Alonso susţine că Ferrari nu mai are probleme cu pneurile

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.02.2012
Fernando Alonso a dezvăluit că Ferrari a rezolvat problemele cu încălzirea pneurilor, însă admite că monopostul este deficitar la aerodinamică.

Ferrari nu a reuşit să impresioneze în prima sesiune de teste din această iarnă, iar prima poziţie ocupată de Fernando Alonso în ultima zi de la Jerez este atribuită unei cantităţi reduse de combustibil.

Totuşi, dublul campion mondial susţine că are un motiv de bucurie după aceste teste, întrucât noul monopost F2012 nu mai are probloeme cu încălzirea pneurilor. "Cred că am reuşit să scoatem mai mult de la pneuri încă de la primul tur, lucru pe care nu îl reuşeam anul trecut. Dar trebuie să îmbunătăţim în mod cert aerodinamică şi fiabilitatea", a declarat spaniolul pentru publicaţia Gazzetta dello Sport.

Anul trecut, Ferrari nu obţinea rezultate bune în special cu pneurile de compoziţie medium şi hard, motiv pentru care l-a anagajt pe Hirohide Hamashima, fostul şef al Bridgestone, să remedieze această problemă.

În plus, Alonso insistă că Ferrari nu s-a concentrat prea mult pe setări în testul de la Jerez, însă este încrezător că echipa va obţine performanţe mult mai bune în următoarea sesiune de la Barcelona.

"Am parcurs multe tururi pentru a obţine date, fără să fim capabili să muncim îndeaproape la setări.

Prin urmare, cred că, atunci când vom fi apţi să facem asta, vom îmbunătăţi şi performanţa. La Jerez, din momentul în care am facut câteva schimbări am obţinut răspunsurile pe care le anticipam, chiar dacă este adevărat că monopostul este mai complex din punct de vedere mecanic şi aerodinamic, ceea ce face ca obiectivele să fie mai complexe. [...] Cred că la Barcelona [...] situaţia va fi diferită şi vom fi mult mai bine pregătiţi decât la acest test", a mai precizat el.

Via | James Allen

Comentarii (2)

  • calubalan
    Da Alonso? Alonso mai are probleme cu pneurile?
    La's ca-i vad eu dupa prima cursa cum ca strategia (huo domenicalli) sau tunelu de vant sau altceva. Da Alonso? Alonso nuuuu ....
    3 9
  • catarulverde
    Pirelli
    Si totusi se invarte
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru