Alonso vrea să fie în prima linie a grilei de start de la Sepang

de Daniel Popescu
Vineri, 22.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi-a stabilit ca obiectiv să ocupe o poziţie pe prima linie a grilei de start de la Sepang, însă admite că ritmul de cursă va fi mai important pentru rezultatul final.

Fernando Alonso a ocupat locul patru în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Malaysiei şi este optimist cu privire la performanţa pe care o poate obţine în calificările de sâmbătă.

Chiar dacă admite că modul în care se va comporta monopostul în cursă va fi crucial pentru rezultatul final, pilotul Scuderiei Ferrari speră să plece de pe prima linie a grilei de start.

"Trebuie să vedem cum va decurge ziua de mâine, când ar putea ploua în orice moment pe un circuit pe care degradarea pneurilor este mult mai mare decât la Melbourne. Cu o probabilitate mare pentru un număr ridicat de opriri la boxe, un monopost care lucrează mai bine în regim de cursă decât în calificări ar putea reprezenta un avantaj. Totuşi, mâine vom da tot ce avem mai bun pentru a obţine un loc pe prima linie a grilei, întrucât startul, strategia şi opririle la boxe vor reprezenta cheia, ca de obicei", a declarat spaniolul.

Urmareste Automarket
La rândul său, Felipe Massa consideră că modul în care va gestiona pneurile va fi crucial pentru obţinerea unui rezultat pozitiv în Marele Premiu al Malaysiei.

"Monopostul a răspuns bine în ambele sesiuni şi mă simt mult mai confortabil cu pneurile medium decât cele de aceeaşi compoziţie pe care le-am utilizat deja în Australia.

Avem o seară de muncă pentru a înţelege care este comportamentul real al pneurilor, pentru că asta poate face diferenţa şi ne poate face mai competitivi în pregătirile pentru calificări şi cursă", a precizat brazilianul.

Via Ferrari

Comentarii (6)

  • Tifosi
    Hai baieti!Forza!
    24 11
  • Sper sa fie asa, dar din cate am obs din antrenamente monopostul pare cam instabil in curbele de viteaza.
    3 6
  • ghita444
    Unu dintre cele mai importante lucruri este fara indoiala fiabilitatea masini,pt ca este foarte important sa acumulezi puncte in fiecare cursa, asa cum a facut si Alonso anul trecut, cand nu avea o masina pe masura si a fost la un pas sa castige titlu. Vizavi de ziua de maine [calificari] masinile Ferrari se pot clasa intre primele locuri. FORZA FERRARI
    18 5
  • Sigur ambele monoposturi Ferrari se v-or califica maine in fata, sanse foarte mari sa fie chiar pole, iar in cursa de ce nu sa fie chiar o dubla.
    Anul accesta este anul Ferrari, se vede vizibil ca au un monopost foarte bun la care desigur mai trebuie putin lucrat la el, dar au experienta necesara pt a obine cele 2 titluri.
    Forta Ferrari!
    10 6
  • Forza Lotus!
    2 8
  • ferrari varza ..nu mai sperati .......fortza kimi !!!!!!!!!
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru