Argentina, foarte aproape să găzduiască curse de Formula 1 din 2013!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.03.2012
Argentina este foarte aproape să revină în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2013, potrivit unui anunţ făcut de preşedintele ţării, Cristina Fernandez.

Calendarul Formulei 1, care va avea un număr record de 20 de curse în 2012, s-ar putea extinde şi mai mult începând de anul viitor prin intermediul unei curse în Argentina.

Cristina Fernandez, preşedintele ţării, a anunţat miercuri seară că Argentina este foarte aproape să semneze un contract pe trei ani cu Bernie Ecclestone prin care să găzduiască o cursă de Formula 1 în perioada 2013-2015.

Cursa ar urma să fie găzduită în luna noiembrie în apropierea staţiunii turistice Mar del Plata situată la 400 de km de capitala Buenos Aires, însă în această localitate nu există în prezent niciun circuit.

"Ne apropiem de o înţelegere pe trei ani pentru 2013, 2014 şi 2015 în oraşul Mar del Plata. Pentru noi va fi foarte important, pentru că după fotbal cursele sunt al doilea sport preferat de argentinieni. Merităm să readucem Formula 1 în Argentina pentru a fi capabili să arătăm lucrurile pe care le avem", a declarat ea.

Argentina şi-a anunţat primele intenţii de a găzdui curse de Formula 1 încă din vara anului trecut, însă planurile vizau construcţia unui circuit în localitatea Zagate, la numai 100 km de Buenos Aires.

În plus, surprinde contractul pe termen scurt, ştiut fiind faptul că Ecclestone semnează de obicei înţelegeri valabile pentru cel puţin 5 ani, durata minimă necesară pentru ca organizatorii să-şi recupereze cel puţin parţial investiţiile.

Argentina a părăsit calendarul Formulei 1 în 1998 şi este ţara în care s-a născut cvintuplul campion mondial Juan Manuel Fangio, care a dominat primul deceniu al competiţiei în anii '50.

În prezent, Argentina găzduieşte anual Raliul Dakar şi Raliul Argentinei din WRC.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru