a castigat 3 titluri consecutive.
    Partial Alonso are dreptate. Probabil ca daca nu erau cele doua abandonuri care nu i se pot imputa Vettel nu avea ce sarbatori. Alonso a avut anul asta cateva curse fantastice: Malaezia, Valencia, Germania.
    Nu a fost niciodata cel mai rapid in conditii de circuit uscat si totusi mai tot timpul a fost pe podium. A fost aproape de titlu la piloti dar nici de data asta nu l-a luat.
    Vedem ce va fi anul viitor.
    Eu vreau sa se renunte la limitarea testelor. Vreau sa vad curse adevarate in care pilotii sa dea tot ce pot si sa nu fie necesara "menajarea pneurilor". Masina+pilot sa conteze mult mai mult !
    5 6
  • Va dorim un an la fel de bun si perfect si in 2013.Declaratia este perfecta si il reprezinta perfect.Cred ca a vrut sa spuna ca se multumeste si cu locul doi care este perfect pentru el.Ma dezamageste perfect.......
    6 4
  • @pablo, ma uitam la voturile pro date lui Miro care afirma ca Red Bull e producator de motoare si ma intrebam: atatia fani F1 cu asa lipsa de informatie sunt pe site-ul asta, sau voturile joaca rolul de pupaturi in f..d celui ce preamareste fie echipa Red Bull fie pe Vettel?
    4 8
  • Pablo si Mavrik era o ironie cu Red Bull. Voturile pro arata ca mai sunt si persoane cu simtul umorului pe acest site.
    E penibil sa te numesti Ferrari sau McLaren si sa te plangi ca Red Bull are cea mai buna masina. De ce nu a ramas Newey la Mclaren? De ce nu a ajuns la Ferrari? Vine Vettel noaptea in garajul Ferrari si ii desumfla rotile lui Alonso ii desface suruburi la masina?
    Alonsi era pe final de sezon mai lent ca Masa.
    Motorul Renault cu sasiul Red Bull (fosta Stewart Grand Prix, rebranduita Jaguar Racing) face de ras nume mari in F1. Numele mari din F1 au ajuns mari pt. ca in anumite momente au avut cea mai buna masina.
    Senna cand nu a avut masina in 92 si 93 a pierdut titlul lamentabil si a fost dupa parerea multora (inclusiv Alonso, Schumacher) cel mai mare pilot F1.
    9 3
  • http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/20669262

    Cititi aici, Poate intelegeti mai multe.
    4 4
  • Pacat de fanii Alonso cu aceasta stire .
    0 3
  • ii doresc un sezon 2013 la fel de perfect !
    7 4
  • GrosJan
    Vettel a avut ceva abandonuri, masina nu a fost chiar ce astepta la inceput de campionat. Altfel ar fi fost perfect si pentru el ...
    Incep sa apara divergente la Ferrari. Adica ce e perfect pentru Alonso nu este si pentru o echipa precum Ferrari.
    6 1
  • FAN Alonso
    Cred ca ai iesit in extremis domnu Alonso, dar cursa din Spa ti s-a parut perfecta?, sau......
    2 1
  • JugaruGabi
    Tipic "soferilor" de F1: in alt articol, Alonso face apel la echipa sa faca ceva cu masina (nu stie nici el ce) petnru a fi mai competitiva.

    Se vede ca lipsesc pilotii de alta data care stiau EXACT ce sa ceara de la mecanici pentru ca masina sa se comporte pe placul lor, piloti ca Hakkinen, Coulthard, Schumacher cand era in primii 2 ani la Ferrari, Montoya, Hill, Senna, etc.

    Ei acum se spala pe maini spunand ca atat s-a putut cu masina aia... si au terminat discutia.
    2 1
  • In general nu ma "bucur" de suferinta altor fani,dar acum chiar mi-am dat seama ca cei anti-Vettel de mai sus nu sunt foarte inteligenti.Ei cred ca tot ce zboara se mananca si isi duc la absurd tot felul de aberatii .Ati pierdut 3 ani la rand si s-a acumulat multa amaraciune.Eu zic ca cine stie sa piarda stie sa si castige.Asa ca ganditi-va mai mult(asta daca puteti) inainte sa scrieti niste prostii bazate pe neputiinta.Asa ca fiecare face ce poate si cat poate.Iar Vettel asta a facut. CiaO.
    3 2
  • alonso
    Uuuu, dar si cand o sa castige Alonso titlul... ce cutremur o sa fie in F1. Presimt ca o va face in stil mare, si Vettel va rabufni ca o fetita alintata...

    Nu inteleg de ce unii sustin ca Vettel are 3 titluri mondiale. Pentru mine Newey e triplu campion mondial.
    2 4
  • @alonso
    si zeu tau e dodecamultiplu CM, nu ?
    ar fi bine sa te duci la un control medical totusi ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru