Antrenamentele libere, incluse in regula motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.01.2009
FIA a confirmat ca regula celor 8 motoare pe sezon incepand din 2009 se aplica si in cazul antrenamentelor libere de vineri.

In sezonul 2008, pilotii erau obligati sa utilizeze acelasi motor la doua Mari Premii consecutive, fara a lua insa in calcul antrenamentele libere de vineri.

In incercarea de a reduce si mai mult costurile, FIA a decis sa elimine obligativitatea de a concura cu un motor la doua curse consecutive, insa pilotii vor fi nevoiti sa utilizeze maxim 8 motoare pe an.

In plus, antrenamentele libere de vineri nu vor mai fi exceptate de la aceasta regula, ceea ce va duce la schimbarea strategiilor echipelor in aceasta privinta.

"Acum, pentru 17 curse, cele 8 motoare vor trebui folosite in toate cele trei zile ale fiecarui Grand Prix. Probabil ca echipele vor aloca un motor pentru zilele de vineri de la primele patru curse sau ceva de genul asta. Apoi vor scoate motorul si vor folosi altul pentru sambata si duminica", a explicat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

In plus, echipele vor putea utiliza un motor in calificarile de sambata si un altul in cursa de duminica. Penalizarile vor aparea numai dupa ce o echipa va ajunge sa utilizeze al noualea motor pe parcursul sezonului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru