Alonso: "Va fi foarte dificil să câştigăm în Canada"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.06.2011
Fernando Alonso anticipează că Ferrari va micşora diferenţa faţă de Red Bull la Montreal, însă susţine că va fi extrem de dificil să câştige cursa de duminică.

Ferrari a dat semne de revenire în Marele Premiu al statului Monaco prin locul doi ocupat de Fernando Alonso într-o cursă pe care ar fi putut chiar să o câştige, iar circuitul de la Montreal se potriveşte caracteristicilor monopostului 150 Italia.

În acest context, spaniolul anticipează că Scuderia va fi capabilă să reducă diferenţa care o separă de Red Bull Racing, însă susţine că obţinerea unei victorii va reprezenta o misiune extrem de dificilă, întrucât austriecii deţin în continuare un monopost foarte competitiv.

"Avem performanţe mai bune cu acest tip de pneuri (n.r - supersoft şi soft), iar aerodinamica este mai puţin importantă aici pentru că sunt mai puţine viraje de mare viteză. Ştim că suntem puţin în urma principalilor rivali din punct de vedere aerodinamic şi poate că aici vom fi puţin mai aproape. Dar nu putem uita că Red Bull are un monopost foarte rapid pe toate circuitele şi că McLaren au fost de asemenea foarte rapizi pe circuite precum Monaco sau Barcelona.

Cred că putem fi mai aproape de ei şi putem avea o şansă să fim pe podium sau în luptă (n.r - pentru victorie), dar va fi extrem de dificil, aşa cum a fost tot timpul în 2011", a declarat spaniolul în paddock-ul circuitului de la Montreal.

Alonso ar putea fi avantajat în obţinerea unei victorii şi de vreme, întrucât meteorologii au anunţat că există 50% şanse de ploaie pentru cursa de duminică.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru