Alonso: "Trebuie să riscăm pentru un rezultat bun la Monaco"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.05.2011
Fernando Alonso susţine că trebuie să-şi asume câteva riscuri dacă vrea să obţină un rezultat bun în calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco.

Fernando Alonso a stabilit joi cel mai bun timp în a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco, spaniolul fiind la prima performanţă de acest gen în 2011.

Cu toate acestea, pilotul Scuderiei Ferrari admite că lupta va fi mult mai acerbă în calificări şi anticipează că va fi nevoit să-şi asume câteva riscuri dacă vrea să micşoreze diferenţa comparativ cu Red Bull.

"Sâmbătă va fi o zi mult mai stresantă pentru că aici cea mai mică eroare poate conduce la o penalizare majoră. Dar trebuie să încercăm să ne asumăm nişte riscuri, pentru că trebuie să reducem diferenţa faţă de cei mai buni", a precizat spaniolul.

Alonso a făcut indirect referire la accidentul suferit anul trecut în ultima sesiune de antrenamente, din cauza căruia nu a putut participa la calificări şi a fost nevoit să plece de pe ultima poziţie a grilei de start. Acum, el consideră că are la dispoziţie un monopost mai competitiv decât cel cu care a fost depăşit cu un tur din urmă de Sebastian Vettel în Marele Premiu al Spaniei.

"Se pare că suntem puţin mai competitivi decât în alte părţi, chiar dacă trebuie să fim precauţi pentru că nu ştim cât combustibil au folosit ceilalţi.

M-am simţit foarte confortabil aici şi am fost capabil să forţez din ce în ce mai mult, întrucât monopostul reacţiona bine şi am avut încredere în el. Sunt mulţumit, dar ştim că a fost doar prima zi şi că Red Bull ar putea ascunde ceva care ar putea să iasă la iveală în calificări", a mai precizat el.

Via | SportingLife

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (22)

  • Nu-ti asuma riscuri Alonso ca iar dai in gard. Mai bine un modest loc 4. Aduce puncte. Si daca esti cuminte, poate reusesti un loc 3 in campionat.
    12 22
  • Monaco
    Sa nu i se intample campionului tau asta. In ultima vreme e cam nervos micutul, vede conspiratii peste tot. Cand are tensiunea ridicata face curse bune prin parapeti. A terminat cu Schumi acum se ia de STR. Unde esti tu Glock!!
    23 5
  • ngk
    Vorbesti numai aberatii.
    12 5
  • greseala mea. Nu are sanse Alonso la un loc 3 anul acesta. Mai sunt si Webber si Button. Mos Craciun o sa-l dejamageasca pe spaniolas in 2011. Pacat pentru fani, nu mai este la o echipa fara pretentii, pe un monopost inferior.... Nu conteaza cine esti, la Ferrari trebuie sa faci performanta. Altfel drum bun ...
    3 13
  • z
    1 10
  • Anul trecut pe vremea asta il vedeai campion mondial pe manea ham si pe Alo cu toate motoarele explodate. Cui crezi ca-i pasa de pre-viziunile tale obosite? Din partea mea poti sa-l vezi pe Alonso terminand pe 24. Parerea ta este egala cu z. Zero.
    10 1
  • atat de putin iti pasa de parerea mea incat reusesti sa ma "ignori" de fiecare data cu cate o postare anonima ...
    1 9
  • Andrei Alexandru
    @NGK
    Va ganditi ca baiatul asta se va sinucide cand Alonso va castiga titlul? Poate nu mai este posibil anul acesta, dar evident inca nu s-a terminat sezonul. Este greu sa fii un ratat ca NGK dar toata bucuria lui sta in esecurile lui Alonso. Inca nu poate sa treaca peste faptul ca Alonso nu-l baga in seama. Curios este faptul ca nu are nici un pilot favorit, singura lui bucurie este doar cand Alonso greseste sau nu-i merge masina. Sper ca nu-l lasa rece alti piloti... nu-mi plac mortii.
    9 3
  • calm Alexandre ca nu-ti da Ferrari sa mananci ... si ar fi minunat ca toata bucuria mea sa stea in esecurile lui Alonso, pentru ca de asta va avea parte Alo de acum. De fapt de prin 2007.
    2 8
  • ce-i tipule, te nelinisteste faptul ca nu sufar (asa cum se pare ca suferi tu pentru Alonso) si nu reactionez cand este atacat Hamilton? Eu nu-ti fac jocul, dar tu cazi de fiecare data....
    2 8
  • mai multa atentie la maniere dude, ca tradeaza incordarea sufleteasca ... sa nu se duca de rapa "relaxarea conversatiei" ...
    2 8
  • Andrei Alexandru
    @Botul
    NGK pui botul cam des se pare. Nu m-ai plange cand pierde Hamilton. Ah stai... te dadeai mare fan Vettel acum 2 saptamani si acum vreo 2 luni erai mare fan Schumacher... Nu-mi spune... de fapt esti fan Barrichello. Sper ca nu plangi iarasi... nu este nevoie sa plangi in fiecare zi ca favoritul tau este incapabil sa castige curse. Sincer nu este nevoie. Stiu ca-l adori pe Alonso in secret.
    3 0
  • de parca toata lumea trebuie sa fie construita din acelasi material ca si tine - mare fan de mare pilot si cu mari sperante ... mai trezeste-te si tu
    ps: in secret am plans dupa fiecare cursa din acest an. Niciuna castigata de "cine trebuie" ....
    0 6
  • @Andrei Alexandru
    nu mai scrie la repezeala... adica doar asa sa dai un raspuns. Parca a postat o ţaţă .... si acum doua luni nici nu aveam cont, doh ...
    0 6
  • Andrei Alexandru
    @NGK
    Si ce treaba are contul cu ce spui tu? Nu-mi spune inainte de a-ti face cont... tu nu postai deloc :P Eram fericit daca toata lumea era construita din acelasi material ca mine (eram perfecti). Vezi tu.. ai prea multe gauri si te cam scurgi. Stiam ca plangi dupa fiecare cursa. In sinea ta esti trist ca fanii nu te inteleg. Dragostea ta pentru Alonso este pur si simplu infnita. Daca vrei sa-ti desenez sau sa te ajut sa te impaci cu pilotul tau favorit... nu ezita sa-mi scrii. Sunt alaturi de tine oricand (in gand evident). Toti fanii te vor ajuta sa te impaci cu idolul tau secret. da-ne un mesaj si vom fi alaturi de tine!!!!

    Sper ca nu ai aruncat posterul cu Alonso, da cel atarnat de usa camerei tale... era... special.
    4 3
  • NGK
    Bai bujie am vazut ca ai umplut pagina asta de commenturi si la fiecare in parte observ ca te certi cu cineva.Daca mai multe persoane iti spun ca ai o problema si ca bati campii nu crezi ca ar fi cazul sa te gandesti care e problema aia si sa o rezolvi ? Daca ai ceva cu Alonso fa-ti frate un blog si injura-l acolo cat vrei, fa-l in toate felurile, fa-l cum vrei tu.Pe langa asta poti sa enumeri si 'calitatile' de pilot adevarat ale lu' Nenea Hamilton desi nu prea vad care sunt astea.Hai salut si nu mai fii ingrijorat de 'gardurile' in care intra Alonso pt. ca Lewis al tau a luat mai multe la viata lui si e de mult mai putin timp in F1.Ciao.
    4 3
  • ce s-au isterizat postacii in seara asta.... Echipa cu istorie, cu fani isterici ... desigur, nu toti.
    1 4
  • Andrei Alexandru
    @fani adevarati
    sunt alaturi de toti fanii ce il iubesc cu adevarat pe Alonso. Nu va da in gard cu masina pur si simplu pentru ca dragostea noastra va trece peste asta, e mai mare decat anul trecut. Alonso are nevoie de noi sa reuseasca. Sa nu-l dezamagim si nu ne va dezamagi. Chiar si glisierele sunt acum de partea lui Alonso, si ii vor lasa mai mult loc sa treaca. Amin.
    1 2
  • NGK
    te doare, nu-i asa, moldovene?
    2 0
  • datul in gard !
    la anu Briatore va reintra in F 1 si e posibil sa vina la Ferrari in locul lui Domenicali !
    Al doilea pilot va fi cumparat Hamilton si pentru deliciul tuturor contestatarilor se va relua faza Singapore pentru ca Alonso sa ia titlul.
    Ce ziceti cat e posibil din acest scenariu, Fanii McLaren sa se abtina !
    1 0
  • @popic
    Eu nu tare cred ca Ham ar stii s-o faca atat de bine ca Piquet. Ham nu stie sa iasa singur in decor, ar mai lua pe cineva dupa el sau ar rata locu'!!
    2 0
  • vrabia malai viseaza; si calicu' praznicu'
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru