Argumentele lui Brawn in privinta deflectoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.04.2009
Ross Brawn si-a expus punctul de vedere in cadrul audierilor Curtii Internationale de Apel a FIA referitoare la deflectorul Brawn GP, dupa ce a fost criticat dur de Ferrari si Renault.

Audierile gazduite ieri de sediul oficial al FIA din Paris au durat peste 8 ore, timp in care capul de afis a fost tinut de avocatii echipelor Ferrari si Renault.

Acestia l-au acuzat pe Ross Brawn, seful echipei Brawn GP, de o "aroganta suprema" pentru modul in care britanicii au interpretat regulamentul tehnic. In replica, Brawn l-a acuzat pe Rory Byrne, consultantul departamentului de design al Scuderiei Ferrari, ca are o atitudine razbunatoare, cei doi fiind de altfel colegi in perioada de glorie a Calutului Cabrat.

Brawn a fost somat ulterior sa isi retraga afirmatii facute la adresa lui Byrne, insa britanicul nu s-a lasat mai prejos. "Suntem in parti diametral opuse in ceea ce priveste argumentele, asa ca imi mentin declaratiile", a precizat Brawn. De asemenea, Brawn l-a acuzat pe designerul sef al celor de la Red Bull, Adrian Newey, ca a adus Formula 1 in mijlocul unui conflict pentru ca acesta sustine ca deflectorul face monopstul mai rapid.

Nigel Tozzi, avocatul Scuderiei Ferrari, a adus din nou in discutie aspectul financiar, sustinand ca FIA doreste sa limiteze inovatiile tehnologice pentru a pune stabvila bugetelor.

In replica, Brawn a argumentat ca Formula 1 este un sport in care inovatia tehnologica trebuie sa primeze. "Formula 1 reprezinta in sine un act de inovatie in privinta designului. Acesta este obiectivul sportului".

Desi verdictul pe care il va da FIA poate decide in buna masura soarta titlului, unul dintre judecatorii FIA, Guido de Marco, a adormit cel putin o data in timpul audierilor.

Verdictul final si irevocabil in privinta legalitatii deflectoarelor utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota este asteptat in cursul acestei dupa-amiezi.

O analiza detaliata a posibilelor verdicte in acest caz este disponibila aici.

Via | F1-Live

Comentarii (2)

  • Argumentele lui Brawn in privinta deflectoarelor
    Din aceasta stire nu reies argumentele lui Brawn.
    0 0
  • Greu
    Greu sa interpretezi o asemenea stire si sa o punctezi. Depinde cum vrei sa intelegi declaratiile. Ca e de o "aroganta suprema" era ceva de punctat cu minus dar pana la urma a iesit plus. Sa auzim de bine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru