Alonso: "Sunt norocos că pot concura la Monza"

de Daniel Popescu
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că a avut noroc să scape fără răni după accidentul de la Spa-Francorchamps, întrucât a fost la un pas să fie lovit în cap de monopostul lui Romain Grosjean.

Sunt norocos că pot să fiu în monopost la Monza peste patru zile.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a ratat oportunitatea de a egala recordul de 24 de clasări consecutive în puncte deţinut de Michael Schumacher după ce a abandonat în primul viraj al cursei de la Spa-Francorchamps.

Dublul campion mondial a fost lovit în plin de Romain Grosjean şi Lewis Hamilton după ce accident produs de francez, însă pilotul Scuderiei Ferrari vede parte plină a paharului şi spune că este norocos că nu a păţit nimic.

"Sunt dezamăgit din cauza punctelor pierdute. Dar în acelaşi timp sunt norocos că pot să fiu în monopost la Monza peste patru zile. Dacă ne uitam la imagini, se vede că viram spre dreapta şi aş fi putut avea probleme cu mâinile sau chiar cu capul, pentru că maşina lui Grosjean a fost atât de aproape. Cred că am distrus toată partea frontală a monopostului. Am avut noroc din punctul ăsta de vedere", a declarat el.

Nu vreau să vorbesc despre accidentul de la start.

Lewis Hamilton
Pilot McLaren
Dintre piloţii care au abandonat în primul viraj, Alonso a fost singurul care nu a ieşit imediat din monopost, iar spaniolul a dezvăluit ulterior motivele pe care a luat această decizie.
"Am stat câteva secunde în monopost pentru că mă durea spatele. Apoi a apărut un mic foc, aşa că băieţii au venit cu extinctoarele şi am decis să ies pentru că nu mai puteam respira din cauza fumului", a adăugat el.

În schimb, Hamilton, care a fost la rândul său implicat în accident, a refuzat să comenteze accidentul, rezumându-se să-l felicite pe Jenson Button pentru victorie. "Am avut accidente mai grele decât acesta. Dar nu vreau să vorbesc despre accidentul de la start. Vreau doar să-l felicit pe Button, a făcut o cursă fantastică. A părut că o plimbare în parc pentru el", a declarat el.

Via Ferrari

Comentarii (2)

  • mobius
    Sunt ingrijorat pentru durerea de spate acuzata si sper sa nu fie nimic. Fernando ramane acelasi om, nici un cuvant rau, nici un gest urat la adresa celor care ar fi putut sa-l transforme intr-un infirm, sau chiar sa-l ucida. Bravo Alonso un pilot si un om de exceptie.
    18 5
  • o data : e pilot si n-ai sa vezi declaratii de fotbalist,si in al doilea rind n-a vrut sa riste participarea la Monza pentru un concediu medical absolut firesc pentru unul ca noi
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru