Alonso: "Suntem la conducerea propriului nostru destin"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.11.2010
Fernando Alonso evidenţiază că o victorie sau un loc 2 în cursă din Abu Dhabi îi asigură titlul mondial indiferent de rezultatele rivalilor.

Fernando Alonso a ajuns la Abu Dhabi încă din după-amiaza zilei de marţi, pentru a pregăti în mod corespunzător cursă care îi poate aduce al treilea titlul mondial, după cele două obţinute pentru Renault în 2005 şi 2006.

Spaniolul a admis că se afla în postura de a decide de unul singur soarta campionatului, întrucât o clasare pe una dintre primele două poziţii îi va aduce titlul mondial indiferent de rezultatele pe care le vor obţine Mark Webber, Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton.

"Abordarea noastră nu s-a schimbat pentru această cursă importantă. Ştim că dacă facem totul perfect vom avea o şansă să ne atingem obiectivul pe care ni l-am trasat la începutul sezonului. Rezultatul de la Interlagos ne permite să fim la conducerea propriului nostru destin: cu o victorie sau un loc 2 nu mai avem nevoie de calcule. Putem să reuşim, chiar dacă principalii noştri oponenţi sunt foarte puternici: până acum, probabil cu excepţia unei curse, maşinile lor au fost cele mai bune pe fiecare tip de circuit.

Asta nu înseamnă însă că ne aşteptam să fim bătuţi", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Coechipierul său Felipe Massa şi-a reiterat sprijinul pentru ca Alonso să cucerească titlul mondial şi spera să-i încurce pe rivalii acestuia la titlu:

"Ferrari este încă în lupta pentru titlul piloţilor şi sper să concurez în frunte, în mijlocul luptei dintre piloţii încă implicaţi. Dacă pot câştiga câteva puncte bune pe care să le iau de la rivalii lui Alonso poate fi folositor pentru echipă", a precizat brazilianul.

Via | Ferrari | Ferrari

Comentarii (21)

  • Totul sau nimic
    Ferrari o sa dea totul weekendul asta.Ma astept la acelasi lucru si la piloti.Daca despre Alonso nu se pune problema,ma astept ca si Massa sa faca o cursa buna si sa termine in primii 3.
    Oricum,parerea mea,cel putin un RBR nu va termina cursa din cauza motorului.Oamenii au probleme cu motoarele,chestie de design cred.Cel mai probabil un compromis in privinta designului:apasare aerodinamica foarte buna,ventilatie mai proasta.
    Altfel nu-mi explic de ce celor de la Renault nu le-a crapat nici un motor,doar sunt identice!
    20 3
  • Schumy fan 4 ever
    @lev Poate ca RBR a impins mai mult de cat se putea acele motoare. Vezi performantele Renault cu sasiu si cutie Renault si vezi performantele RBR cu sasiu si cutie RBR Racing.
    Ma astept la Massa sa faca o cursa la fel de proasta ca si pana acum.
    RedBull cred ca va fi in frunte si desigur nimeni nu stie cum se vor comporta pilotii si masinile in regim de cursa.
    Va fi interesant de vazut totusi pentru ca si McLaren sunt acolo si cel putin prin Hamilton vor face tot ce le sta in putinta sa fie cat mai in fata. Nu sunt suficienti de rapizi nici Ferrari si nici McLaren sa-i prinda pe RBR, dar macar se vor lupta intre ei.
    O sa fie o cursa frumoasa...
    7 16
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Celor de la Renault le-a picat un motor dar in rest au mers mult sub nivelul celor de la Red Bull Racing. De fapt in afara de 1-2 curse cei de la Renault nici nu s-au apropiat de cei de la Red Bull Racing. Motor identic dar o diferenta masiva intre cele 2 sasiuri. Motoarele nu au cum sa fie impinse sau fortate pentru ca sunt controlate de ECC-ul folosit de toti. Hamilton este mult prea disperat si cred ca incercarile lui de a apropia de restul in cel mai bun caz ar duce numai la abandonul lui. Iar comunicatiile radio din cursa trecut pot sta marturie. Cat despre Ferrari, sunt curios... daca le reuseste un pole sau un loc 2... se schimba toate pronosticurile.
    15 3
  • Totul sau nimic
    @michael_schumacher
    Nu cred ca au impins mai mult decat era cazul,mai ales ca erau in lupta pentru titluri.In cazul lui Vettel cred ca problema este... chiar Vettel!Forteaza prea mult(vezi nr. mare de poluri) si nu prea menajeaza masina,asa cum face Webber(deh,experienta isi spune cuvantul).Daca Webber vva concura cu motorul din Brazilia,nu il vad prea bine,avand in vedere ca a avut probleme de supraincalzire la motor.Si cum la motor nu ai voie sa umbli,rezulta ca acel motor a iesit din schema in mod normal.Bineinteles,acum depinde ce anume a provocat supraincalzirea,poate fi ceva remediabil(desi putin probabil).
    @michael_schumacher
    @EndlessDarkness
    Sunt aproape sigur ca Alonso va obtine cel putin locul 2 pe grila,desi as miza chiar pe pole.E constient ca are nevoie de asa ceva,dupa cum a si declarat.
    Cat despre RBR,nu cred ca sasiul a fost principala diferenta fata de restul lumii,cat geniul in materie de aerodinamica numit Adrian Newey.
    11 3
  • Alonso campion
    Alonso poate singur sa decida situatia campionatului.Va fi greu sa se bata cu 2 monoposturi care sunt si foarte performante dar eu sunt convins ca valoarea pilotului isi va spune inca o data cuvantul.Daca nu e Schumacher sa fie Alonso!Bafta!
    14 3
  • Schumy fan 4 ever
    Voi ati vazut cursa din Brazilia si cat de usor depaseau si se distantau cei de la RBR? Caracteristicile acestei curse le sunt favorabile si doar o minune o sa-i tina departe de pole position. Drept dovada numarul impresionant de reusite pe anul asta.
    Dupa un sezon plin de suspans si rasturnari de situatii ajungem la ultima cursa cu 4piloti in 25de puncte.
    Fa fi un final electrizant si plin de incertitudini si supozitii inaintea cursei.
    6 9
  • Fortza Alonso
    Vor fi probleme sigure cu incalzirea motoarelor si a franelor. Temperaturile pentru acest weekend sunt foarte ridicate. Hai Alonso.
    14 1
  • Trente
    Ferrari
    Pe cine au depasit in Brazilia?Poate intarziatii si pe Hulkenberg la start.In termeni de timp/tur Ferrari au fost langa Red Bull.Forta Ferrari!
    12 2
  • Totul sau nimic
    @michael_schumacher
    Nici o cursa nu seamana cu alta.Ok,depaseau cei 2 de la RBR,dar tu crezi ca Ferrari a stat cu mainile-n san zilele astea?Eu nu.Fac pariu ca o sa dea absolut totul,si in materie de dezvoltare a monopostului,si pilotii.
    Si sa stii ca daca nu erau atatia piloti intarziati intre Alonso si Webber la iesirea safety carului,webber nu cred ca mai termina pe locul 2.
    @balanradu
    Foarte bine punctat!Si exact franele si motoarele au fost punctele slabe ale celor de la RBR sezonul acesta.Ok,franele nu prea le-au mai facut figuri in ultimul timp,dar in ceea ce pricveste motoarele....
    13 2
  • Winner?
    Cred ca Webber o sa devina campion mondial cu ajutorul lui Vettel Duminica. Asta daca nu Alonso pateste ceva si atunci Seb cu Web se vor lupta pana la capat si germanul castiga la sfarsit. Cel putin asa cred eu ca aceste 2 posibilitati sunt cele mai probabile. Dar poate ne surprinde Alonso si castiga sau ia locul 2 si nu mai conteaza nimic atunci.
    10 2
  • Schumy fan 4 ever
    @lev mai, eu mi-am spus parerea, dar vad ca fiecare o tine pe a lui. Nu se poate aduce imbunatatiri in ultima cursa din mai multe motive, dar cel mai important factor este timpul.
    Unde am spus eu mai sus ca cele 2curse seamana? Am spus si citez: "Caracteristicile acestei curse le sunt favorabile", daca tu alegi sa interpretezi asa, asta e treaba ta!
    Tu crezi ca se modifica performantele unui monopost peste noapte?
    Si da, in Brazilia RBR l-au depasit cu usurinta pe hulkenberg si toti pilotii intarziati si chiar si dupa iesirea safety car-ului s-au dus fara probleme si mai mult ca sigur fara sa forteze.
    Au fost cei mai pregatiti din punct de vedere tehnic anul acesta si in ceea ce priveste problemele ce pot aparea pe parcursul acstui MP, sa fim seriosi, anul trecut Vettel a castigat si anul asta in conditii de caldura etc orice alt pilot de pe grila poate intampina probleme de supraincalzire.
    Daca era asa rapid Alonso in Brazilia CASTIGA. Va rog eu mult nu mai bateti campii cu daca si parca.
    Sau hai sa va spun si eu una: "Daca era asa rapid Alonso in Germania il depasea corect pe Massa"
    3 17
  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    cei de la Ferrari au un motor nou care a fost folosit foarte putin,si e un avantaj pentru ei.eu zic ca mai important e sa castige la piloti cei de la Ferrari prin Alonso,decat locul 2 la constructori.
    15 2
  • mobius
    spre un posibil al treilea CM
    Dupa cum se vede Alonso isi vede de treaba lui cu toata seriozitatea si concentrarea, nu-l intereseaza nimic altceva si isi asuma intreaga responsabilitate pentru cazul in care din anumite motive, ce nu vor tine de el cu siguranta, nu va reusi sa castige campionatul. Ii doresc succes deplin, il merita cel mai mult, dupa parerea mea si daca va depinde de el va reusi.
    13 1
  • @michael_schumacher
    Esti cumva suparat ca Alonso i-a luat locul lui Schumi la Ferrari?
    11 3
  • Totul sau nimic
    daca nu ma insel(si nu ma insel)ai spus ca aia doi depaseau si,prin analogie(deoarece caracteristicile sunt identice) asa o sa fie si acum!

    Si DA! chiar cred ca se modifica.Stiu si eu ca au fost putine zile,dar asta nu inseamna ca astia au stat pe loc,s-au uitat la RBR si exclamau WOW! ce rapizi sunt aia,asta e!Or fi pus si ei mainile pe scule si or fi pregatit ceva ca deh,e ultima cursa si alonso e primul si cu sanse foarte mari la vicotire.Asa ca da,cred ca exista diferente.
    TEHNIC,cum spui tu,dintre cele doua echipe, cei mai pregatiti au fost Ferrari,au avut mult mai putine probleme de fiabilitate(ca altfel Mercedes au fost cei mai buni).
    Cat priveste faza cu safety carul,constat ca nu m-ai inteles:daca nu erau atatia piloti intarziati intre alonso si webber,atunci cand safety carul S-A RETRAS LA BOXE,altfel era situatia.Alonso a fost mai rapid pe un tur,cifrele o demonstreaza,dar poate n-avea nevoie sa forteze!A incercat cateva tururi,dar erau aia intarziati multi si a lasat-o balta,dovada ca mers calculat.
    Cat priveste faza cu ordinele de echipa,sunt satul de faza asta.Ferrari NU AU LUAT din Punctele nimanui.A ALES CUM SA LE DISTRIBUIE IN CADRUL ECHIPEI!!!Ce mare scofala?E ceva absolut normal!
    P.S: Vad ca ai luat numele lui schumi.Din cate stiu,el n-a fost nici la renault,nici la red bull.DAR,a castigat 5 titluri cu FERRARI si a petrecut 10 ani acolo.
    11 1
  • Totul sau nimic
    @dmd
    si eu sunt fan schumacher,ink de cand a debutat in F1,nu-l suportam pe alonso(si nici acum,ca om)DAR ca PILOT...JOS PALARIA!Si totusi,nu pot sa nu tin cu ferrari,dupa 10 ani in care schumi a fost acolo,mi-a ramas la suflet.
    11 3
  • Tifosi
    @dmd
    Trebuie sa te uiti dupa ce afirma nu dupa ce poza are-n avatar.Un FAN Schumacher n-ar vorbi niciodata despre Ferrari asa cum o face individul asta.Critica desantat exact ce era regula in era Schumi.
    9 3
  • Tifosi
    pt fanii Schumacher-aia falsi
    Referitor la ordinele de echipa--------"Am o poziţie foarte clară în privinţa ordinelor de echipă, dar nu cred că exista o regulă care să clarifice interesele fiecăruia. Avem nevoie de o discuţie intensă fără ca lumea să-şi dea cu părerea fără sens. Aşa că nu are rost să vă ofer indicii. Mi-ar plăcea să discut cu oamenii potriviţi şi apoi, dacă nu vă supăraţi, să venim cu o situaţie foarte clară"-Michael Schumacher
    12 3
  • dmd
    daca nu ma insel, si sigur nu ma insel, la ferrari intre M.S. si Alonso a fost si K. Raikkonen. Asa ca nu are cum sa ii ia Alonso locul lui M.S. la ferrari. ZIC SI EU
    5 9
  • addry
    Raikkonen nici macar nu s-a apropiat de ceea ce a insemnat MS la Ferrari.Asta vrea sa spuna dmd.Alonso are sanse si chiar o face.Citeste forumurile tifosilor.
    11 3
  • magarii
    magaria celor de la RBR cu eleronul nu este egala cu a celor de la ferrari,care din mosi stramosi face asta,si care este ilegala.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru