Alonso: "Titlul va fi câştigat de cea mai rapidă maşina"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.03.2011
Fernando Alonso exclude varianta ca pilotul cu cea mai bună strategie pentru pneuri să devină campion dacă nu concurează cu cea mai rapidă maşina.

Comunitatea Formulei 1 anticipează o schimbare radicală a strategiilor de cursă pentru sezonul 2011, ca urmare a faptului că pneurile furnizate de Pirelli se degradează într-un ritm mai alert decât cele oferite până anul trecut de Pirelli. Întrucât fiecare pilot va efectua un număr estimat de minim trei opriri la boxe pe cursă, alegerea strategiei potrivite ar putea produce numeroase surprize, însă Fernando Alonso consideră că, chiar şi în aceste condiţii, pilotul care va dispune de cel mai rapid monopost va câştiga titlul mondial.

"Ca de obicei în Formula 1, cea mai rapidă sau cea mai bună maşina va câştiga titlul mondial până la urmă. Strategia este importantă, poate că una sau două curse vor fi decise de o strategie foarte bună sau poate cineva foarte rapid poate avea o greşeală în strategie şi să piardă victoria. Dar pe parcursul a 20 sau 19 curse poţi face o greşeală de strategie o dată sau poţi avea o strategie bună o dată, dar nu în fiecare cursă, aşa că până la urmă cel mai important lucru va fi să ai cel mai rapid monopost, iar noi muncim la asta", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari.

Sezonul trecut a fost marcat de strategii în oglinda ale echipelor, însă Alonso anticipează ca lucrurile vor sta semnificativ diferit începând de la Marele Premiu al Australiei de la sfârşitul lunii martie.

"Sunt multe posibilităţi în acest an.

Nu este ca anul trecut şi acesta va fi cel mai important lucru. Uneori este mai bine să sacrifici câteva tururi în care ştii că eşti foarte lent la sfârşitul unui stint, dar poate că faci o oprire mai puţin. Este o alegere dificilă şi o judecată dificilă pe care va trebui să o faci. Trebuie să fim deschişi şi flexibili în fiecare cursă", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • mobius
    din nou la obiect
    Alonso puncteaza din nou si nu avem motive sa nu-l credem.
    13 5
  • ctlnmihai
    Alonso: "Titlul va fi câştigat de cea mai rapidă maşina
    asta știe toată lumea...
    5 2
  • iar a inceput asta cu comentarii de doi lei
    Frate nu ti-a trecut ni-ci acum ura pt Alonso, mai tine si tu un post mai dute la biserica si lasane.
    6 6
  • ctlnmihai
    tunicro
    1.spre deosebire de alții de pe aici care-ți schimbă opiniile de la an la an eu nu procedez așa.2. comm-ul de azi mi se pare prea soft în comparație cu altele așa că mulțumește-te cu atât.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru