Alonso: "Vrem sa luptam pentru titlu in 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.03.2009
Fernando Alonso a dezvaluit ca Renault isi propune sa lupte pentru titlul mondial in 2009, insa Nelson Piquet Jr este precaut in a face predictii inaintea cursei de duminica.

La trei ani de la castigarea ultimului titlu mondial, Renault isi propune sa revina in forta in 2009 si sa isi adjudece unul dintre trofeele puse in joc.

Echipa este motivata mai ales de rezultatele excelente obtinute de Fernando Alonso in ultimele 6 curse ale anului trecut, iar spaniolul este convins ca francezii vor avea un cuvant greu de spus in acest an.

"Am terminat pe o pozitie puternica anul trecut si in acest an obiectivul nostru este sa luptam pentru campionat", a declarat Alonso in cadrul unui preview al echipei sale. "Dar avem foarte multe reguli noi in acest an si nimeni nu stie ce se va intampla exact pana cand nu ajungem la Melbourne. Din ce am vazut in teste, toate echipele sunt foarte apropiate si cu siguranta vom avea prilejul sa luptam".

Referindu-se la prima cursa a sezonului, care va avea loc in acest weekend pe circuitul de la Melbourne, Alonso spune ca se asteapta sa lupte pentru primele locuri. "In trecut, Albert Park a fost un circuit bun pentru noi, asa ca sper sa avem un weekend puternic.

Cred ca ordinea echipelor va fi diferita fata de anii trecuti, cand ne-am obisnuit ca Ferrari si McLaren sa domine, dar cu noile reguli vor fi multe masini care vor lupta pentru victorie. Sper ca noi sa fim printre ele", a adaugat el.

Coechipierul sau, Nelson Piquet Jr, a avut un sezon 2008 mai modest din punct de vedere al performantelor, astfel ca brazilianul este mult mai precaut in afirmatii decat Alonso. "Este inca dificil sa stim unde suntem comparativ cu celelalte echipe, asa ca nu este usor sa stabilim un obiectiv. Stim ca avem o masina de curse buna care este consistenta, asa ca putem fi competitivi la Melbourne. Voi face tot ce pot pentur a ajunge in Q3 in calificari si sper sa termin cursa in puncte", a explicat Piquet Jr.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru