Alonso: "Trebuie să fim mândri de locul patru pe grilă"

de Daniel Popescu
Sambata, 21.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso nu se aştepta să-l învingă pe Lewis Hamilton în calificările din Austria şi afirmă că este mândru de locul patru obţinut pe grila de start.

Esential 3 este cel mai bun rezultat inregistrat de Fernando Alonso in sezonul 2014 (China)
4 este cea mai buna clasare a lui Fernando Alonso pe grila de start in 2014 (Malaysia si Austria)
0.526 secunde a fost deficitul lui Fernando Alonso in fata lui Felipe Massa
Fernando Alonso a confirmat în calificările din Marele Premiu al Austriei prestaţiile convingătoare din antrenamente şi a ocupat locul patru pe grila de start.

Spaniolul admite că rezultatul a venit pe fondul problemelor înregistrate de Lewis Hamilton, însă consideră că echipa trebuie să fie mândră de această performanţă.

"Cu siguranţă nu au fost nişte calificări obişnuite. Probabil că am profitat de asta, pentru că nu este normal ca Hamilton să fie în spatele nostru. Trebuie să fim mândri de această poziţie. Noile componente pe care le-am adus în Canada şi aici par să funcţioneze şi acesta este un semn pozitiv.

Aici am testat alte componente şi sperăm să mergem în direcţia potrivită. Ştim că mai avem mult până departe", a declarat spaniolul.

Alonso a obţinut un singur podium în acest sezon, pe circuitul de la Shanghai, însă anticipează că va fi dificil să-şi păstreze poziţia în cursa de duminică, mai ales că ambii piloţi Red Bull Racing vor pleca din spatele său.

"Mă aştept ca Daniel Ricciardo şi Sebastian Vettel să aibă o cursă bună, mai ales că germanul are toate seturile de pneuri noi (n.r - pentru că a fost eliminat în Q2). Aşa că va fi dificil să mă menţin pe locul patru", a adăugat el.

Coechipierul său Kimi Raikkonen continuă să înregistreze rezultate sub aşteptări. După ce a fost doar în preajma locului 10 în cele trei sesiuni de calificări, finlandezul a fost cel mai lent în Q3 şi va pleca de pe locul opt datorită faptului că Hamilton şi Nico Hulkenberg nu au stabilit niciun timp cronometrat. 

Comentarii (22)

  • ce sa zic, l-ai 'invins" ce sa mai ... ala nu are saracu un tur cronometrat in Q3 si tu l-ai invins ... pai asa il invingea si mamaie impingand masina pe circuit
    14 19
  • Dar de Massa ce zici? Pe Massa l-ai invins? Si cand ma gandesc ca am prezis un scenariu din asta cu Massa inaintea lui Alonso pilotand un Williams...
    17 15
  • prostul daca nu e si fudul , parca nu e prost destul ... Bravo soferule , ramaneti tot pe locul 4 , acolo iti e locul ... deh , e o minune sa fii * cel mai bun pilot din galaxie* si sa fii pe locul 4 .....*Felicitari* Ferrari , ai 2 campoini mondiali pe grila !!!!
    13 18
  • Sa vedem maine ce se va intampla, dar am o intuitie ca vom vedea un Ferrari maine pe podium :) .
    18 10
  • Sa ne bucuram pentru rezultatul de azi dar.... hai sa fim mandri maine... dupa finish :).
    7 3
  • @Sumi7

    Esti nebun??? Cum sa fii pe podium cand ambele Williams merg ca rachetele si Rosberg in fatza pe partea curata a pistei. Plus ca Hamilton va matura tot pana pe locul 4. Poate Williams si Rosberg vor fi prea in fatza dar cu siguranta ii ajunge si ii face cu ochii inchisi pe Ricciardo si Alonso. Alonso se va bate cu Magnussen pentru locul 6.
    14 20
  • dupa cometarile de aiceea tin sa cred ca toti sunteti ingineri:)))sau fosti piloti ;))
    tipic romanesc ne prcepe la toate:)))
    16 5
  • Bogdan
    Alonso suna cam ca gaina care isi face singura reclama cand face un ou si cotcodaceste zor-nevoie mare.

    Pe de alta parte, e clar ca Alonso impinge masina ceva mai sus decat ii este locul. Pentru treaba asta omul este de admirat.
    Nu stiu insa cat timp va mai fi dispus sa joace sarada asta.
    23 7
  • @ Mircea,84
    Man, ma uit la formula 1 de prea multa vreme ca sa stiu ce vorbesc, pe A1-Ring totul e posibil.
    Da, probabil trebuie sa fi nebun sa crezi ca un Ferrari F14 T poate sa se urce pe podium insa speranta moare ultima nu?
    16 2
  • Alonso este peste nivelul masinii. Asta face cam de cand e la Ferrari. Are un merit incontestabil si dovedeste profesionalismul lui. Cu Kimi pe 9 un loc 4 este cat un pole pt un pilot care nu are o masina pe masura posibilitatilor sale. Hamilton a p[ierdut pe mana lui. Ca si in Canada. Sta prost cu psihicul. Williams confirma, au o masina grozava iar Massa este un pilot de top. Nicidecum unul handicapat cum il voiau unii. Cand are cu ce se bate la titlu.
    10 0
  • mai mult sarcastic decit laudativ Alonso in declaratile luii,cred
    10 2
  • ALONSO nu are nici o santa sa ajunga maine pe podium sau sa castige vre-o cursa acest sezon.Nu inteleg cum a ajuns el p epozitia a4-a pentru ca nu merita Hamilton a avut iar ghinion de a derapat dar motivul nu il stie nimeni,sa speram ca hamilton va avea maine o cursa buna si ca va fi pe podium
    0 3
  • Stima noastra si mandria
    Monte, Alo, Scuderia
    10 7
  • Vaaai, da' ce'avem noi aicea?
    Alonso chior ca noaptea
    Conduce motosapalicea
    2 9
  • Stima noastra si mandria
    Rici-i iute ca alicea
    Bate neamtu si aicea!
    4 0
  • Williams head of vehicle performance Rob Smedley, who also joined from Ferrari for this season, said: "Fernando is an incredible competitor; really one of the very best drivers of all time.
    "So having Fernando Alonso as your team-mate is never easy, as Kimi's finding out now.
    3 0
  • voicuiulian13
    alonso sa mai lase vb si sa arate ca a fost un camp mondial si sa ajute la buna functionare a monopastului ferrari f14 t si sa dea toata silinta sa lupte pentru podium .daca nu pentru titlu.
    0 0
  • Kimi parca se rasplateste pe Ferrari.
    0 0
  • @Rob Conform "specialistilor" de pe site, Rob Smedley e un copil, ar trebui sa se intalneasca cu cateva persoane de pe aici, ca sa inteleaga si el cum sta treaba cu Formula 1. Si cu siguranta persoanele respective i-ar da si doua palme, pentru ca a indraznit sa faca o astfel de declaratie :))
    2 3
  • locul 2 sau 3 pentru un FERRARI...o sa vedeti
    0 0
  • pe masinile de anul trecut il batea kimi pe alonso de-l asculta cu urechea
    1 0
  • Rob Smedley
    Daca vrei cauti pe net si gasesti specialisti din astia pentru fiecare din pilotii de top in parte. Lauda zice de Hamilton, Rob de Alonso samd

    Irelevant
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru