Arabia Saudită va găzdui curse de Formula 1 în nocturnă din sezonul 2021: circuit stradal la malul Mării Roșii

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Arabia Saudită a fost inclusă în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2021. Statul va găzdui cursele pe timp de noapte pe un circuit stradal de la malul Mării Roșii.

Formula 1 a anunțat în această săptămână primele detalii despre calendarul sezonului 2021. Principala noutate va fi apariția în premieră în calendar a Arabiei Saudite, care va găzdui o cursă în cursul lunii noiembrie.

Pentru moment, singurele detalii sunt că etapa va avea loc pe timp de noapte pe un circuit stradal care va fi construit în Jeddah, al doilea oraș ca mărime din Arabia Saudită, iar traseul este stabilit aproape de Marea Roșie.

Potrivit unor informații neoficiale citate de postul britanic BBC, contractul cu Arabia Saudită este valabil timp de 10 ani.

Pe termen lung, autoritățile vor analiza oportunitatea de a renunța la circuitul stradal în favoarea unui circuit permanent care să fie dezvoltat în proiectul de divertisment Qiddiyah, amplasat în imediat apropiere a capitalei Riad. Noul circuit permanent ar urma să fie inaugurat în 2023.

Între timp, Formula 1 a anunțat o serie de detalii și despre competițiile inferioare Formula 2 și Formula 3.

Ca măsură de reducere a costurilor logistice în contextul pandemiei de coronavirus, Formula 2 va avea doar 8 etape, în timp ce sezonul de Formula 3 a fost restrâns la 7 etape.

Totuși, fiecare etapă va avea 3 curse în loc de 2, pentru a păstra astfel un număr cât mai ridicat de curse. În urma acestei decizii, etapele de Formula 2 și Formula 3 nu vor avea loc în același weekend.

Via Formula 1

Comentarii (3)

 • Наверное каждый из вас устал платить за размещение своих объявлений. Такие
  сайты как авито и прочее, не дают продавать бесплатно. Везде нужно платить.
  К счастью, ресурсов на которых платить не нужно их много.
  Но Такие ресурсы всем нам мало известны. Позвольте я предложу для вас
  сайт бесплатных объявлений Ремкомплект г/ц рукояти 31Y1-34070 R800LC-7A

  Рекомендую данный сайт, потому что его владельцы даже дарят 10 рублей на счет при регистрации.
  Вы такого не где не встретите. Зачем платить, если можно разместить объявление бесплатно.
  1 5
 • Leopold
  Felicitări regelui Salman pentru decizia de a aduce Formula Unu pe un tărîm care preţuieşte cu adevărat motorsportul dintre regatele arabe.
  Felicitări regelui Salman pentru disponibilitatea Regatului Saudit de a găzdui o întrecere atît de exigentă precum Formula Unu în condiţii diurne sau nocturne.
  Felicitări regelui Salman pentru tot acest efort uriaş care va fi răsplătit pe măsură de cei mai competitivi douăzeci de piloţi de pe Terra.
  Felicitări.
  2 6
 • Neutru
  Interesante detaliile cu formulele 2 și 3.Vor fi mai ușor de urmărit și da va scădea costurile. Arabii Saudiți sunt amatori de motosport, și da sunt și bani.
  4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru