Alonso: "Trebuie sa castig increderea echipei"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.11.2009
Fernando Alonso spune ca trebuie sa castige increderea celor de la Ferrari, in timp ce Luca di Montezemolo il avertizeaza ca trebuie sa lucreze in echipa cu Felipe Massa.

Fernando Alonso a participat in aceasta saptamana la Madrid la un eveniment de marketing organizat de Universia, unul dintre sponsorii echipei Renault.

Desi initial a refuzat sa vorbeasca despre Ferrari intrucat evenimentul era organizat de fosta sa echipa, Alonso a cedat insistentelor jurnalistilor si a precizat ca principalul sau obiectiv este sa castige increderea Scuderiei.

"Trebuie sa castig increderea echipei si sa incep o relatie buna cu inginerii si mecanicii. Asta incerc sa fac in aceste luni, pentru a ma intelege bine cu echipa la prima cursa. Trebuie sa ne simtim confortabil impreuna", a declarat spaniolul potrivit publicatiei Marca.

Intre timp, Luca di Montezemolo l-a avertizat pe dublul campion mondial ca trebuie sa lucreze in echipa alaturi de Felipe Massa pentru ca Ferrari sa revina in fruntea plutonului.

"Felipe stie deja acest lucru, dar pentru a evita neplacerile ii voi reaminti lui Alonso: daca accepta va avea multe satisfactii, iar daca nu va suferi multe deziluzii.

Am incredere in echipa, in Stefano Domenicali (n.r - seful Scuderiei Ferrari) si in revenirea noastra in frunte", a declarat presedintele Ferrari pentru televiziunile din Italia.

Declaratiile sefului Ferrari vin in contextul in care presa internationala a speculat ca Alonso va reusi sa il puna in umbra pe Massa si sa aspire la titlul de pilot numarul 1.

Via | Marca

Comentarii (6)

  • lol
    A si inceput seful scuderiei ferrari sa faca mofturi ,lol..
    0 0
  • pareri...
    ...mi se pare ca, Alonso are nu numai in Massa un adversar, dar chiar si in persoana presedintelui Ferrari si atunci ma intreb, ce cauta el acolo. Am inteles ca Ferrari au dorit sa-l schimbe pe Kimi cu Fernando pentru a readuce echipa in top, dar atentionarea lui Alonso mi se pare, in aceste conditii ca este, dupa parerea mea, deplasata. Prevad, asa cum am mai spus-o, pentru Alonso, o perioada la fel de grea ca la McLaren, in acest caz locul lui Hamilton fiind jucat de Massa (sustinut de Schumacher). Se pare ca se pregateste la Ferrari un adevarat complot impotriva lui Alonso si ma intreb de ce. Daca intr-adevar a avut o oferta in 2009 de la Brawn GP si a refuzat-o, inseamna ca Alonso este cel putin ghinionist.
    0 0
  • @montezemolo
    wow ce declaratie :O :| sincer,il compatimesc pe Fernando.Din pacate,nu va avea nici el viata usoara la Ferrari oricat de latin ar fi si oricata italiana ar stii.Pacat ca acolo face legea un pilot care nu a fost si nici nu va ajunge campion mondial.de ce?pentru ca nu are stofa:)
    0 0
  • Ferrari si Alonso...
    ....sa mai asteptam putin.Eu cred ca nu a fost chemat doar ca sa-si bata joc massa si cu Schumi de el.Oricum am cam mirosit treaba cu Schumi de cind neamtu a declarat ca l-a sustinut pe Alonso sa ajunga la Ferrari.Eu sper ca acesta sa demonstreze ca este cel mai bun.Daca nu va avea soarta lui Kimi.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Di Monte
    Di Monte spune exact ceea ce fanii lui Kimi nu vor accepta niciodata. Spune simplu lucrurilor pe fata: se asteapta ca ambii piloti sa lucreze impreuna ca echipa sa fie unita si sa progreseze. Nu unul este interesat doar de partea financiara si celalalt de puncte. Este foarte simpla filozofia Ferrari si ea se bazeaza pe un cuvant ciudat pe care multi nu-l inteleg: teamwork. Asa cum romanii in principal se bucura cand le merge prost si altora si multora de mai sus... le este greu de inteles sensul cuvantului "teamwork". Deh... munca in echipa este grea cand te intereseaza doar banii si nu suporti sa discuti cu inginerii sau cu coechipierul.

    Iar fanii lui Fernando... lasati-va baieti de meserie ca nu va cunoasteti deloc favoritul. Si cand te gandesti ca exact asta spunea si el acum vreo 3 saptamani. Pentru cine are memoria scurta rau de tot, se bucura ca va concura pentru o echipa unde conteaza munca in echipa, intelegerea cu inginerii si mai ales unitatea echipei.

    Deh... cine are urechi sa auda... poate mai si pricepe. In rest... multi faniboys deplasati rau de tot.
    0 0
  • NeoGalaxy
    In beneficiul favoritului meu, as fi bucuros ca din cauza subiectivismului sa gresesc in aprecierea situatiei. Ma intreb insa ce poate face un om bine intentionat si motivat in fata unor oameni care dupa parerea mea si-au aratat ostilitatea. Comparandu-l cu Raikkonen, Alonso este mai interesat de partea tehnica legata de setarea masinii, de conlucrarea cu tehnicienii, capitol la care il depaseste si pe Massa si poate acest lucru sa fie in favoarea sa, sa conteze si sa-l ajute sa se integreze. Toate aceste lucruri care tin de el vor fi duse pana la capat, dar intrigile sunt intrigi si in ultimul timp, fac legea in toate domeniile din pacate. Eu il cunosc bine pe Alonso, dar la McLaren tot intrigile l-au impiedicat sa aiba rezultatele pe care le-a meritat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru