Alonso: "Turul de calificare din Monaco, cel mai bun al anului"

de Daniel Popescu
Duminica, 25.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este entuziasmat de performanţa din calificările de la Monaco, însă coechipierul său Kimi Raikkonen s-a plâns din nou de probleme cu monopostul Ferrari.

Esential 0.697 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Fernand oAlonso in calificari
0.139 secunde a fost deficitul lui Fernando Alonso in fata lui Sebastian Vettel in calificari
Fernando Alonso va pleca de pe locul al cincilea al grilei de start în Marele Premiu al statului Monaco, o performanţă obişnuită pentru spaniol în spatele rivalilor de la Mercedes şi Red Bull.

Totuşi, dublul campion mondial susţine că în calificări a avut parte de cel mai bun tur al anului, mai ales datorită faptului că diferenţa faţă de timpul lui Nico Rosberg, care va pleca din pole position, a fost de numai şapte zecimi de secundă.

"Cred că a fost cel mai bun tur al meu în acest an. În Q2 am început să am ceva ritm, am început să forţez mai mult, iar în Q3 am extras totul din monopost. Cele două tururi au fost bune, am fost mulţumit de tururi şi de echilibrul monopostului.

Am fost la numai una sau două zecimi de Sebastian Vettel, ceea ce a reprezentat o surpriză frumoasă. Evident, trebuie să îmbunătăţim în toate zonele, dar Monaco a fost cea mai bună sesiune de calificări pentru mine", a declarat el.

Coechipierul său Kimi Raikkonen va pleca din spatele său, însă finlandezul a fost cu şapte zecimi de secundă mai lent şi a admis că nu este mulţumit de comportamentul monopostului.

"Părea că devine din ce în ce mai dificil. La începutul calificărilor a fost ceva mai bine, dar apoi a devenit mai dificil. Încă o dată, a fost un weekend dificil până acum, am luptat tot timpul cu monopostul. Se pare că nu reuşim să facem pneurile să funcţioneze prea bine şi pe acest circuit ne chinuim cu partea frontală", a explicat fostul campion mondial. 

Comentarii (6)

  • drumbunsiunprazverde
    pai e normal, monopostul e facut pentru Alonso, Kimi are un stil mai eficient, e stilul lui Schumacher cu ceva note personale Kimi. Daca ar face masina pentru Kimi ar fi alta viata (mai buna) la Maranello. Ferrari exagereaza sa continue cu creditarea lui Alonso, 3 ani erau deja prea mult, acum al cincilea ....
    12 11
  • cum zici tu jupanule, asa sa fie, locul asta 5 = cel mai bun al anului
    4 8
  • Fratilor, un pilot trebuie sa se adapteze. Stil Kimi stil altul si samd. Kimi e depasit. Masina e facuta pentru fiecare pilot in parte. Nu sunt doua la fel!!!! Ferrari a gresit ca l-a adus inapoi, puteau sa aduca unul tanar cum a facut RB cu Ricci. Atunci se vedea daca intr-adevar Alo e slab.
    8 12
  • tu te inseli amarnic. Da, e si o adaptare acolo, dar in anumite limite, altfel ai vedea cum pleaca unu din F1 si castiga in WRC, pentru ca "s-a adaptat". Si nu e cum crezi matale, nu sunt doua masini total diferite, deciziile majore merg intr-o singura directie....
    L-au adus pe Allison, Allison l-a cerut pe Kimi dar jaba daca a trebuit sa faca masina dupa Alonso; si de aproape 5 ani asta se dovedeste a fi o alegere proasta. ... nu conteaza bani sa iasa
    5 2
  • Sa-l bati pe Raikkonen nu e putin lucru. Raikkonen putea fi aproape de Alonso sau chiar sa-l depaseasca, numai ca uneori a avut si ghinion cu Magnussen, iar pana acum a facut multe greseli din lipsa de concentrare, de motivatie, de adaptare, cine stie... A gresit. Iar cand esti platit cu 15 mil. nu prea ai loc de greseli. O caruta de bani aruncata pe un pilot care nu-si gaseste ritmul pana acum. Raikkonen continua sa oscileze, in timp ce Alonso e constant in fata sa.
    6 5
  • Apropo, Alonso a refuzat sa-l intalneasca pe Justin Bieber, motivand ca este ocupat sa pregateasca sesiunea de calificari. :))
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru