Alonso termina testele de la Valencia pe primul loc

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp al saptamanii in cadrul sesiunii de teste de pe circuitul de la Valencia.

Fernando Alonso a debutat miercuri cu dreptul la Scuderia Ferrari, dupa ce a demonstrat ca se poate adapta cu usurinta la o echipa pentru care nu a mai pilotat niciodata.

Aflat pentru prima oara la volanul noului F10, dublul campion mondial a impus rapid ritmul in ultima zi de teste de la Valencia si a doborat cu usurinta timpul realizat de coechipierul sau Felipe Massa in ziua precedenta. Spaniolul a fost cronometrat cu 1:11.470, in timp ce Massa stabilise marti un timp de referinta 1:11.722. In plus, Alonso a parcurs nu mai putin de 127 de tururi, devenind astfel pilotul cu cele mai multe tururi parcurse intr-o singura zi.

La randul lor, cei de la BMW-Sauber au continuat evolutiile excelente din precedentele doua zile, iar Pedro de la Rosa a stabilit al doilea timp al zilei dupa ce a fost cronometrat cu 1:12.094. Revenit la volanul monopostului Mercedes GP dupa testele de luni, Michael Schumacher a stabilit al treilea timp al zilei cu 1:12.438.

Ultima zi de teste a marcat o revenire a celor de la Toro Rosso, care au reusit chiar sa se impuna in fata echipei McLaren Mercedes prin Jaime Alguersuari.

Cel de-al treilea spaniol prezent pe circuit a fost cronometrat cu 1:12.576, in timp ce debutul lui Jenson Button la McLaren a fost umbrit partial de rezultatul relativ nesatisfacator, campionul mondial reusind sa coboare putin sub 1:13.000.

Un alt debut a fost consemnat in dreptul lui Vitaly Petrov, primul rus din istoria Formulei 1 terminand pe locul 6 dupa ce a fost inregistrat cu 1:13.097. Ultima pozitie in clasamentul zilei a fost ocupata de germanul Nico Hulkenberg la volanul unui monopost Williams FW32. Iata clasamentul complet al ultimei zile de teste de la Valencia:

 Loc  Pilot  Echipa  Monopost  Timp  Diferenta  Tururi
 1  Fernando Alonso  Ferrari  F10  1:11.470  
 127
 2  Pedro de la Rosa  BMW-Sauber  C29  1:12.094  0.624  80
 3  Michael Schumacher  Mercedes GP  W01  1:12.438  0.968  82
 4  Jaime Alguersuari  Toro Rosso  STR5  1:12.576  1.106  97
 5  Jenson Button  McLaren  MP4-25  1:12.951  1.481  82
 6  Vitaly Petrov  Renault  R30  1:13.097  1.627  75
 7  Nico Hulkenberg  Williams  FW32  1:13.669  2.199  126

Urmatoarea sesiune de teste va avea loc pe circuitul de la Jerez in perioada 10-13 februarie.

Pana atunci, ramaneti alaturi de Automarket pentru a citi o analiza completa a primei sesiuni de teste din aceasta iarna.

Taguri: Valencia, teste3

Comentarii (20)

  • De tinut minte
    More worrying for Alonso's rivals was not the time he did, but the fact it came so early into a long stint - as he completed eight further laps following that effort - showing that it wasn't simply a low fuel glory run.
    0 0
  • alonso
    pacat de casca aia albastra ca e ca nuca in perete
    0 0
  • Primele Semne
    Ferrari au facut foarte multe tururi fara probleme la masina si au scos timpi excelenti in mod constant. Exemplu de stint a lui Alonso:
    * 1:12.600
    * 1:12.302
    * 1:12.133
    * 1:11.985
    * 1:12.122
    * 1:12.133
    * 1:12.240
    * 1:12.00
    * 1:11.669
    * 1:13.205
    * 1:11.625
    Ar trebui sa credem ca sunt in fata. Nu se stie exact distanta. Oricum stau bine stau chiar foarte bine. Au lucrat la masina din iulie 2009 si se vede. Personal astept Red Bull care cred ca vor fi si ei in fata anu asta.
    0 0
  • @cobra
    Parerea mea este ca merge cu culoarea aripilor , in rest nu trebuie sa porti neaparat rosu .....
    0 0
  • Relevanta testelor
    Intr-un context mai larg testele atat de mult comentate aici n-ar avea decat o importanta de etapa, medie, insa, avand in vedere ca testele sunt interzise pe parcursul anului ele capata alta dimensiune. Eu nu le-as ignora, minimaliza, dimpotriva, asa cum s-a vazut anul trecut, pot face o proiectie destul de precisa a situatiei echipelor si formei monposturilor acestora.Primul care trage o concluzie nu este nimeni altul decat marele, dupa 3 zile "hazardandu-se" aiba o opinie obiectiva-http://www.autosport.com/news/report.php/id/81244
    0 0
  • complet.
    ..marele Schumacher
    0 0
  • teste
    Abia in ultima sesiune de teste vom avea o imagine mai realista a performantelor masinilor.In testele de anul trecut Ferrari a fost peste Red Bull si Toyota, dar in curse nu s-au ridicat la acelasi nivel.totusi diferenta intre timpii lui Alonso si ceilalti e mai mare decat in 2009.P.S.:Mercedes nu a implementat noul difuzor spate si noua aripa fata si se gandesc la o redistributie a greutatii.Cred ca Red Bull va avea cea mai rapida masina in 2010, dar wait and see...
    0 0
  • Alonso...
    ...ne arata cine e seful la Ferrari ,foarte rapid .Vin zile grele ptr Massa ,vesnicul nr.2
    0 0
  • repliem putin..
    Fernando a recunoscut cu sportivitate ca i-a fost usor sa se acomodeze cu monopostul tocmai din cauza coechipierului sau, Felipe, care a muncit doua zile la setari cu succes..cred ca vor trage la masina rosie ca s-o faca performanta, abia apoi se vor desparti apele. Prioritatea echipei este clara, Di Monte a fost foarte ferm. Castigarea titlului la constructori. Titlul la piloti, vom vedea:)
    0 0
  • "Din cauza" si "datorita"
    "Din cauza" = negativ si "datorita" = pozitiv. E mai grav decat greseala mea de exprimare "Irelevanta testelor" cand de fapt argumentam "Irelevanta timpilor din teste"
    0 0
  • tu acum ai intervenit din CAUZA sau DATORITA:)...off
    Vad ca "vanezi", eu stiu ce spui tu, asculti emisiunile meteo:)..nu sunt intru totul de acord, se pot naste insa sintagme unde cauzalitatea nu reprezinta ceva negativ. Exista o polemica la nivelul Academiei Romane inclusiv pe tema asta. Inteleg ca ai intervenit vrand sa-mi faci un bine, din aceasta CAUZA...:).Sa fie ceva negativ?:)...Greseala ta este mare pentru ca reprezinta o eroare de fond-de constructie logica. A mea, discutabila, este una de forma.
    0 0
  • tot off-Schubler
    apa ingheata DATORITA sau DIN CAUZA temperaturii scazute?:)
    0 0
  • Lectie Nr. 1 - Diesel08
    Iti raspund cu alte 2 intrebari, poate te prinzi: apa din bidonul din care vroiai sa bei apa a inghetat datorita sau din cauza frigului? iar... apa utilizata sa-ti faci Hotel la Polul Nord a inghetat datorita sau din cauza frigului? FERRARI CASTIGA CAMPIONATUL DATORITA SAU DIN CAUZA TEMPERATURII SCAZUTE?
    "... ajung la perechea de spuse care e subiectul întîlnirii din această seară: "datorită" şi "din cauză". Folosirea lor generează, în practică, anumite confuzii pe care, cu modesta mea putere de lămurire, încerc să le spulber. Diferenţa dintre cele două vorbe este următoarea: din punctul de vedere al celui ce cuvîntă, "datorită" trebuie să fie legat de un efect favorabil, plăcut, convenabil, în timp ce "din cauză", de unul negativ, nemulţumitor, defavorabil. "
    "Să stăm cîteva clipe aici: dacă am spune: "Multe lucruri merg prost datorită corupţiei", propoziţia ar avea, în esenţă, ceva absurd: ca şi cum ar trebui să fim recunoscători corupţiei că ne-a ajutat să ne ducem de rîpă. E drept, sunt posibile contexte în care e corectă folosirea lui "datorită" (care e sinonim cu "graţie" sau cu "mulţumită"), deşi efectul a fost negativ: e vorba de contexte ironice, sarcastice, batjocoritoare: Mulţam, stimabile, datorită dumitale sunt în halul ăsta! Adică, ce mai: îţi sunt profund îndatorat pentru cîte rele mi-ai făcut!"
    În toate exemplele pe care le-am dat, "din cauza" este echivalent (deci poate fi înlocuit) cu "din pricina". La rîndul său, "datorită" poate fi substituit prin "graţie" sau "mulţumită". Există, vă spuneam acum cîteva minuţele, şi situaţii cînd diferenţa dintre cele două posibilităţi dispare. E vorba de acele împrejurări, de acele enunţuri în care subiectivitatea celui care vorbeşte nu are nici un amestec, acelea în care este exclusă logic vreo participare sufletească. În genere, într-o asemenea postură se află adevărurile ştiinţifice: "DIN CAUZA atracţiei universale descoperite de Newton, corpurile cereşti au orbite previzibile" sau "DATORITĂ atracţiei universale, corpurile cereşti au orbite previzibile" - este exact acelaşi lucru. Sau: Apa se evaporă datorită căldurii / Apa se evaporă din cauza căldurii - cele două propoziţii sunt în mod egal corecte.

    În concluzie: dacă efectul, rezultatul este din punctul nostru de vedere unul BUN, vom folosi "datorită"; dacă este unul RĂU, vom folosi "din cauza". "

    George PRUTEANU
    0 0
  • Lectie Nr. 2 - cu riscul de a te enerva Diesel08
    Conform regulilor si definitiilor in Logica O constructie Logica se face pe baza a doua baze:
    a. Intensiunea unui termen - ceea ce este general acceptat despre acel termen de absolut toata lumea (i-l iei si-l cauti de exemplu) - obiectivitate si
    b. Extensiunea unui termen - ceea ce fiecare om in parte intelege ca aplicatie practica despre acel termen, filtrat de proprie constiinta asupra existentei acelui fapt/obiect pentru persoana respectiva. Nu sunt 2 oameni la fel pentru care sa existe aceeasi insemnatate pentru un cuvant avand in vedere un exemplu clar a ceea ce se intampla in procesul de constientizare: Nu exista 2 persoane care sa pastreze aceeasi imagine in minte la constientizarea unui lucru pe Terra avand in vedere ca Psihologia - ca stiinta implica in gandire totalitatea evenimentelor petrecute in trecut directe sau indirecte despre acel lucru ca principala relatie de cauzalitate pentru insemnatatea subiectiva a acelui lucru pentru subiectul analizat. Tocmai de aceea exista si se practica cu succes terapiile bazate pe imagini, unde nenea Psihologu te intreaba ce vezi - de aici el facandu-si analiza psihologica si determinand ce fel de persoana esti si gradul de compatibilitate pentru functia potrivita. (E un exemplu).

    In cazul meu este greseala de exprimare: Am inlocuit un cuvant cu alt cuvant din pura greseala de exprimare, gandindu-ma la acelasi lucru ("Teste" asa cum bine ai observat au fost numite irelevante din punct de vedere al analizei timpilor fara sa cunosti conditiile in care s-a testat - Nimeni n-a testat cu aceeasi incarcatura nimeni nefacand public ce au testat si cum - Te duce capu macar atat)- Extensiunea termenului s-a pastrat. Asadar - Argumente, nu vorbe aiurea. Offf, Doamne! De asta nu comentez eu pe Automarket - risc sa ma contrazic cu "inteligente limitate" si sa-mi pierd vremea cu explicatii de gramatica, Logica si Argumentare pentru un ignorant care trebuia sa le studieze la timpul lor nu sa le invete de la altii pe site-uri ca replica la comment-urile puerile adresate respectivului ignorant. Ar trebui sa-mi multumesti nu sa te ataci aiurea si sa te simti jignit. Din greseli invatam. Poate te-am convins sa pui mana pe carte. LA REVEDERE!
    0 0
  • filosofia batului de chibrit:)
    "perechea de spuse care e subiectul întîlnirii din această seară"?:)..eu nu ma atac, draguta:), tu ai reactionat:)....si cum nu e spatiul potrivit pt dezvoltari, te invit sa continuam pe mail.Acolo poti da copy/paste in voie. Saru'mana.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Schubler
    Eu cred ca nu comentezi pe Automarket nu pentru ca vezi Doamne nu vrei sa te contrazici cu "inteligentele limitate" si pentru ca tu esti nu este capabil de a arata ca ai mai mult decat o "inteligenta limitata" si ceea ce este mai grav, tu nu intelegi nici ceea ce scrii. Din pacate, in ciuda unui argument distractic, folosirea apei in acel argumente este comica pentru ca ambele argumente sunt bune pentru noi si totusi ai folosit atat varianta buna cat si rea a conceptului. Totusi cea mai interesanta argumentatie este ca folosirea unor cuvinte pentru a explica un proces fizic neaga intelegerea acelui fenomen si devine o fraza fara nici un sens.

    Corpurile ceresti nu au orbite previzibile "din cauza" sau "datorita" ci acele orbite sunt previzile deoarece sunt eliptice. In acelasi timp acele oribite sunt eliptice deoacere atractia gravitationala a unei planete nu este identica in toate punctele campului ei gravitational.

    Fugi la invatat. "Este usor a spune cand nu ai nimic a zice". Scrii mult si prost. Pacat!
    0 0
  • Pentru Neogalaxy
    Te bagi aiurea nebagat in seama si mult mai pueril decat Diesel08. Spala-te pe ochi, reciteste, si numai fii complexat de prorpia lipsa de cunostinte. Cand o sa vrea cineva sa te scoata din "lipsuri" o sa-i dai in cap. Gramatica limbii romane e una si se face in clasele 5-8. Daca tu ai lipsit pentru o bere in parc langa boscheti e problema ta sa nu stii ce vorbesc. Citatul de mai sus apartine lui George Pruteanu - citat din aceeasi sursa (alooooo, citat cu ghilimele)" -este conferenţiar universitar; a predat sau predă la: Şcoala Superioară de Jurnalistică (1991-1999), la Universitatea Ecologică (1997-1999), la Universitatea “Hyperion” din Bucureşti (1996-prezent), la Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa (1996-prezent), la Universitatea “Banatul” din Bistriţa (2000-2001), la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti (2002-prezent)" Va citez din persoana abilitata pe acest domeniu, pe care nu-l stapaniti nici in cel mai mic detaliu, pentru cazul in care pe mine nu ma credeti pe cuvant, asta sa va lamuresc cu copy/paste. Dupa inteligenta si Strategie. Ma adaptez la interlocutor. Vestea buna pentru cine te invata ceva NeoGalaxy, e ca el tot destept ramane, insa vestea proasta pentru tine e ca tu tot cu lipsuri ramai.

    Aici se discuta despre FORMULA 1. Incearca si creioneaza-ne "alb-negru" parerile tale, LA OBIECT. Multumesc! O zi buna!
    0 0
  • subler..."...a predat sau predă"-opreste-te, pana nu dai in penibil!
    Pruteanu a predat. NU mai preda de ceva vreme... Daca tot ti-e "mentor" trebuia sa stii.Observ ca-ti pierzi calmul si jignesti. Pune tu mana, vezi ce ineptii legislative a incercat omul ala sa produca si apoi da-mi-l ca referinta. Probabil tu ai frecventat facultatile alea de doi lei produse dupa '90.NU ma intereseaza ce a spus Pruteanu.Despre comunicare ti-am mai spus.Exista email-ul pentru polemnici de genul asta, altminteri o sa cred ca ai ceva personal de demonstrat si, repet, nu e spatiul potrivit pentru persoane cu probleme de echilibru emotional. De jignit stiu si eu, si mult mai bine ca tine. Inca ceva. Nick-ul e masculin insa doar atat.(mircea_tohatan@yahoo.com)
    0 0
  • ..subler
    de nick-ul tau era vorba
    0 0
  • .......
    ...uite ca isi gasi nasul.Aloooooo.....!!!!.Aici .se discuta despre FORMULA 1 savantilor.Pruteanu s-a dus dupa Senna.Neo ia-l cu aerodinamica ca la asta esti tare.Ce vrea asta sa ne arate ?Spune-i tu ca nu cu shublerul se masoara distanta dintre Alonso si Hamilton ci in tunelul de vint din apartamentul tau si a lui Mirciulica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru