Alonso: "Vettel este pe o altă planetă"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.03.2011
Fernando Alonso a admis că Sebastian Vettel concurează 'pe o altă planetă', motiv pentru care restul plutonului se concentrează pe locul doi.

Fernando Alonso a terminat pe locul patru în Marele premiu al Australiei, după o revenire treptată pe parcursul cursei, după ce l-a start coborâse patru poziţii până pe locul nouă.

Revenirea a fost posibilă şi ca urmare a unei strategii cu trei opriri la boxe, însă pilotul Scuderiei Ferrari consideră că Sebastian Vettel era oricum imbatabil, chiar dacă a redus diferenţa de din calificări.

"La start au existat câteva confuzii: am plecat bine, dar apoi Jenson Button mi-a intrat în fata şi a trebuit să ies larg pentru a evita o coliziune. Strategia a fost corectă şi m-a ajutat să recuperez poziţii. Poate că dacă nu aş fi ajuns imediat în trafic aş fi încercat să merg cu două opriri, dar având în vedere cum au decurs lucrurile am luat cea mai bună decizie. Din nou, Sebastian Vettel a părut să fie pe o altă planetă, în timp ce ceilalţi au fost puţin mai aproape, nu la fel de departe ca în calificările de sâmbătă. Suntem în zona potrivită pentru a câştiga titlul, dar cu siguranţă nu va fi aşa dacă vom continua să terminăm pe trei sau patru.

Ştim că trebuie să îmbunătăţim, dar este prea devreme pentru a face predicţii", a precizat el la finalul cursei.

În mod ironic, Alonso a terminat cursa în spatele lui Vitaly Petrov, la fel ca în cursa decisivă de la Abu Dhabi pentru titlul mondial din 2010, însă spaniolul este mulţumit că l-a devansat cu o poziţie pe Mark Webber.

"Am terminat din nou în spatele lui Petrov ca la Abu Dhabi? Este adevărat, dar este doar o coincidenţă şi, în acest moment, este mai satisfăcător că am reuşit să-l păstrez pe Webber în spatele meu, pentru că acesta va fi un rival mai serios în lupta pentru titlu decât rusul", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (21)

  • petrov
    ce vetel,ce lewis,ce .....,PETROV tata iti rupe curu!! fernandito
    25 21
  • ctlnmihai
    Vettel este de pe o altă planetă
    Mai corect spus: Monopostul Red Bull este de pe o altă planetă
    25 13
  • FA
    O cursa foarte buna pentru Alonso, astept una si mai buna in Malaesia.Bafta!
    15 10
  • Masina RBR e fenomenala, Mclaren - buna, Ferrari - bunicica. Sa vedem ce vor face granzii Formulei 1 pt a opri dominatia RBR.
    21 4
  • Heidfeld a avut mașina puternic avariată
    este poză pe net cu mașina lui Heidfeld

    http://twitpic.com/4e7dqo
    9 1
  • Startul campionatului Indy... accident!
    http://www.youtube.com/watch?v=0Th-Bf9zGgY&feature=player_embedded
    3 1
  • Bishuc
    ei ce ziceti de asta? Petrov se claseaza inaintea lui Alonso, si inca pe o masina mai slaba. Ati vazut ce usor a trecut Alonso de Massa. Practic Massa a incetinit nu a incercat deloc sa inchida. Strategia la Ferrari e clara. Massa ii lasa libera trecere lui Alonso si inchide cat poate pe oricare altul. Nu este corect fata de ceilalti. Rusine!
    10 14
  • Bishuc.
    renault nu este mai slaba decat ferrari...nici vorba...si nici Massa nu cred ca l-a lasat pe Alonso sa treaca...a fost surprins si depasit....oricum se poate discuta la infinit....Bravo Petrov!!
    12 9
  • Red Bull si Petrov
    Red Bull are o masina foarte buna dar totusi e prima cursa sa nu ne pripim pt ca si Ferarri avea anul trecut o masina de nerecunoscut si totusi au ajuns ca pana la ultima cursa favoriti la titlul asa ca oricand echipele pot aduce inovatii noi permise de regulament sau mai nou pot adapta inovatii de pe monopostul Red Bull, consider ca Renault are un monopost care sa se bata constant pt locurile 3-5 pentru daca Robert era s-ar fi aflat si el sus. Oricum e prima cursa poate Petrov a avut noroc poate inspiratie poate sclipire sau poate arata ca este un pilot care va furniza surprize asta ne va arata pe parcursul sezonului. Mentionarile toate si din articol si de comentarii sunt pt prima cursa de aici vine restul.
    6 3
  • A da si prin referirea la Kubica nu il judec pe Heifeld ca nu a reusit o performanta buna cum am zis si mai sus e doar prima cursa Nick mai are multe de aratat in Formula 1
    5 2
  • salutare
    Massa iar face pe valetul la Ferrari,ca si anul trecut!Daca nu era Massa,Alonso nu era pe 4 la sfarsitul cursei.A depasit doar piloti cu o masina mai slaba ca el si a trebuit sa aiba de partea lui un valet!Pfff ce mai pilot!Si cand te gandesti ca il admiram candva!
    9 10
  • Bishuc
    @mad79
    salutare
    incepe lumea sa se prinda in ce-l priveste pe Alonso. Un pilot adevarat are pretentii de la propria persoana cat si incredere. Daca nu, se multumeste cu ce-i lasa altii; plus cereri injuste catre echipa sa faca totul pentru a-i suplini lipsurile de pilotaj ca sa castige cum o fi.
    6 7
  • ctInmihai
    depasiri
    Foarte multe depasiri am vazut la ham, ce sa zic, e drept, a iesit de cateva ori pe aratura de primavara...sau un button care o ia pe scurtatura si tot el tipa la massa.Astea da depasiri!
    8 5
  • @mad79@bishuc Dupa parerea mea Alonso asa a fost invatat de la Minardi dar mai ales la Renault. Acolo a fost copilul rasfatat al echipei si a lui Flavio Briatore. Briatore un tip insetat dupa victorie caer asa a facut si cu Schumi pe vremea cand echipa se nume Benetton. Totusi dupa ce Trulli a fost concediat in 2004 de la Toyota acesta a acuzat echipa dupa parerea mea pe buna dreptate ca Alonso este favorizat in detrimantul sau. Aceste cuvinte nu au fost spuse pe seama invidie ci cred ca pe buna dreptate. Alonso nu a fost cu nimic mai bun ca Trulli in 2004 si oricum el pana atunci nu era cine stie cine practic a avut doar o victorie in 2003 in Malaezia. De perioada 2005-2006 cat l-a avut coechipier pe Fisichella acesta practic a fost in umbra lui Alonso. Fisichella castiga curse doar cand Alonso nu ii iesea atunci Renault ca ii placea ca nu trebuia sa se bucure pt victoria lui. Fisichella a fost adus ca o garantie ca Renault va castiga si titlul la constructori. In 2007 cand a trecut la McLaren acolo a dat de o piatra tare de Lewis Hamilton care nu cred ca a fost rasfatatul echipei spre inceputul sezonului, poate dupa dar totusi Alonso a simtit cum e sa ai un coleg pe masura iar cand echipa nu te sustine pe tine 100 %. In 2008 cand a revenit la Renault vazand ca nu ii mai iese nimic au facut episodul Crashgate de ciuda ca numai castiga ca totusi Piquet Jr nu era un adeversar care sa ii puna probleme lui Alonso dar lau folosit pe post de pionul din fata. In 2009 cu un monopost dezastrous nu a putut face mai nimic. Ferarri cand la adus in 2010 la adus cu scopul de a castiga titlul la piloti si cred ca ar fi fost in stare sa o fac cu orice mijloc cum a fost cu ordinele de echipa. Oricum recunosc ca Alonso are talent dar perfomantele sale nu ar fi asa de infloritoare daca echipele nu lar fi avantaj in mod categoric pe el (cu exceptia McLaren) practic nu ii e meritul sau deplin. @mad79 Felipe e un pilot care practic daca nu face nu se sacrifica la Ferarri pleaca il concediaza Ferarri ca Renault pe Trulli , iar Felipe ii e frica ca nu are unde merge si eu sunt sigur ca s-ar gasi loc pentru el la o echipa buna. Poate ca trebuie sa lupte mai mult si sa nu se dadea batut si cred ca o va face. Sunt apropae convins ca o va face.
    6 5
  • Rectificare
    Rectific Trulii a fost concediat de Renault si Alonso a castigat in 2003 in Ungaria (ma refeream la pole-position in Malaezia)
    3 5
  • ALONSO
    fara suparare dragi fani alonso,dar cu tot respectul...ALONSO e varza,vrea doar tot pt el,el nu doreste concurenta ci doar o masina mai rapida cu minim 1 sec mai rapida ca restul,singura greseala A lui ferrari a fost ca l-au adus pe el si nu pe hamilton,kubica,vetel sau ....
    10 7
  • MARE DREPTATE ai CRISZTIAN!
    5 7
  • ideea a fost sa-l faca pe alonso campion,nicidecum pe truli
    7 7
  • masini
    iar incep copiii cu "masina este totul" ?? la fel ca pe vremea cand Schumacher facea legea? De unde dracu scoateti prostia asta? Da, cu siguranta, masina conteaza, dar in acelasi timp conteaza extrem de mult pilotul si TOATA echipa.... degeaba masina merge cu 500 la ora si nu ii cedeaza motorul, daca pilotul nu stie sa o conduca (a se vedea rezultatele la toti ceilalti piloti din F1 careau avut aceiasi masina cu cei care ieseau campioni in fiecare an si ei nu reuseau), daca nu stie cum sa se apere, daca nu stie cum sa depaseasca, daca nu stie cand si cum sa forteze, daca merita etc ... degeaba masina este fenomenala daca la boxe echipa nu schimba cand trebuie si cum trebuie cauciucurile, daca nu este chemat la boxe cand trebuie.
    Incetati cu prostia ca masina este totul.

    p.s. a nu se uita ca Irvine, Barichello au fost in aceiasi echipa cu Schumacher. Daca erau in stare sa se bata si in calificari si in cursa cu el nu exista secund sau nu. cei din clasa lui "Miki Alexandrescu" care au fost la cafea cu toti pilotii sa se abtina cu comentarii de genul "ca avea alta masina"..
    5 0
  • hellboy
    ALONSO
    Am fost şi rămân un fan Schumi, dar în acelaşi timp sunt şi fan Ferrari. Deşi nu+l simpatizez pe Alonso, totşi părera mea este că spaniolul este mult peste Massa, atât în ceea ce priveşte pregătirea maşinii, cât şi în ceea ce înseamnă pilotajul. Cât despre depăşirea lui ''Alfonso'', sunt de părere că Massa a fost surprins. Oricum , Alonso nu are statutul de pilot numărul 1 la Ferrari, sau cel puţin nu-l are acum, asta depinzând de rezultatele fiecăruia. Diferenţa dintre el şi Massa nu e la fel de evidentă ca şi diferenţa dintre Michael şi Massa. Sper ca Ferrari să ridice odată maşina , pentru că , cu actuala maşină nu are ce să le facă faţă celor de la RBR şi McLaren. Cine ştie, poate o sa-l vedem şi pe Schumi pe podium măcar o dată pe podium.
    4 2
  • Alonso
    nu mai e Alonso,acel Alfonso marcat de scandaluri ,curse cistigate de altii si adjudecate de el,acest mare premiu a aratat un Alonso cerebral,decis,eficient
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru