Alonso speră să-l învingă pe Vettel în cursa de la Austin

de Daniel Popescu
Sambata, 17.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso anticipează că Sebastian Vettel va domina calificările de la Austin, însă este încrezător că poate câştiga mai multe puncte decât pilotul Red Bull în cursă.

Sebastian Vettel a dominat autoritar cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Europei, devansându-i cu o secundă şi jumătate şi, respectiv, şapte zecimi de secundă pe principalii săi rivali.

În acest context, Fernando Alonso admite că pilotul echipei Red Bull are cele mai mari şanse să obţină pole position-ul, însă rămâne încrezător că poate micşora diferenţa de 10 puncte care îi separă în lupta pentru titlul mondial.

"Nu este nicio surpriză pentru noi. Red Bull sunt cei mai rapizi, au cel mai rapid pachet, sunt pe primele două locuri în toate sesiunile de antrenamente, în toate calificările şi, dacă totul decurge normal, în toate cursele. Dar în cursă nu totul decurge normal şi putem presiune pe ei."

Urmareste Automarket
"Vom lupta în fiecare tur al cursei şi ştim care este punctul lor forte, viteza monopostului.
Sunt foarte rapizi, dar punctele noastre forte sunt o echipă unită şi puternică şi fiabilitatea monopostului. Cel mai important lucru este să câştigăm cu 11 puncte mai mult decât ei în ultimele două curse şi suntem convinşi că putem face asta"
, a declarat spaniolul.

Între timp, Vettel a minimalizat importanţa timpilor realizaţi vineri şi susţine că familiarizarea cu un nou circuit şi suprafaţa alunecoasă au fost principalii factori pentru care diferenţele au fost atât de mari.

"Vinerea trebuie să fii atent, iar suprafaţa alunecoasă poate face o mare diferenţă. Au fost una-două surprize vineri şi vom vedea ce se întâmpla sâmbăta, dar circuitul se îmbunătăţeşte constant. Important este că suntem printre piloţii de top şi vom încerca să îmbunătăţim monopostul", a precizat germanul.

Via Motorsport, Red Bull

Comentarii (7)

  • =)))=))) ce om glumet
    5 9
  • Alonso are dreptate orice se poate intampla.Daca Vettel are o problema tehnica la motor sau alceva.el e realist atat timp cat mai sunt 2 curse si are sanse la titlu se va bate cu Vettel pana in ultimul tur.
    9 1
  • octav71
    Diferenta este ca Alonso vorbeste in numele echipei, dar se refera la tilul la piloti! Totusi, nu are o echipa in spate, de ce vorbeste numai despre diferenta de 11 puncte?
    4 1
  • GrosJan
    Alo spune ca mizeaza pe fiabilitatea monopostului Ferrari. Nu e de ajuns sa fie Ferrari fiabil. Mesajul ascuns este ca mizeaza de fapt pe lipsa de fiabilitate a monopostului RBR. Mda, asta ar putea fi de ajuns...
    4 2
  • GrosJan
    Ia uitati-va la poza. Se vede pe fata lor cine o sa ia titlul anul asta :))
    4 6
  • dumi_p
    Ce se tot abereaza Alonso, de 5 curse tot zice că Ferrari e echipa mai buna. Din câte ştiu, nu Ferrari e lider la constructori... Cred că de fapt simte exact inversul, de fapt se luptă de unul singur: masina nu îl ajută n mod deosebit, Massă nici atât( că să îl ajute trebuia să fie şi el acolo sus). Deci unde e echipa?
    4 1
  • ...dar ce ne facem acuma, ca Massa s-a calificat in fata lui Alonso?
    cum il poate ajuta Massa pe Alonso?

    ...sa plece furibund (Massa face de obicei starturi foarte bune, cinstiti vorbind) si s-ajunga cat mai sus - eventual sa il sacaie pe Vettel ca sa greseasca neamtul? (adica, metoda "iepure")

    ...sau sa plece tot furibund, s-ajunga cat mai sus , dar dupa aia sa incetineasca, pentru a compacta plutonul din spatele lui si a avea timp Alonso sa-i prinda din urma... si sa-i depaseasca? (adica, stilul "cleste").

    ...sau sa se lase rapid depasit de Alonso si sa-i incetineasca pe cei din spatele spaniolului? (adica, stilul " va f*t in gura de spectatori ca mie oricum nu-mi pasa de voi").


    Hmmmmm...?? grea dilema...


    PS. Mai ar exista o metoda, dar nu cred ca au ajuns asa de nesportivi s-o aplice...sa se prefaca cumva c-a ratat perioada de franare si sa intre-n Vettel la start...indiferent cate teorii ale conspiratiei sunt pe site sau aiurea, nu cred ca un sportiv ar face chiar asa.
    (desi Senna, Prost, Schumacher si Piquet Jr au facut ceva manevre similare).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru