Alonso: "Victoria nu se datorează noului regulament tehnic"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.07.2011
Fernando Alonso este încântat că a obţinut prima victorie din acest sezon, însă consideră că schimbarea regulamentului tehnic a avut un impact minim.

Fernando Alonso a adus Scuderiei Ferrari la Silverstone prima victorie din sezonul 2011, după ce a profitat la maxim de o greşeală a mecanicilor Red Bull la un schimb de pneuri pentru Sebastian Vettel.

Spaniolul a admis că se simte uşurat de victoria obţinută, în special pentru că aceasta a venit pe un circuit mai puţin favorabil monopostului 150 Italia.

"Evident, este un uriaş punct de sprijin pentru noi. Eram încrezători că vom fi rapizi aici, la Silverstone. Nu a fost un Mare Premiu uşor pentru noi, deoarece caracteristicile virajelor şi configuraţia nu au fost niciodată punctele noastre forte. Ştiam că Silverstone, la fel ca şi Barcelona, urma să fie dificil pentru noi, aşa ca să câştigăm aici reprezintă o bună motivaţie pentru toată lumea şi ne oferă încredere pentru următoarele curse", a declarat spaniolul.

Victoria celor de la Ferrari a venit şi în contextul unei schimbări majore de regulament tehnic, despre care iniţial s-a vehiculat că va avea un puternic impact negativ asupra performanţelor rivalilor de la Red Bull Racing.

Cu toate acestea, dublul campion mondial crede că noile reguli nu au influenţat în mod decisiv rezultatele cursei de la Silverstone.

"Pentru mine, (n.r - noile reguli) nu (n.r - au avut niciun impact). Nu cred că a fost un factor major. Am văzut un McLaren luptând pentru podium până în ultimul moment. Am văzut Red Bull şi Ferrari luptând pentru celelalte două poziţii ale podiumului şi, aşa cum am văzut acum 15 zile la Valencia, eu am fost pe locul doi. Nu am văzut niciun Force India, Sauber sau altă echipă luptând pentru victorie pentru că s-au schimbat regulile. A fost la fel, mai mult sau mai puţin", a mai precizat el.

În ciuda victoriei sale, Alonso trebuie să recupereze 92 de puncte pentru a-l ajunge pe liderului clasamentului general, Sebastian Vettel.

Via | FIA

Comentarii (11)

  • hellboy
    Daca asa au inceput, asa trebuia sa termine
    Daca asa au inceput, asa trebuia sa termine campionatul, chiar cu riscul de a spulbera RBR orice urma de spectacol la varf.
    Cursa nu a fost castigata de Ferrari pe barbi, deoarece, la fiecare cursa se vad modificari majore ale monopostului.
    Au inceput mediocru, datorita tunelului de vant, dar incet se ridica si vor mai castiga curse, dar campionatul (pilotisi contructori) e gata.
    Pacat de faptul ca McLaren au ramas mai in spate.
    Felicitari Ferrari
    7 1
  • ctlnmihai
    Alonso: "Victoria nu se datorează noului regulament tehnic
    Din punctul de vedere al dezvoltării monopostului este meritată victoria..se cunoaște că sunt mai aproape de Red Bull..dar Diesel a a exagerat când a spus că e victoria realizată la cea mai mare diferență de vreo echipă ,deoarece e o diferență falsă.. cu secundele pierdute de Vettel la pit stop și în spatele lui Hamilton probabil ar fi fost un rezultat mai strâns
    3 4
  • Alonsito
    Hai lasa-ne ,ca acum doua curse zicea altceva.Aroganta,aroganta,aroganta..........Dar avem memoria cam scurta.....
    5 8
  • Alonso e cel mai putin arogant dintre campionii din teren. Bravo lui, ajuta la dezvoltarea monopostului si nu vrea titluri cu Red Bull. Le vrea cu Ferrari si de aceea il iubim! Forza FERRARI, FORZA GRANDE ALONSO!
    ps. hasucule, te-a cam batut canicula, bea un ceai rece si-ti trece;)-pana una alta baby Vet mai are de invatat sa depaseasca intarziati. Auzi, campion red bull "incetinit"..cum e posibil asa ceva!
    7 2
  • alonso
    "Victoria nu se datorează noului regulament tehnic" , zise el. oare de ce atatea modificarii de regulamente atunci?
    1 4
  • PepDreams
    Daca regulamentul ar fi fost favorabil lor,probabil nu RBR lua primele locuri in calificari.In plus,stim cu totii ca ei n-au pierdut prea mult,asa ca oricare ar fi fost regulamentul,probabil ar fi castigat si de ce?fiindca au adus imbunatatiri masinii,continua sa o faca..cum ziceau comentatorii nostri dragi,ferrari tace si face in ultima vreme.Au avut pit stopuri rapide,secunde multe intre alonso si vettel si ce daca a fost incetinit?de parca webber de ex inainte nu era incetinit de alonso sau invers...secundele alea sunt insasi imbunatatirea vizibila adusa de ferrari..sa vedem ce vor face si de acum in colo.E de admirat oarecum faptul ca,desi campionatul s-a cam dus,tot se lupta acolo..si arata ca pot deveni ce au fost odata.
    2 1
  • Aoleonsito
    Aoleonsito si argumentele sale
    las-o Alo ca macane .... "nu pentru ca s-au schimbat regulile, pentru ca nu a luptat Force India pentru victorie." Pfuiiii
    Au schimbat regulile tocmai cand Ferrari a depasit McLaren. Altfel facea cadou tatuca Jean cui nu trebuie ....
    1 2
  • @aleonsito-ti-e greu asa-i?
    Cei care au protestat si au tinut cel mai mult ca schimbarea de regulament sa se produca au fost cei de la mclaren...Ferrari au fost in ultimele curse aproape de Red Bull. In ultimele 4 curse Alonso a reusit 2 locuri 2 si un loc 1. Deci?Unde macane?O sa ramai cu macaneala..
    2 0
  • Catalin F1
    Unii cu siguranta nu stiu sa urmareasca o cursa
    In ultimele 20 de tururi Alonso ii lua lui Vettel si 1 sec numai pe sectorul 2. E greu de inchipuit ca nu l-ar fi depasit odata prins din urma cand DRS-ul ar mai fi adaugat ~0.2s. Plus ca setupul lui Vettel termina ff repede anvelopele spate - motiv pentru care a fost prins si de Weber care nu avea timpii lui Alonso.
    2 0
  • RBR il au inca pe Newey. E doar un foc de paie pentru Ferrari. Cei de la RBR se pricep mai bine la masini.
    0 1
  • asa sunt unii. Mai intai uzeaza de toate trucurile posibile, pentru ca mai apoi sa vina cu pretentii ca au castigat corect sau ca ar fi castigat si fara ...
    Dar in sinea lor tot nemultumiti sunt ... de ce oare?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru