Ancheta: Alonso, cel mai bun pilot in 2008

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 28.12.2008
Fernando Alonso a ocupat primul loc in topul celor mai buni piloti din 2008 in cadrul unei anchete realizate de publicatia italiana Gazzetta dello Sport.

Revenit la Renault dupa experienta nefericita de la McLaren, Fernando Alonso a avut parte de un debut sezon dificil la echipa condusa de Flavio Briatore.

Calitatile spaniolului si-au pus insa amprenta pe dezvoltarea monopostului R28, iar dublul campion mondial a obtinut cele mai multe puncte in ultimele 6 curse, bifand si doua victorii consecutive in Singapore si Japonia.

Performantele sale l-au propulsat pe primul loc in topul anual realizat de Gazzetta dello Sport, care l-a desemnat cel mai bun pilot din 2008. A doua pozitie in top i-a revenit campionului mondial Lewis Hamilton, prin prisma performantelor obtinute pe aproape orice tip de circuit si in orice conditii meteo.

Felipe Massa a incheiat podiumul, jurnalistii italiani motivand alegerea prin rezultatele neasteptat de bune obtinute de brazilian pe parcursul anului.

Robert Kubica si revelatia Sebastian Vettel au incheiat topul primilor 5 piloti, fiind urmati in ordine de Kimi Raikkonen, Nick Heidfeld, Jarno Trulli si Timo Glock.

Rezultatele obtinute de Alonso pe finalul sezonului 2008 au fost apreciate inclusiv de cititorii publicatiei britanice The Times, care l-au desemnat in luna noiembrie drept cel mai bun pilot din F1, desi conationalul lor, Lewis Hamilton, si-a adjudecat primul titlu din cariera.

Comentarii (8)

  • de Toh
    o concluzie de bun simt:)
    0 0
  • Alonso cel mai bun pilot in 2008
    Este cu siguranta o recunoastere de bun simt, de asteptat, de altfel de la doua dintre publicatiile cele mai prestigioase. Alonso este singurul participant din Formula 1 cu doua titluri mondiale castigate si asta impotriva septuplului campion mondial, Michael Schumacher, a lui Kimi Raikkonen si Felipe Masa (pentru ultimul am un deosebit respect), avand la dispozitie o masina care nu era nici Ferrari nici McLaren (daca in 2007, la McLaren, in calificarile de la Hungaroring nu ar fi pierdut la masa verde, pe nedrept primul loc, in beneficiul coechipierului sau Hamilton, in paranteza fie spus, lipsit de scrupule si consistent sustinut de echipa, ar fi avut al treilea titlu mondial). In 2008 a luat o masina de la zero si daca ar mai fi fost doua curse, probabil s-ar fi luptat pentru al patrulea titlu. Sunt convins ca in 2009 va fi in lupta pentru titlu. Cu exceptia lui Sebastian Vetel si poate Robert Kubika, este, dupa parerea mea, singurul talent autentic din Formula 1. Bravo Alonso.
    0 0
  • ...
    mobius, tu nu prea te uiti la Formula 1, nu? Sau te uiti dupa ce afli rezultatul. Daca iti place rezultatul te uiti si la cursa.
    0 0
  • Alonso cel mai bun pilot in2009?
    Daca Alonso a fost cel mai bun pilot in 2008, odata cu noile noile modificari impuse de catre FIA se va dovedi si in 2009 la fel de bun ca si in 2008?
    Vom vedea mai ales ca si echipa f1 WILLIAMS prin pilotii ei de curse HIROSHI NAKAJIMA si KIMI RAIKONEN tintesc titlul mondial la piloti si vor sa urce in clasamentul constructorilor .
    0 0
  • NeoGalaxy
    @constantinpreotul :)
    Saracul Kimi a ajuns la Williams... oare l-au dat afara de la Ferrari sau sa fie cu imprumut? :)))))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @TeamClown...
    Iar aberezi... oricum daca "Kova" sau "BrunoSenna" lipsesc, ne vom baza pe talentul tau nativ de a spune prostii.

    P.S. Alonso s-a descurcat foarte bine in 2008 dar mie tot Felipe mi-a placut :) Nu stiu au crescut altii intr-un an dar el macar a mai invatat ceva. Plus a fost ceva mai politicos si onest in declaratii.

    P.S. 1 Sarbatori fericite :))))
    0 0
  • Alonso si Felipe
    Alonso intradevar s-a dovedit un pilot foarte consistent in ultima parte a sezonului. Insa Felipe m-a impresionat foarte mult, atat in curse, dar mai ales prin atitudinea sa. Are o inima mare micutul brazilian :)
    0 0
  • ...
    Neo ai terminat de numarat motocicletele din MotoGP? Cate sunt?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru