Alonso: "Silverstone este un moment crucial al sezonului"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.07.2010
Fernando Alonso a dezvăluit că Ferrari va introduce o serie de update-uri pentru Marele Premiu al Marii Britanii, considerat un punct crucial al sezonului de către pilotul spaniol.

Deşi a introdus noul sistem de evacuare similar cu cel utilizat de Red Bull încă de la începutul sezonului, Ferrari nu a fost capabilă să lupte pentru victorie în Marele Premiu al Europei, parţial şi din cauza controverselor legate de Safety Car.

În contextul în care diferenţa de puncte faţă de Red Bull şi McLaren s-a mărit, Fernando Alonso anticipează că Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend are o importanţă crucială pentru Ferrari, însă este încrezător că Scuderia va profita de următoarele update-uri pregătite de ingineri.

"Este un moment crucial al sezonului, cu trei curse în următoarele patru săptămâni. Suntem pregătiţi atât tehnic, cât şi fizic. La Valencia am introdus un update semnificativ pentru F10 şi vor fi şi mai multe la Silverstone şi în cursele următoare. Programul de dezvoltare este intensiv şi cred că acesta va produce rezultate", a precizat dublul campion mondial pe blogul său.

Circuitul de la Silverstone beneficiază începând din acest an de o nouă secţiune numită Arena, care tinde să-l transforme în cel mai rapid circuit din calendarul competiţional.

Alonso este optimist ca monopostul F10 va obţine performante bune pe noua configuraţie şi nu exclude apariţia ploii.

"Circuitul pare destul de similar cu cel dinainte, cu multe viraje de mare viteză, care nu ni se vor potrivi chiar atât de mult. Totuşi, s-a demonstrat că configuraţia monopostului F10 pe care am văzut-o la Valencia ar trebui să ne dea un imbold în acest viraje rapide, aşa că cel mai bine este să aşteptăm. Rămân optimist. Apoi, întotdeauna există o şansă de ploaie la Silverstone. Aş fi foarte surprins să avem un weekend complet uscat şi vom fi prregatiti să profităm de orice situaţia care se va ivi", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Multa bafta baieti, multa seriozitate, agresivitate si evident, concentrare! Avem nevoie de puncte si cea mai buna metoda este sa va loviti adversarii unde ii doare cel mai tare!
    9 2
  • unde doare cel mai tare....???
    .......sub centura.O lovitura specifica noua.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru