Alonso solicită sprijinul lui Massa în lupta pentru titlu

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.10.2010
Fernando Alonso consideră că lupta petnru titlu se dă în continuare între cinci piloţi şi mizează pe sprijinul lui Felipe Massa pentru a micşora diferenţa faţă de Mark Webber.

Lupta pentru titlu din sezonul 2010 al Formulei 1 rămâne una dintre cele mai animate din ultimii ani, nu mai puţin de 5 piloţi având şanse mari să cucerească trofeul.

Chiar dacă Marele Premiu al Japoniei a răsfirat puţin cei cinci pretendenţi între 31 de puncte, Fernando Alonso consideră că oricare dintre ei îşi poate termina pe prima poziţie la finalul cursei din Abu Dhabi.

"Încă mai cred că lupta pentru titlu este deschisă pentru cinci piloţi. De prea multe ori în acest an cineva a revenit în joc după ce a părut exclus şi asta s-ar putea întâmpla din nou. Probabil că singurul care îşi poate permite un weekend prost este Mark Webber (n.r - liderul clasamentului). Pentru toţi ceilalţi ar putea însemna să renunţe la orice şansă, mai ales pentru cei care sunt puţin mai în spate astăzi", a declarat Alonso pe blogul oficial al Scuderiei Ferrari.

Din acest motiv, spaniolul anticipează că Marele Premiu al Coreei de Sud va avea un rol esenţial în lupta pentru titlu şi mizează pe sprijinul coechipierului său Felipe Massa, care nu mai are şanse matematice să termine în frunte.

Brazilianul vine după un loc 8 în Marele Premiu al statului Singapore şi un abandon în primul viraj al cursei de la Suzuka.

"Marele Premiu al Coreei de Sud va deveni decisiv pentru unii dintre noi, iar pentru mine va fi important să contez pe coechipierul meu Felipe. Ştiu că va spera să-şi revină după două rezultate negative şi are toate calităţile necesare pentru a reveni pe podium. Mai mult, va fi foarte folositor să lucrăm împreună pentru a descoperi toate secretele noului circuit pentru a pregăti monoposturile în cel mai bun mod posibil. Într-un astfel de moment, orice detaliu contează pentru a ne atinge obiectivele", a mai precizat pilotul Scuderiei Ferrari.

Privind spre cursa din Coreea de Sud, Alonso admite că este obligat să reducă diferenţa de 14 puncte care îl separă în acest moment de Webber, pentru a-şi uşura semnificativ misiunea pentru Brazilia şi Abu Dhabi.

"În Coreea de Sud va trebui să atacăm, pentru că trebuie să micşorăm diferenţa faţă de Webber.

Situaţia s-ar complica şi mai mult dacă am pierde teren. De câteva zile lucrăm în simulator la noul circuit: primele două sectoare sunt de mare viteză cu linii drepte lungi, în timp ce ultimul sector îmi aminteşte de ultima parte a circuitului din Abu Dhabi. Asfaltul este lat, ceea ce ar trebui să favorizeze manevrele de depăşire", a încheiat el.

Cu 5 curse înainte de final, Webber este lider în clasament cu 220 de puncte, urmat de Sebastian Vettel şi Alonso cu 206 puncte, Lewis Hamilton 192 puncte şi Jenson Button cu 189 de puncte.

Via | Ferrari

Comentarii (13)

  • Barichello
    Daca nu era deja clar Massa este oficial noul barichello.
    9 9
  • ce nesimtit!
    Daca individul asta iese campion anul asta sunt mari sanse sa uit acest sport spre fericirea fanilor plangaciosului.
    A uitat ca si-a batut joc de fanii F1?A uitat ca Masa i-a dat 7 puncte?
    A uitat sa ceara, din nou, sprijinul FIA.
    7 19
  • E interesant cum il perie toata lumea pe Massa, ca sa faca treaba buna sa castige niste puncte pentru echipa si pentru el in lupta cu Hamilton
    4 12
  • fernando a.
    DRAKu
    Mai baiete la cine ai vrea sa-i ceara sprijin Alonso?..........la Ham, sau la Vettel esti incredubil.In cursa trecuta Button a fost sacrificat in favoarea lui Ham si degeaba. Fi mai realist si priveste lucrurile mai aprofundat, ti-ar prinde bine pt ca esti plin de ura.bafta ALONSO
    14 5
  • alonso-massa
    Pai ar trebui sa vorbeasca cu Montezemolo mai intai, pentru ca acesta tocmai a afirmat ca Ferrari il va sprijini pe Massa sa castige curse in acest sezon!!!
    Ce frumos sunt poleite cu foita din aur ,,bomboanele" servite de Ferrari. Indicat este insa,..... sa nu le desfacem. Miroase cam urat sub foite.
    6 10
  • @DRAKo
    "A uitat ca si-a batut joc de fanii F1?A uitat ca Masa i-a dat 7 puncte?"-dar eu te intreb pe tine: ai uitat ca "gogoasa" aia de hamilton dupa calificari si-a parcat masina pe circuit ca sa economiseasca combustibil si pt asta a primit doar o amenda, sau ca la Turcia astia de la boxe i-au spus lu' Button s-o lase mai moale, sau ca-n cursa precedenta echipa a vrut sa-l avantajeze pe "gogoasa" cu acel set de pneuri date lui Button, sau ca Hamilton a depasit SafetyCar-ul ?
    19 6
  • @Drako
    Daca te tii de cuvant ne faci tuturor o mare favoare.
    15 2
  • ignore
    @dmd si @321xiorel123
    Nu merita nici voturi si nici replici sa le dati la userii care posteaza is stilul DRAKo si altii.
    14 1
  • Diesel
    Fernando-mult succes!
    In 2007 Massa a castigat curse, prestatia lui atunci a fost mult mai consistenta, de 2008 nici nu mai vorbesc.El acum e "biciuit" de echipa dar...nu-l vad in in stare sa-l "ajute" pe Fernando, nu e in stare sa se ajute pe el in primul rand.N-a facut-o nici la Monza nici la Singapore.E drept, s-a intamplat o data, dar nu putem compara cu epoca Schumacher, acolo au fost mult mai multe asemenea situatii.Imi aduc aminte de cate ori Bari sau Massa ii tineau "spatele" lui Michael..lumea mai uita:).Pe Alonso il vor "ajuta" Button, poate Lewis, poate se vor ajuta impreuna in masura in care vor accesa podiumul.Poate Kubica, de ce nu.Massa va fi doar o umbra...cel putin asta e parerea mea.Sper sa gresesc.
    9 3
  • mobius
    sprijin
    "diesel08", sunt de aceeasi parere cu tine, oricine il va ajuta pe Alonso mai mult sau mai putin voit, dar Massa nu cred. Parerea mea este ca ruptura dintre el si echipa s-a produs deja. Massa a fost coplesit de resentimente fata de echipa si coechipierul sau inca pe cand nici nu incepuse sezonul si nu este in stare sa traca peste ele. Pe vremea lui Schumacher ce a fost altceva decat al doilea Barrichello. Este greu de spus cum va putea sa castige, dar daca Alonso a spus ca este posibil inseamna ca el si-a facut niste socoteli, iar eu merg pe mana lui. Ii doresc multa bafta si motoare bune.
    1 0
  • ctlnmihai
    Alonso solicită sprijinul lui Massa în lupta pentru titlu
    Marele Alonso nu se descurcă de unul singur să câştige titlul? atunci Webber cui să ceară ajutorul??...Alonso e ipocrit când face declaraţia asta . şi cu această declaraţie şi fără, asta va fi principala sarcină a lui Massa de-acum încolo cât timp acesta va concura ptr. ferrari...PS.Sper ca piloţii Mclaren să-l sprijine pe Webber în lupta ptr. titlu..
    0 4
  • ctlnmihai
    fernando a.
    Massa a fost sacrificat tot sezonul dar tu nu-l vezi decât pe Button..oricum motivul ptr. care Button a fost sacrificat este că Hamilton a fost mai rapid decât Button anul ăsta.. e motivul invocat de voi fanii FA.. dar spre deosebire de Massa,Button a fost lăsat să câştige curse... atunci când era în frunte...
    2 3
  • NoName
    sunt scarbit
    Alonso cere ca Massa sa vina cu ceva mai mult ajutor decat sa-i cedeze o cursa. Ii cere practic sa se claseze in spatele sau dar in fata lui Webber. La anu o sa ceara sa castige fara sa urce in monopost. Asta nu este pilot ....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru