Raikkonen, dezamăgit că nu a putut lupta pentru victorie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.06.2012
Kimi Raikkonen admite că şi-ar fi dorit să câştige Marele Premiu al Europei, motiv pentru care nu este pe deplin mulţumit cu locul doi ocupat în cursă.

Podiumul de premiere de la Valencia a fost dominat de zâmbetele largi de pe chipurile lui Fernando Alonso, care sărbătoarea victoria în faţa fanilor, şi ale lui Michael Schumacher, care a urcat pe podium pentru prima oară de la revenirea în Formula 1.

Între ei, Kimi Raikkonen a adoptat tradiţionala atitudine aparent lipsită de orice emoţie, în ciuda faptului că a terminat pe locul doi. Ulterior, pilotul echipei Lotus şi-a explicat atitudinea prin faptul că nu a avut oportunitatea să lupte pentru victorie.

"Locul doi este ok, dar victoria este ceea ce voiam. Nu am fost în formă suficient de bună pentru asta. Am avut un start bun, dar am fost blocat de Pastor Maldonado în primul viraj de dreapta şi am pierdut câteva poziţii. Am recuperat şi am avut câteva dueluri, am depăşit şi am fost depăşit. După Safety Car nu am reuşit să aduc pneurile în temperatură suficient de repede şi am comis o mică greşeală şi la restart. Am putut reveni şi am fost din nou în formă bună, dar victoria nu a fost la îndemâna noastră", a declarat Raikkonen la finalul cursei.

Totuşi, locul doi i-a permis finlandezului să-şi consolideze poziţia a şasea în clasamentul general în faţa coechipierului său Romain Grosjean, cei doi fiind despărţiţi acum de 20 de puncte.

În plus, Raikkonen s-a apropiat la numai două puncte de ocupantul celei de-a cincea poziţii, Nico Rosberg.

Via | Lotus

Comentarii (10)

  • kimmi ai toate sansele sa castigi curse anul asta, cand o sa ti se dezvolte masina mai mult o sa te lupti din nou pt titlu
    16 6
  • Rezultatele de pana acum, sunt mai mult decat promitatoare; va veni si victoria, cat de curand! Oricum, de curand revenit a facut mult mai mult (si puncte si podiumuri) decat alt(ii) revenit(i) de ceva ani, cu aureola mai mare decat poate purta!
    13 7
  • hai ca pana la spa nu mai este mult:D
    13 1
  • marian
    atat ce va place sa faceti comparatii unde chiar nu e cazul.mult laudatul raikkonen.adevarul k e si greu sa realizezi cea facut el knd iti merge monopostul.vai de noi
    5 11
  • @scuderia
    Lotus exceleaza pe temp. ridicate....iar la Spa mai mereu ploua....va fi interesant.
    6 5
  • @di_frera
    In primul rand nu compara monopostul lotus de anul asta cu monoposturile mercedes din 2010 si 2011.
    In al doilea rand nu compara varsta de 31 de ani cu cea de 43......asta daca intelegi ce vreau sa spun!
    6 10
  • whatever
    Adevarul e ca in locul lui Raikkonen putea fi oricine ca il ducea masina oricum,nu?? Daca un pilot e simpatizat,atunci el e bun si masina proasta. Iar rezultatele lui sunt datorita calitatilor lui de pilot magnific. Daca e un pilot care nu zambeste cum trebuie,e un prost si rezultatele lui sunt datorita masinii !!!! Multi comentatori geniali pe aici !!!! Nu e cazul sa-i comparam pe Schumacher si Raikkonen pt ca fiecare e deosebit in felul lui si fiecare e un pilot de exceptie. Nu inteleg de unde "genialitatea" de a afirma ca pe Raikkonen il duce masina si atat. Mai marian,mai bine il dau afara pe Kimi de la Lotus si te pun pe tine sofer!!!!
    7 1
  • marian
    n-am spus k e prost si k merge masina singura, dar nici nu poti sa afirmi k are o masina proasta si face el minuni cu ea.citeste ce a scris altair19,asta vroiam sa punctez.
    1 5
  • whatever
    Ti-a demonstrat in 2009 ce poate face cu o masina proasta!!! E nevoie sa aiba tot timpul o masina proasta ca sa arate k e pilot bun?? Cred k unele comentarii rautacioase nu-si au rostul si nu au la baza nimic real,ci doar o antipatie pt un anumit pilot....
    8 0
  • @davidenko. da ai dreptate, dar pe circuitul de la spa a demonstrat in 2009 ca nu are nevoie de un monopost competitiv ca sa castige:)
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru