Alonso: "Sunt fericit, mă aşteptam să termin cel mult pe cinci"

de Daniel Popescu
Luni, 05.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că toate simulările de cursă indicau o clasare pe locul cinci sau şase în Abu Dhabi, astfel că este încântat de podiumul obţinut.

Fernando Alonso a terminat pe locul doi Marele Premiu din Abu Dhabi după ce a profitat de abandonul lui Lewis Hamilton şi de depăşirile din startul cursei, iar pe final a ameninţat poziţia de lider a lui Kimi Raikkonen, însă în cele din urmă a ocupat poziţia a doua.

Chiar dacă ratarea victoriei şi locul trei ocupat de Sebastian Vettel au făcut ca diferenţa dintre cei doi rivali la titlu să scadă cu numai trei puncte, pilotul Scuderiei afirmă că este mulţumit de acest rezultat.

"Sunt foarte fericit. În acest weekend nu am fost foarte competitivi şi a trebuit să luptăm întreaga cursa. Au fost depăşiri bune, strategia a fost bună, iar asta ne-a oferit ocazia să luptăm pentru victorie. Locul doi a fost maximum posibil având în vedere că am plecat de pe locul şase, dar duminică a fost mai bine şi vom continua să luptăm până la final", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, spaniolul susţine că pe parcursul cursei nu a fost interesat de poziţionarea lui Vettel pe circuit, chiar dacă la un moment dat germanul a ajuns foarte aproape.

"Ne-am concentrat pe cursa noastră.

Toate simulările noastre ne-au oferit posibilitatea de a termina pe cinci sau şase, aşa că nu eram prea optimişti pentru cursă şi, indiferent de ce ar fi făcut Vettel, noi câştigăm 8 său maxim 10 puncte. Aşa că ne-am concentrat pe cursa noastră, iar Vettel a făcut o cursă foarte bună şi a fost capabili să folosească performanţa în unele părţi ale cursei în aer liber, plus ca a fost ajutat şi de cele două Safety car-uri. Nu putem să facem altceva decât să ne concentrăm pe cursa noastră şi, dacă terminăm în faţa lui Vettel în următoarele două curse, poate avem o şansă", a mai precizat el.

Comentarii (17)

  • Alonso e un adevarat talent, nu cred ca pe o masina egala ar reusi cineva sa il invinga, clar!
    29 17
  • Alonso si monopostul sau Ferrari au mers surpinzator de bine pe pneuri medium. La fel cum pe slick pareau sa nu functioneze.
    Interesant ca dupa ambele SC monoposturile Ferrari sufereau din cauza lipsei de aderenta cateva ture dupa care isi reveneau.
    Foarte buna si viteza de varf pe liniile drete. Se poate ceva contrui pe asta ? Poate da sau poate e prea tarziu.
    21 10
  • Sper sa iasa campion Alonso.Hamilton si Alonso sunt exceptionali,Schumi reprezinta istoria,Raikkonen e ok,Button si Vettel sunt zero barat- doi piloti ce meritau sa fie la echipele din coada
    25 23
  • Pacat ca grosjen nu l-a scos din cursa pe marele pilot vettel
    17 22
  • Adevaratul campion este Hamilton.Vettel nu merita si s-a vazut asta in Germania cand Lewis la umilit pe neamtul ratangiu depasindu-l desi era cu un tur in urma.Pentru Alonso am toata admiratie pentru minunile ce le face cu o masina slabuta dar tutusi Hamilton este un pic mai bun ca el.Cei mai buni piloti ar fi: 1.Hamilton,2.Alonso,3.Schumacher,4.Raikkonen,5.Perez,6.Rosberg,7.Hulkenberg,8.Di Resta,restul nu prea au ce cauta in formula 1.
    7 22
  • am vazut cat de fericit era alonso ,nici nu cred ca exista om mai fericit ca el)))
    11 3
  • ca mi am mai adus aminte de ceva referitor la luminatia sa alonso.in 2005 cand kimi conducea cursa si cu cateva tururi inainte de final ii zboara roata si abandoneaza si castiga alonso care era in lupta directa cu kimi pt titlu mondial isi mai aduce cine aminte?89 eu cred ca nu ai mai mult de 4 ani de cand te uiti la formula 1,habar nu ai ce vb in momentul in care il pui pe kimi pe locul 4,
    15 4
  • @89 - Am dubii in privinta a ceea ce stii tu despre F1!Daca poti spune ca Raikkonen e doar "ok",iar Button si Vettel sunt zero barat inseamna ca ceva nu e tocmai in regula.Raikkonen si Vettel sunt doi piloti exceptionali si indraznesc sa spun ca sunt peste Hamilton si Alonso,iar Button e cel putin un pilot bun.Schumi reprezinta istoria?Serios?20 de ani de F1 crezi ca reprezinta toti cei 60 de ani ai competitiei in care au concurat si alti piloti cel putin la fel de buni ca Schumacher?di Resta,Hulkenberg si Perez printre cei mai buni piloti?Probabil in DTM sau GP2 dar nicidecum in F1.Sunt niste tineri foarte PROMITATORI,dar INCA NU SUNT printre cei mai buni piloti.
    11 10
  • @adycd11
    Schumacher nu e istoria Formulei 1. E doar 33% din aceasta :))
    Un singur pilot reprezinta 33%. Ce zici?
    8 6
  • mobius
    Felicitari celor trei de pe podium, fiecare dintre ei a contribuit la realizarea unei curse spectaculoase. Alonso a facut ca de obicei o cursa de exceptie cu o masina inca destul de slaba ca performante. La capitolul strategie, am impresia ca s-a gresit din nou, atacul asupra lui Raikonen a fost declansat, dupa parerea mea, cu doua tururi mai tarziu decat ar fi trebuit, dar poate ca din fata televizorului nu se vede chiar ce trebuie. In privinta lui Vettel, eu cred ca din nou a fost favorizat, permitandu-i-se sa plece de la boxe, recunosc ca nu stiu cat a fost de neregulamentar. RBR a optat pentru plecarea din acest loc, cred eu, nu pentru a aduce imbunatatiri monopostului, care oricum a fost cel mai bun de pe pista, ci pentru a-l feri pe Vettel de eventuale acrosaje la start ( in prima curba dupa start chiar au fost niste acrosaje exact in zona in care s-ar fi aflat si el). Legat de afirmatia de mai sus, cine-l sustine pe Vettel, de ceva vreme ma uit la F1 pe RTL si il vad mult mai des si mult mai aproape de el, pe Bernie decat pe inginerul sau de cursa. Era si duminica langa el chiar inainte de start, soptindu-i ceva la ureche. Oare ce sa insemne asta?
    13 9
  • Alonso nu a pornit atacul prea tarziu pentru primul loc.
    SC a iesit de pe circuit (a doua oara) in turul42 din 55, adica cu 13 ture in final. Cum au trebuit cateva ture ca sa revina pneurile la temperatura normala la monopost Kimi s-a dus in turul 47 la 3,297 secunde de Alonso cu fastest lap una dupa alta. Abia din turul 48 au inceput fastest lap la Alonso si diferenta a inceput sa se reduca. Poate era posibila si depasirea lui Kmim dar a gresit de doua ori in turul 54 si asa a ramas pe locul Fernando 2.
    La ambele intrari ale SC monoposturile Ferrari au avut probleme mari in a tine pneurile in regim optim (de fapt nu au reusit deloc!).
    12 5
  • clar cei de la red bull au masina cea mai buna...Ultimul pilot din cei ramasi nu a fost ajuns de Kimi pana la sfarsitu cursei, pe cand Vettel cand era pe primu loc in cursa il ajungea pe Charles Pic sau cine era ultimul pilot inca din turul 10-11. Daca imi amintesc bine in India l-a ajuns din urma pe Kartikeyan(parca el era...) inca din turul 8. Oricum sunt uimit cum totul joaca in favoarea lui Vettel, numai la al doilea safety car el a recuperat 16 secunde fata de button. Si chestiunea cu Webber e de retinut pentru ca nu a fost in stare sa il depaseasca, numai cu ajutorul inginerilor l-a depasit ca l-au chemat pe Webber la boxe.
    8 1
  • din pacate anul acesta Alonso este de locul 2,asa ca nu va mai fortati degeaba baieti ca asta este situatia !
    11 6
  • costelinommm
    baieti vettel e genial e un pilot cu cea mai buna masina este adevarat dar cum altfel poti in ziua de azi sa iesi campion daca nu ai tot ce iti trebuie la dispozitie. Cat despre Alonso el este idealul uni pilot un PROFESOR din pacate pe o masina doar cu renume. Daca alonso e mai buna ca vettel ?cu siguranta este , un om rational care stie F1 nu poate contesta acest lucru ...
    5 8
  • costelinommm
    baieti vettel e genial e un pilot cu cea mai buna masina este adevarat dar cum altfel poti in ziua de azi sa iesi campion daca nu ai tot ce iti trebuie la dispozitie. Cat despre Alonso el este idealul uni pilot un PROFESOR din pacate pe o masina doar cu renume. Daca alonso e mai buna ca vettel ?cu siguranta este , un om rational care stie F1 nu poate contesta acest lucru ...
    6 6
  • Kimi poate a avut ghinion in trecut dar nimeni nu poate sa nege ca anul acesta va termina pe 3 doar pentru ca Hamilton,Webber si Button au avut foarte multe abandonuri provocate de altii.In opinia mea Raikkonen e un pilot bun dar nu la fel ca Ham,Alonso si Schumi iar ce nu mi-a convenit la ultima cursa a fost abandonul lui Hamilton si nicidecum victoria lui Kimi.Si sa stii ca daca Vettel are cea mai buna masina nu inseamna ca e si el pilot bun,mie mi se pare un mediocru la fel ca Button care nu prea e in stare sa depaseasca pe nimeni dar se lasa depasit.Schumacher reprezinta o parte importanta din istoria formulei 1 dominand majoritatea statisticelor orice ar spune contestatarii lui.Si sa stii ca urmaresc formula 1 de peste 10 ani si pilot cu mai mult ghinion decat Hamilton chiar nu am vazut
    3 7
  • jul1974
    Intradevar este o contradictie totala intre anul 2011 si 2012, anultrecut Ferarri nu se descurcau de nici o culoare cu pneuri Medium-Hard si mergeau bine pe Soft-Supersoft anul asta este taman pe dos merg mai bine cu pneuri dure decat cu cele soft, asta bineinteles fara a mai socoti carentele uriase in strategie si celelalte defecte majore ale masiniilor Ferarri, Domenicali cred ca este cel mai slab lider de echipa din ultimele sezoane, nu ii iese nimic nici lui nici echipei, asta este vor mai incerca si la anul, daca nu pateste Vetel ceva la Aistin e campion cu toate ca circuitul din Brazilia este mai rapid si se potriveste mai bine motoarelor puternice, insa echipa RBR e cea mai tare la strategii celelalte gresind destul de des sub presiune si nu numai. Bafta tuturor.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru