Ambii proprietari Force India, executaţi silit pentru datorii de patru miliarde de dolari

de Daniel Popescu
Vineri, 15.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vijay Mallya şi compania Sahara, care deţin împreună 85% din acţiunile Force India, sunt pe punctul de a fi executaţi silit pentru datorii totale de patru miliarde de dolari.

Esential 4 miliarde de dolari sunt datoriile totale ale companiilor Kingfisher si Sahara
Problemele financiare cu care se confruntă principalii acţionari ai Force India au luat amploare la sfârşitul acestei săptămâni.

Mai întâi, Vijay Mallya a întâmpinat probleme majore cu compania aviatică Kingfisher, ale cărei active urmează să fie vândute din cauza neplăţii unor datorii de aproximativ un miliard de dolari. În mai puţin de 24 de ore, au apărut informaţii potrivit cărora şi Sahara, un alt coproprietar al echipei, are peste 100 de conturi bancare îngheţate din cauza unor datorii de circa trei miliarde de dolari.

Mallya şi Sahara au fiecare câte o cotă de 42.5% din acţiunile Force India, astfel că împreună deţin 85% din acţiunile echipei, în timp ce restul de 15% se află în posesia familiei olandeze Mol.

Indiferent dacă Kingfisher trecce printr-o perioadă bună sau nu, asta nu afectează echipa.

Bob Fernley
Manager Force India
Prin urmare, problemele financiare ar putea afecta viitorul Force India ca urmare a lipsei de investiţii, însă managerul Bob Fernley insistă că dificultăţile proprietarilor nu afectează în niciun fel bunul mers al echipei.

"Există o deconectare între ce se întâmplă cu afacerile lui Mallya şi ce face Mallya cu echipa de Formula 1.

Indiferent dacă Kingfisher trecce printr-o perioadă bună sau nu, asta nu afectează echipa. Este foarte dificil pentru noi să dăm acest mesaj mai departe, chiar dacă încercăm asta de mai mulţi ani", a declarat el pentru publicaţia The Guardian.

La finalul anului trecut, Mallya şi Sahara anunţaseră un program de investiţii de 50 de milioane de dolari, însă până în prezent nu există informaţii potrivit cărora acesta ar fi fost pus în aplicare.

Via GMM, Pitpass, The Guardian

Comentarii (2)

  • mirel_f1
    an cazul asta narain kartekian e mana cereasca pentru Mally doar da bani grei pentru volan an f1,trist pentru unul k Mally mai bine ar vinde actiunile sale la cineva care chiar ar vrea echipa an f1
    0 6
  • @mirel_f1
    Prietene, te rugam, treci pe la scoala, macar cateva clase.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru