Alonso şi Hamilton se contrează pe tema ordinelor de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.09.2010
Fernando Alonso susţine că nu contează modalitatea prin care câştigă un titlu mondial, în timp ce Lewis Hamilton preferă să piardă decât să beneficieze de ordine de echipă.

Controversele pe tema ordinelor de echipă ale Scuderiei Ferrari din Marele Premiu al Germaniei au reaprins conflictul mocnit dintre Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, foşti coechipieri la McLaren în sezonul 2007.

În timpul unei conferinţe de presă, cei doi piloţi s-au trezit sub un tir de întrebări cu privire la acest subiect, iar Alonso a fost întrebat dacă se va simţi penibil să câştige titlul mondial în acest sezon cu un avans de cel mult şapte puncte, atât cât a câştigat în plus la Hockenheim după ce l-a depăşit pe Felipe Massa.

"Dacă câştigi titlul, câştigi titlul", a replicat spaniolul, sugerând că important este să-şi îndeplinească obiectivul, indiferent de metodele prin care reuşeşte acest lucru.

Nu de aceeaşi părere a fost însă Hamilton, care nu a ezitat să arunce câteva "săgeţi" împotriva lui Alonso. Pilotul echipei McLaren susţine că ar prefera să rateze titlul mondial în dauna lui Alonso decât să fie ajutat prin intermediul unor ordine de echipă.

"Unii oameni preferă să câştige titlul într-un mod diferit, aşa cum am văzut în trecut.

Cred că eu şi Jenson Button am fi mândri să luptăm roată la roată până la final. Iar dacă până la urmă vom pierde titlul în faţa unui pilot precum Alonso pentru că întreaga echipă l-a sprijinit, nu cred că mă voi simţi prea rău. Aş simţi că am muncit din greu şi că am făcut tot posibilul", a declarat campionul mondial din sezonul 2008.

Declaraţiile sale vin în contextul în care Button a avertizat că se va retrage prematur din Formula 1 dacă ordinele de echipă vor fi legalizate.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (10)

  • Alonso
    Alonso ar fi mandru daca ar castiga un titlu chiar si in contextul in care ar concura singur un sezon intreg. Mare om,mare caracter ! Si mai zicea cineva intr-un post anterior la o alta stire,ceva de genul ca alonso e foarte respectat de toti pilotii. Adevarul e ca o chestie atat de amuzanta nu a mai fost scrisa de mult :))
    17 18
  • frumos spus Hamilton
    15 16
  • pilot vs angajat
    Alonso habar nu are dar tocmai lucreaza la decaderea personala. Poate ca va fi respectat in viitor cand se vor orienta oamenii doar dupa statistici, fara a studia problema mai in profunzime. Respectat de putinii oameni pe care ii mai intereseaza trecutul F1. Atunci vor fi alti piloti in prim plan.

    Hamilton vorbeste ca un tip ce are siguranta ca poate fara sa triseze. Care atacant din fotbal ar face o simulare pt. 11m, cand un gol spectaculos din actiune i-ar creste cota mult mai mult ?
    12 14
  • nici acuma nu v-ati lamurit?
    Acesta e caracterul "MARELUI" Alonso? Ii cel mai parsiv pilot fin F1? Lasati acuzatiile la adresa lui Lewis, ce a sau afirmat tipul asta de-a lungul anilor a doborat orice limita de nesimtire.
    12 12
  • ctlnmihai
    Alexandra1710
    wb..singur şi în faţa unor tribune goale...sau umplute doar cu fanii Alonso...
    11 8
  • Schumy fan 4 ever
    mai vb peste cativa ani cati fani va mai avea Alfonso comparativ cu Schumacher...
    Alfonzo, este si a fost o mare mizerie de om si un caracter INFECT
    6 12
  • ordine..
    Hamilton ar trb sa taca. A fost evident ca echipa l-a preferat in 2007 in detrimentul lui Alonso. Si asa au pierdut titlul. Va fi greu pt Mclaren. Oricum Button e aproape la fel de rapid precum Ham. ...dar Massa nu se apropie de Alonso. Unde nu exista echilibru intre piloti, trebuie sa existe un favorizat.
    16 8
  • Atenție!
    cel fără de păcat să arunce primul piatra...
    este valabil și ptr fanii McLaren și Ferrari... dar trebuie să recunosc voi fanii Ferrari, respectiv McLaren sunteți "sufletul" acestui site. Nu toți doar cei mai înrăiți dintre voi... Aștept de fiecare dată cu sufletul la gură postările voatre, este o adevărată fiesta ptr cei care doresc să se distreze puțin.
    12 1
  • Ce oameni de nimic Alonso,Schumacher si sleahta lor!
    2 7
  • dmd
    da, echipa McLaren l-a preferat pe Hamilton. Preferat in sensul ca a fost o surpriza placuta sa fie mai bun decat campionul de atunci. Simpatizat este un cuvant mai potrivit decat preferat.
    Era simpatizat ca era mai rapid decat Alonso. Chiar daca au fost apropiati ca puncte in final, Ham s-a batut singur atunci. Cu exceptii foarte putine, cand Alonso si Hamilton treceau in aceeasi cursa linia de sosire Hamilton era mai bun.
    Unde mai pui ca inginerii F1 contorizeaza timpii pilotului si tot ce tine de pilotajul acestuia. Observau ca Ham e un pilot mai bun.
    Ce ai inteles tu ca Ham a fost preferat, in sensul in care ai inteles tu ..... e din cauza ca Alonso s-a plans constant ca nu e favorizat pe motiv ca e campion. Si de ca l-ar favoriza ???
    Era mai lent in cursa.
    Alonso era suparat ca il batea Ham ca timpi si cu setarile sale si cu ale lui Alonso. Apoi Alonso a cautat - generat un scandal pentru ca a preferat sa fie pilot nr. 1 intr-o echipa de pluton decat sa-i dea clasa colegul de echipa.
    Dureros dar adevarat.
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru