Alonso: "Vom profita şi noi de ghinioanele celorlalţi"

de Daniel Popescu
Luni, 22.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este convins că rivalii săi la titlu vor avea de asemenea parte de ghinioane în acest sezon, după ce a terminat doar pe opt în Bahrain în urma unei defecţiuni a sistemului DRS.

Fernando Alonso concura pe locul trei în Marele Premiu al statului Bahrain şi avea mari şase să-şi adjudece victoria în momentul în care o defecţiune a sistemului DRS l-a obligat să treacă de două ori pe la boxe în primele 10 tururi.

Pilotul Scuderiei Ferrari nu a mai putut utiliza tehnologia, însă a reuşit să progreseze în pluton de pe locul 13 până pe locul opt, afirmând la final că la un moment dat şi rivalii săi vor avea parte de astfel de ghinioane.

"A fost foarte dificil. Am oprit de două ori în două tururi şi am fost în spatele plutonului fără să pot utiliza sistemul DRS pentru depăşiri. Cursa a devenit foarte, foarte dificilă. Am fost foarte ghinionişti, iar în patru curse am avut două astfel de probleme. Dar va fi la fel şi pentru alţii şi în acel moment vom profita de oportunitate", a declarat spaniolul.

Urmareste Automarket
Coechipierul său Felipe Massa a avut parte de asemenea de probleme, după ce a suferit doua pene de cauciuc care l-au forţat să oprească de două ori la boxe.
De fiecare dată, pneul dreapta-spate s-a dejantat, semn că a fost vorba despre o problemă a cauciucului în sine.

"Cea mai mare problemă a fost generată de pene şi cred că au existat două motive. Prima pană a fost cauzată probabil de delaminarea pneului, dar a doua a fost o înţepătură. Nu am atins pe nimeni, aşa că probabil au fost nişte obiecte de pe circuit. La prima monopostul a început să vibreze foarte mult şi apoi, pe linia dreaptă, vibraţia a fost atât de puternică încât a trebuit să iau piciorul de pe pedală de acceleraţie. A doua pană a fost o înţepătură. Am ajuns în ultimul viraj fără pneu. Nu a existat niciun avertisment, pur şi simplu s-a dus. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată să am două pene într-o singură cursă", a precizat el.

Comentarii (20)

  • Cu tot respectul nu era necesar ca Alonso sa declare asa ceva, de parca rivalii ar fi de vina. Marea vina o are ingineru de cursa si seful de ingieri ( nu vr sa spun numele ptr ca nu merita sa fie acolo). Sper ca Fernando (in urma greselii de catre echipa) sa realizeze faptul ca uneori este nevoie ca el sa ia masuri si nu echipa. Numai bine si imi pare rau ptr el. Numai bine.
    24 5
  • Nu stiu dc am eu impresia ca ei incearca si schimba diferite setari si chiar componente ale monopostului,in incercarea de a face diferenta mare de performanta...si nu prea le iese,nu stiu dc nu lasa ce merge,si sa schimbe doar daca raman in urma sau ceilanti performeaza mult mai bine?!Spun asta pentru ca si in antrenamente sau calificari rezultatele sunt enervant de inconstante,iar cand umblii la ce merge...posibil sa nu mai mearga deloc...avem dovada,nu? :)
    8 3
  • Trebuia schimbata echipa menegeriala de mult, poate chiar si unul din piloti.
    14 9
  • Ferrari au avut o cursa de cosmar. Ambii piloti au avut defectiuni la monoposturi care au necesitat intrari la boxe suplimentare si implict timp pierdut fata de ceilalti piloti.
    Ca s-a blocat DRS la Alonso ... s-a mai intimplat si la Mercedes (Schumi in 2012 in Canada-a si abandonat din acest motiv). Bine ca nu a fost nevoit sa abandoneze cursa.
    Insa cele doua pene intr-o cursa pentru Massa ? Nici nu-mi amintesc cand s-a mai intimplat asta intr-o cursa de F1. Ghinion, curat ghinion.
    O observatie referitor la ziua de ieri: pachetul Alonso+Ferrari erau la fel de rapizi ca si Mark, Lewis sau Perez pe linia dreapta. Numai ca Alonso nu putea utiliza DRS iar ceilalti trei da ! Cat de rapida e masinuta rosie pe linia dreapta ! Bravo lor, la asta sint printre cei mai buni din F1.
    17 8
  • Asta e o declaratie de MARMOTA SINGAPOREZA. Daca il stergeti inseamna ca am dreptate.CIAUU
    16 20
  • Diogene
    Cum avea mari sanse sa-si adjudece victoria ,cand Vettel l-a depasit in cursa fara DRS? Iar o masina de formula 1 , nu trebuie sa fie rapida doar in linie dreapta ! Sunt alte competitii pentru asa ceva. Si sa speri ca si ceilalti vor avea ghinion....fara cuvinte! Cand a ajuns campion mondial cu Renault ,nu a fost din cauza ghinioanelor celorlalti!
    Eu personal il sustin pe Raikkonen care se pare ca e foarte aproape anul acesta de tandemul Vettel-RBR, ca si performante!
    17 5
  • JugaruGabi
    Alonso ar trebui sa fie mai rezervat cu declaratiile astea...
    Din chestia asta nu rezulta ca el s-ar lupta pentru locul 1 pentru ca e campion si foarte bun (cum il lauda multa lume) , ci ca asteapta greseli, gafe si probleme tehnice pentru a se impune.
    14 6
  • Marius_kji e un prost!!!!
    9 12
  • Bine ma , fetito!
    11 7
  • Iar declaratia ta e de pup-in-curist Vettelist.
    10 12
  • Lasa Alonso,ai profitat destul de ghinioanele altora in 2005! Just sayin`...
    21 9
  • bravo alexandra.si eu sunt fan kimi ,mare fan kimi.ai spus perfect.asa a fost
    4 2
  • In Spania - victorie Alonso! Urmeaza un macel.
    10 17
  • Diogene despe ce masini vb?Astea de F1 au DRS-DRS-ul ajuta la depasiri-ce putea sa faca Alonso in pluton cu masinile ?a depasit ambele Mclaren si dupa cateva ture a fost depasit de Perez !cum explica asta neuronii tai?
    2 1
  • Fan F1
    @Alexandra1710: Si cam ce ghinioane au avut altii in 2005? Vad ca Raikkonen profila de ghinioanele altora, anul trecut ruga echipa sa-i dea coechipierul din fata in Singapore. Sau ai uitat?
    7 12
  • Asta e o declaratie de MARMOTA SINGAPOREZA.Fabricatie 2008.
    10 14
  • Marius60
    Singurul ghinion de care profita Alonso e ca Masa e coleg cu el (ghinionul lui Masa). Mai o cutie de viteza, mai un mesaj in casti si gata ghinionul, mai castiga Nado o pozitie.
    12 6
  • @ferr

    Si ucide campionatul!
    3 4
  • alonsita
    femeia de alonso trebuia sa scoata o declaratie de rahat.
    o declaratie tipic latina si de prost gust din care reiese ca el altfel nu este in stare sa castige decat daca moare capra vecinului sau il lasa massa sau echipa ordona cuiva sa-si dea in zid sau sa-l lase sa treaca in fata.
    acesta este ALONSITA un MILOG care asteapta tot timpul pomana si care se supara cand nu primeste.
    8 6
  • Asta e o declaratie de Marmota Singaporeza.Fabricatie 2008. Ole!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru