Alonso, surprins să lupte pentru pole position

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 25.07.2010
Fernando Alonso a admis că nu se aştepta să lupte pentru pole position, după ce a fost învins de Sebastian Vettel cu numai două miimi de secundă.

Fernando Alonso a ratat sâmbătă ocazia de a obţine primul pole position în combinezul Ferrari şi primul pole position al Scuderiei după o pauză de peste un an şi jumătate, însă pilotul spaniol a fost încântat de performanţă realizată.

Dublul campion mondial susţine că nu anticipa un asemenea rezultat, mai ales că nu a plecat niciodată din prima linie a grilei de start în acest sezon.

"Cred că trebuie să fim fericiţi. Suntem în prima linie a grilei pentru prima oară în acest sezon, aşa că este un pas înainte. Am fost competitivi tot weekendul şi am mare încredere în monopost. Am fost foarte mulţumit de maşină în Q1, Q2 şi Q3 şi am avut o zi perfectă de sâmbătă. Evident, am pierdut pole position-ul pentru o diferenţă mică, dar punctele se câştigă duminică, când vom încerca să câştigăm puncte bune", a declarat spaniolul la conferinţa de presă de după calificări.

În plus, Alonso a dezvăluit că anticipa o replică în forţă a celor de la Red Bull în ultima parte a calificărilor, conform obiceiului din ultimele Mari Premii.

Acesta este şi motivul pentru care pilotul a admis că este surprins de diferenţă foarte mică care l-a separat de Vettel.

"Întotdeauna ne-am aşteptat că Red Bull să dea mai mult în Q3. Am văzut că situaţia era foarte echilibrată în antrenamente, dar am fost surprinşi să fim atât de aproape şi să luptăm pentru pole position după 10 curse. Ne-a luat ceva mai mult, dar acum suntem aproape", a adăugat el.

Ferrari a demonstrat că performanţa lui Alonso nu este una întâmplare prin rezultatul obţinut de Felipe Massa. Brazilianul a terminat calificările pe locul trei, în faţa lui Mark Webber şi a rivalilor de la McLaren, consemnând astfel cel mai bun rezultat al italienilor din acest sezon.

"Cred că am avut o performanţă bună. Calificările au fost foarte dificile, iar în Q3 nu am putut să stabilisc un timp bun pe toate sectoarele. Sunt fericit să revin în Q3, sper să fac o treabă bună şi să câştig multe puncte pentru mine şi pentru echipa", a precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru