Alonso va face o demonstratie in orasul sau natal

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.07.2009
Fernando Alonso va efectua in luna septembrie o demonstratie cu monopostul R28 pe strazile orasului sau natal, Oviedo, in cadrul campaniei Renault Roadshow.

Renault a anuntat joi ca traditionalul program Roadshow de popularizare a Formulei 1 se va incheia in acest an la Oviedo, in orasul natal al dublului campion mondial Fernando Alonso.

Spaniolul va avea astfel ocazia sa piloteze in fata propriilor suporteri monopostul R28 utilizat in sezonul precedent. Demonstratia va avea loc in centrul orasului, pe un circuit improvizat de 1.8 km lungime si va fi urmarita de pe margine de o audienta estimata la 100.000 de spectatori.

Alonso s-a declarat incantat de oportunitatea oferita de Renault si spune ca asteapta cu nerabdare sa piloteze in orasul in care s-a nascut.

"Sunt foarte incantat ca Renault Roadshow va vizita orasul in care m-am nascut. Intotdeauna mi-a facut placcere sa iau parte la programul Roadshow si au fost deja cateva in Spania. Dar va fi foarte special sa pilotez monopostul meu in Oviedo, orasul in care m-am nascut. De asemenea, este o modalitate sa le multumesc fanilor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat pe parcursul anilor si sper sa se bucure de acest show", a declarat Alonso.

La randul sau, Flavio Briatore, seful echipei Renault, crede ca evenimentul programat in septembrie va fi unul dintre cele mai importante din cadrul programului Roadshow, datorita popularitatii de care se bucura Alonso in Spania.

"Evenimentele Roadshow sunt intotdeauna foarte populare pentru ca aduc sportul mai aproape de public si ofera fanilor sansa sa cunoasca echipa, sa atinga monoposturile si sa faca lucruri care altfel ar fi imposibile pe parcursul unui weekend de cursa.

Fernando a vrut intotdeauna sa piloteze un monopost de Formula 1 pe strazile pe care a crescut si sunt sigur ca va fi o experienta de neuitat pentru el si pentru localnici. Avand in vedere popularitatea Formulei 1 in Spania, ma astept ca aceste eveniment sa fie unul dintre cele mai populare din cadrul programului Roadshow", a precizat oficialul italian.

Demonstratia lui Alonso pe strazile din Oviedo va avea loc pe 5 septembrie, cu o saptamana inainte de desfasurarea Marelui Premiu al Italiei de la Monza.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru