Alonso: "Următoarele două curse, cruciale pentru titlu"

de Daniel Popescu
Vineri, 06.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis că în Italia şi Singapore trebuie să reducă substanţial diferenţa care îl separă de Sebastian Vettel în clasamentul general pentru a putea spera la titlul mondial.

Esential 46 de puncte este diferenta dintre Vettel si Alonso in clasamentul general
Fernando Alonso are de recuperat 46 de puncte pentru a-l alunge pe liderul clasamentului general, Sebastian Vettel, în condiţiile în care Red Bull este de regulă avantajată pe circuitele asiatice din ultima parte a calendarului.

În acest context, pilotul Scuderiei Ferrari a admis că este esenţial să reducă diferenţa faţă de Vettel pe parcursul următoarelor două curse din Italia şi Singapore.

"Am redus diferenţa doar la Silverstone, atunci când Vettel a abandonat. Trebuie să schimbăm această situaţie şi vom fi bucuroşi dacă vom termina în faţa lui la Monza şi în Singapore. Să-l învingem pe Vettel înseamnă să fim cel puţin pe podium. Ştim cât de puternic este şi cât de competitiv va fi monopostul Red Bull. Dacă nu putem termina în faţa lui şi continuăm să pierdem puncte, atunci trebuie să începem să ne gândim la proiectul pentru 2014, pentru că vor mai fi doar şase sau şapte curse cu o diferenţă foarte mare.

Cu siguranţă urmează două curse importante", a declarat el.

Vom fi bucuroşi dacă vom termina în faţa lui la Monza şi în Singapore. Să-l învingem pe Vettel înseamnă să fim cel puţin pe podium.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso este însă încrezător că poate obţine o performanţă majoră în Italia, întrucât circuitul este asemănător cu cel de la Spa-Francorchamps, acolo unde a terminat pe locul doi.

"Sunt optimist. La Spa am văzut paşi înainte pentru noi şi speram să continuăm în această direcţie şi să îmbunătăţim şi la Monza. Caracteristicile circuitului ar trebui să ne ajute de asemenea, aşa că totul este pregătit pentru un weekend bun. Trebuie să obţinem o performanţă duminică, dar suntem încrezători şi pregătiţi de luptă. Pentru noi testul mai important va fi în Singapore, unde nivelul forţei de apăsare aerodinamică este maxim. Acolo vom vedea cât de mult am progresat", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • da de ultima cursa ce zici bro, este cruciala? Nu de alta, dar tu acolo o dai in balarii...
    16 13
  • halonso
    Halfonso stii bine ca esti pilot de locul 2:))))))
    14 10
  • vyctor7
    Spuneti numai tampenii despre Alonso . Cu un monopost performant ca cel al lui Vettel era campion fara probleme .Cu un monopost identic Vettel ar lua bataie de la Hamilton sau Raikkonnen si chiar Di-Resta sau Romain l-ar putea bate . Este campion de carton la fel ca si caracterul lui!
    0 0
  • Ma ''halonso'' ma,tu nu meriti nici macar dreptul sa sofezi!
    0 0
  • Pentru toti cei care comenteaza doar de dragul tastarii unui comentariu,punetiva in situatia lui Alonso,nu a mai luat titlul din 2006 desi in ultimii ani luptat constant pentru el,a luptat pana in ultima cursa doar ca sa il sufle un pustan cu o '' masina scumpa''. Sincer,eu am fost alaturi de el urmarindui fiecare cursa,si faptul ca cineva care are un cont pe acest site cu numele "halonso" si isi bate joc e suparator nu doar pentru mini si pentrul alti fani.

    Lupta nu se termina pana in ultima etapa a calendarului!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru